Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdarte tak mám za sebou úspěšné podsvícení řadící páky a stálo me to jen den práce a 5,- za 6x diodu později večer dodám foto

Odesláno

jj číslice vybroušené zespod, kovovy rámeček a v něm usazené diody a u R byla udělaná přepážka z papíru (čtvrtky) a zalepená tavnou pistolí vše zapojené na stálí proud (radio)

Odesláno

potřeba k tomu je počet diod a barva kolik si zvolíš já sem zvolil 5x modrá dioda 5mm s odporem 510R a jednu červenou se stejnými parametry dále čtvrtku nebo jiný tvrdý papír, letovací tavnou pitoli , pájku + cín , a kulaté železo o průměru vnitřku páky bez té horní krytky s čísli , a pár cm drátu.

Postup:

nejdříve sem rozebral horní část páky a to tak že opatrně sem horní kryt s čísli vydloubl šroubovakém , potom sem si změřil průměr vnitřního prostoru páky nebo průměr toho plastového konce který ste vyndali s páky (ten s čísli) a podle něho sem si sehnal kovový kruh do toho jsem potom vyvrtal pětkou vrtákem díry na diody, potom sem vetším vrtákem vyvrtal díru do prostřed aby plíšek zapadl do tvaru rukojeti na páce , v té rukojeti je to hodně o tom si vyhrat zaprvé musíte optarně prorazit díru skrz páku od spod až nahoru, hned vedle té vroubkované výplně bílé v páce která zajištuje aby se rukojet na řadičce neprotáčela, já to dělal nažhavenou jehlou o průměru 3-4 mm musíte važně opatrně rovně stačí jen malí výklon a jehla vám vyleze na boku rukojeti a je to v kelu, nejlépe je prorážetod spod i ze zhora pomalu a oni se ty díry potkají , když se vám povede tohle musíte ještě trochu udělat prostor v rukojeti kuli diodám tzn že ty vnitřní platy plastu je jich tam 6 musíte po okrajích zbrousit ale stačí decentně 5mm hlavně si nechat u středu rukojeti ty platy origo protože jinak vám ten plech zapadne ale pokud bude správně měřit tak se vám zasekne u hrany a dál nepujde už přesně nvm kolik to bylo protože sem to dělal před 14 dněma a až včera se mi podařilo sehnat červenou diodu , když budete mit vybraný ten vnitřek tak už jen stačí jehlou vyškrábat ty čísla z vnitřní strany aby byla průhledná potom vezmete ten plíšek kulatý s dírami a do nej usadíte diody ukostřit se to dá normálně na ten plíšek takže potahnete jen plus ale já sem si ten minus stejně navedl je to pro jistotu ty diody k plíšku upevníte tavnou pistolí napájíte drát na diody a tahnete ho skrze páku až na nějaký stálí proud foto bohužel nemám jen finální jinak odpor se pájí na + na diode a plus je ta nožička která v diode má ten menší díleček ale to ví každý :) červenou diodu na R sem ohraničil čtvrtkou. jinak snad ste to pochopili kdyby ne neni problem znovu poradne krok po kroku vysvetlit je to jednoduche rozebrat, plíšek vyvrtat, rukoješ vybrat ve vnitř, aby se tam diody vešli , potom horkou jehlou udělat opatrně díru na dráty, vyškrabat jehlou číslice z vnitřní strany, a ten plast s čísli je potřeba potom o tu šířku toho plechu zbrousit aby to tam zapadlo

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

nEJLEPŠÍ POUŽÍT ŘADIČKU ZE STARÝHO MODELU A PŘIPOJIT NA PODSVÍCENÍ POPELNÍKU..PRÁCE NA HODINKU...

post-25291-14109612878116_thumb.jpg

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

kdybych vám popsal výrobu tak řeknete že vyhořim :D

Guest Chozeluizskuner
Odesláno
dobrá svačina v kastlíku :D

na tu nekoukej ta je tam možná dotěď :D:roker

Odesláno
:D tak tojo dobře sladěné ja ted budu predelavat stredovy panel na modro a jeste predelavat budíky do modra plus čudlíky atd... a co v noci nevadí ti to? ja s tím v noci jeste nejel ale vim ze to bude na pytel kuli modré barvě jinak popelník mi bohužel nesvítí :D takže radio bylo jediné co bylo jakštak nejblíže k zapalovači sem se nemohl dostat
Guest Chozeluizskuner
Odesláno
:D tak tojo dobře sladěné ja ted budu predelavat stredovy panel na modro a jeste predelavat budíky do modra plus čudlíky atd... a co v noci nevadí ti to? ja s tím v noci jeste nejel ale vim ze to bude na pytel kuli modré barvě jinak popelník mi bohužel nesvítí :D takže radio bylo jediné co bylo jakštak nejblíže k zapalovači sem se nemohl dostat
vadilo mi to než sem utrhl kus igelitky a přehnul na dvaktát :) dal sem to do řadičky a síla světla se zmenšila...a jak v zimě hezky hřeje.. 2v1
Odesláno

to sem dneska říkal mladé v autě že to v zimě bude supr že se ohřeju ale tou igelitkou bych se bál aby nechytla když to do toho pálí třeba dve tři hodiny volil bych třeba desky na dokumenty průhledné nebo modré

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...