Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zima sa blizi, a tak som sa rozhodol vymenit chladiacu zmes v chladiacom systeme. Auto ma takmer 4 roky a predpokladam, ze chladivo v nom je rovnako stare, dnes som odmeral ucinnost chladiacej zmesi, vydrzi do -21 stupnov. Chcem staru zmes uplne vypustit plus niecim vycistit chladiaci system a tak vas prosim o rady, kde sa vypusta najlepsie stara zmes, ci ste pouzili nejake pripravky na vycistenie-preplachnutie chladica a celeho chladiaceho okruhu a posledna otazka, aky typ novej chladiacej kvapaliny ste pouzili, kupil som asi pat flias chladiacej zmesy ruzovej farby, tusim je to ok len chcem pocut vase nazory...dakujem..

Odesláno

Chystám se také na výměnu chladící kapaliny. Po opravě mi tam byla dolita destilka, tak sem se rozhodl náplň vyměnit. Propláchnu to destilkou a koupil jsem origo chladící kapalinu. Nejlépe se asi vypustí krátkou hadicí dole veprostřed chladiče.

Odesláno

Hneď po kúpe auta so ním bol v origo servise a pri prehliadke mi odmerali aj stav chladiacej kvapaliny, bola do -37°C a vtedy som sa technika pýtal v akých intervaloch sa má meniť spomínaná kvapalina bolo mi povedané že keď klesne pod určitú hodnotu hodnota -XY (nespomínam si prsne na hodnotu) a že sa už nemení v XY ročných intervaloch. Mám v chladiacom okruhu kvapalinu takej zelenkastej farby pravdepodobne ešte od výroby, keď teraz bude mať auto 4 roky.

Odesláno

Směs by se měla měnit,aby neztratila antikorozní prvky.Zelená 3roky,červená 5let a ty se nesměj míchat,jinak se zdrcnou.Je to napsané i na návodu nemrznoucí směsi.

Odesláno

John_Ice presne tak som sito predstavoval aj ja, tie 3 roky na výmenu chladiacej kvapaliny ako u predchádzajúceho auta, ale ako som už písal vyššie v Peugeote vraveli že im chodí chladiaca zmes v sudoch a predtým (asi pred rokom) tam mávali štítok o výmene po 3 rokoch a teraz že sa nemení až po prípadnom väčšom zriedení a strate daných parametrov napr. dolievaním destilovanej vody po odparovaní alebo netesnosti v chladiacom okruhu.

A keď sme u toho, na 407-me je potrebné chladiaci systém nejako odvzdušniť alebo sa odvzdušní sám?

Zatiaľ som chladiacu zmes na 407-me ešte nemenil máte s tým niekto skúsenosti.

Odesláno

Na 307-cke sa udajne nemeni chladiaca zmes. Docital som sa to aj manuali. Vraj vydrzi po celu dobu zivotnosti auta(ak sa samozrejme nezriedi pri ubytku). Zivotnost auta je ale myslena na 6 rokov. Ja som este nemenil.

Odesláno

ahoj mám v autě červenou a ještě jsem neměnil auto je starý 5 let a při mněřění to ukázalo -32 tak to nechám na příště ale chtěl jsem se zeptat jestli tu nemrzku při výměně ředíte příjde mi to jako blbost to ředit dík

Odesláno

Ja si nechal doplnit smes v Peugeotu za cca 40 korun :) a koupil jsem si litrovku do auta, cena myslim kolem 100kc - kdyby nahodou z nejakeho duvodu doslo ke ztrate... pravidelne vse kontroluji... :)

Odesláno

záleží to na každým...když chceš prodloužit životnost chladiče,chce to měnit,když ti to je putna nemusíš nic a jenom to držet hodnotu °C,která ti vyhovuje.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...