Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

ja,má přítelkyně a muj brácha máme asusy a jsme spokojeni vše šlape jak má, já mám asusa osobně 3roky už...

Takže doporučuji ASUS

Odesláno

sorry zapomnel sem dat odkaz... ja vocas.

http://interlink.tsbohemia.cz/notebook-hp-probook-4520s-15-6-led-core-i3-330m-3gb-320gb-dvd-rw-wifi-bt-cam-w7hp-red-brasna-_d102696.html

Procak oproti tomu aususu je nova generace.

7200rpm disk je rychljsi... u HP

teoreticka vzdrz HP je 5h a toho aususe 3h... docela rozdil,

HP ma eSata.... hodi se pri castem kopirovani ci externim disk.

:D Web camera HP ma 2Mpix.... a aususe jenom 0.3... to asi pujde poznat...

HP ma brasnu vcene

HP ma bytelne zpracovani z hliniku.

HP nema herni grafiku... ale ma pracovni intelackou.... kdybys chtel s herni muzes litrik pridat a mas tam HD4670.... a to uz stoji za to....

Ja na tom aususu nevidim jedine plus... ale budiz tve rozhodnuti tvou vlastni volbou, snad dobrou.

Odesláno

Po letech pouzivani ruznych znacek jak PC, NB tak periferii jsem se ustalil u HP, asi mam stesti ale zatim vse slouzi tak jak ma.

U NB mne zklamala Toshiba (baterka velice rychle ztratila kapacitu, a zacas zkolaboval HDD), u periferii pak prohral Canon a Xerox.

Odesláno

Mám skoro 7 let starýho Asuse (Athlon XP mobile 2800+, ati mobility radeon 9600, 1GB ddr, ...) a ten byl poruchovější než jakákoliv jiná elektronika, co máme doma. V servisu byl nepočítaně krát. Pak mám dále cca rok starého Acera (Intel Atom @ 1.6GHz, 160GB hdd, 1GB ddr2, ...) a ten funguje od prvního zapnutí až do teď naprosto skvěle. A to jsem k Aceru choval odpor (díky jejich předchozím produktům, se kterými jsem měl tu čest).

Původně jsem si myslel že to bude jen záležitost do vlaku na filmy a do školy na poznámky, ale postupem času sem přestal používat vše ostatní a dneska už používám jen jej. Stala se z něj taková mini_big pracovní stanice :D Jede na tom nejnovější Ubuntu netbook remix a nemůžu si to vynachválit.

832fda98651787.jpg

Takže závěr - myslim si že v dnešní době už ani u jednoho z těhle výrobců chybu neuděláš...

Odesláno

Nevím, zda to tu zaznělo, ale k jakému je ten ntb určen? To je podle mě to prvotní. Zda je vyžadován výkon, vysoká výdrž či mobilita (stačí malý a lehký). Sám mám ASUS EEE PC 1000H (tedy netbook), mám ho dva roky, denně ho tahám do školy, baterka vydrží s Wi-Fi pořád 4-5 hodin. Žádný problém s tím nebyl.

Odesláno

služební mám fujitsi siemens, docela brutal zacházení, několikrát mi spanul atd a zatim drží, další značka do který pudu pro sebe bude dell.... můžu je mít za výhodnejší cenny :-D ale pouze novinky :-(

Odesláno
tieto znacky su podla mna rovnake co sa kvality tyka

Toto je teda nazor ... Asus je uplne nekde jinde, jak acer, a ne jen posledny rok - dva ... Pomer reklamaci maji oproti aceru mizivy, a predbehli i jine renomovane znacky ...

Urcite Asus ...

Odesláno
Potrebuju to jen pro domaci vyuziti. Jelikoz me tu nekdy chodi i ratolesti, tak aby to zvladlo prumerne hry. Jinak zadna narocne graficke programy atd.

Spise mam zmatek v tom, jestli Intel nebo Amd, kdysi jsem o tom hodne vedel, ale to uz je tak 5 let zpet, takze dnes nepouzitelne

[upravil dne 20.9.2010 od ThorR]

Jestlůi jde jen na domácí využití, kašlal bych na NTB a pořídil comp, ve kterém když něco zestárne, nebo se pokazí, tak se to vymění. To bývá u NTB dost problematické. Nemluvě o tom, že u NTB si nevybereš monitor (leda jako druhý, externí). Další věci, jako kvalitnější audio s digi výstupy, možnosti rozšíření (více HDD, více portů...) se u NTB prakticky optimálně řešit nedají.

Odesláno

Já mám jak ntb tak stolní PC s procesorem Intel Atom 1,6 GHz. Stolní mi běží i 10 hodin denně, hlavně ho mám na internet a kancelářinu. Vzhledem k častému používání se mi vyplatí Atom, protože PC žere asi 45 W :D, s monitorem (22\") je to do 70W. Úspora je jasná oproti nabušenému PC. Jinak si občas na něm zahraju hry a kupodivu na integrovanou 128 MB něco funguje - například NFSU2, sice trochu trhaně, ale je to hratelné. Dále Stronghold I., FIFA 10, Vietcong, SWAT4. Počítám, že to samé by šlo i na EEE PC od Asusu.

Berte to jako nástřel, nikomu nic vnucovat nechci. Sám jsem se dříve zdráhal Atomu, že to bude pomalé, ale na net to bohatě stačí, navíc EEE PC má dobrou výdrž, dokoupil jsem si k němu druhou baterku a místo 5 hodin (netu na wifi) vydržím 10. Výrobce uvádí až 7 hodin, ale to platí jen při psané dokumentu, wi-fi vypnutá. Já z něj dokázal dostat i 8 hodin, ale rozlišení stáhnuté na 800*600, podsvícení na nejméně a psaní textu ve wordu (přednášky ve škole). Ale to podsvícení na minimum se dá aplikovat více méně jen na večer/v noci - při nočním usínání u filmu je to fajn :)

[upravil dne 24/9/10 od MilanF1]

Odesláno
Potrebuju to jen pro domaci vyuziti. Jelikoz me tu nekdy chodi i ratolesti, tak aby to zvladlo prumerne hry. Jinak zadna narocne graficke programy atd.

Spise mam zmatek v tom, jestli Intel nebo Amd, kdysi jsem o tom hodne vedel, ale to uz je tak 5 let zpet, takze dnes nepouzitelne

[upravil dne 20.9.2010 od ThorR]

Jestlůi jde jen na domácí využití, kašlal bych na NTB a pořídil comp, ve kterém když něco zestárne, nebo se pokazí, tak se to vymění. To bývá u NTB dost problematické. Nemluvě o tom, že u NTB si nevybereš monitor (leda jako druhý, externí). Další věci, jako kvalitnější audio s digi výstupy, možnosti rozšíření (více HDD, více portů...) se u NTB prakticky optimálně řešit nedají.

Tak to si dovolím nesouhlasit. Jasně, u PC můžeš po určitý době měnit komponenty, jenže to má několik ale. Když si dříve po nějakym čase chtěl třeba novou grafickou kartu (lepší, výkonnější), tak měla jinou patici než tu, kterou si měl na základní desce (agp -pcie). RAMky? Nemlich to samé - jiná frekvence, atd. Procesor - zase a opět to samé - jiná patice, deska nestáhala, atd. Když už zastarala základní deska, tak výměna celý. Pak zase třeba nemusí stíhat zdroj, atd., atd.

Takže v konečnym výsledku při výraznějšim upgradu (neboo po upgradu po delším čase) musíš stejně povyměnovat 95% počítače, zbyde ti akorát klávesnice, myš a case :)

Navíc - u stolního kompu vždycky v mém případě platilo to, že když sem v něm byť jen o kousek hnul nějakym komponentem, tak to nejelo, házelo chyby, atd., atd. V tomhle ohledu je ntb jasná volba.

Já osobně bych si už stolní komp asi nikdy nekoupil. Enormně výkonný PC nepotřebuju (jedu momentálně na 1,6GHz Atomu +Ubuntu, jak sem psal výše), na ntb klávesnici se mě osobně píše lépe než na klasice, monitor mám připojený externí. Navíc mobilita, výdrž baterie a hmotnost hraje pro ntb.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...