Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Já chci.... a chci uděla zbytek na přední nárazník. a zajímá mě jak.prostě to chci nalepit na stávající nevkusnej černej nárazník.Ovšem, teď jsem sehnal druhej, tak ho dám spodkem navrch a ono to vznikne taky.Potom jenom vzpery, a kyt a lak.:papa

Odesláno

Pokud se chcete dozvedet neco o laminovani, tak se podivejte treba na stranky www.savex.cz do sekce technologie. Tato firma vyrabi patrne nejdokonalejsi makety letadel z laminatu na svete.

Jako modelar jsem se k laminovani take dostal a muzu rici, ze to neni vubec sranda. Lide kteri se tim zivi moc nepovi, nechavaji si knowh how pro sebe nebo dobre zaplatit. Hodne se dnes pracuje i s uhlikovou tkaninou nebo kevlarem.

Odesláno

narazil jsem na něco zajímavého na www.autohifi.cz:

1. harry - NOVINKA - laminování

Zkoušeli jste už vytvořit něco podobného?

2004-12-08-16-08-50_27.jpg

Nabízíme nový materiál pro profesionální instalatéry:Základové rouno značně ulehčuje práci při laminování doorboardů a jiných vestaveb. Rouno má váhu 300g/m2a napuštěné pryskyřicí vytváří vrstvu o síle cca 5mm v jednom pracovním úkonu.Tímto odpadá pracné a časově náročné laminování jednotlivých vrstev, které je při běžném postupu zapotřebí k dosažení potřebné síly materiálu.

Konečná povrchová stuktura je oproti běžnému laminátu mnohem méně náročná na další úpravy, jako tmelení a broušení. Rouno je elastické a umožňuje dobré tvarování i komplikovaných detailů.

Šíře: 1,5 m

MO cena: 720,- Kč za běžný metr

Cena v našem eShopu: 590,- za běžný metr

VO ceny a ceny pro členy AHC na požádání.

info@doronel.cz

2. All

Hmmm, nic až tak vyjímečného. Už dost dlouho nabízíme materiál určený pro tentýž účel.

2004-12-08-16-37-38_5.jpg

Na rozdíl od výše uvedeného má gramáž 520 g/m takže ještě míň práce a podstatně větší pevnost při jedné vrstvě.

Cena Zealum Fix Form Fleece ZPFF-20 je necelou tisícovku za 3 m2 (150 x 200 cm v balíku) takže podstatně levnější.

Osobně jsem s ním už dělal a dělal s ním i Super laminátor Zorro. Můžu radit i prakticky z vlastní zkušenosti. Parádně se s tím vytváří i složité tvary (viz. foto z mého kufru ve Vzkazech - starší příspěvky).

takže jsem to sem zkopíroval:D, třreba to někomu pomůže. mk:papa

Odesláno

Pokud někdo chcete rouno, tak vám můžu dát kolik potřebujete. Mám ho asi kilometr :) Ale je to tzv. modelovací rouno. Používá se pro první vrstvu. Pro další vrstvu je už potřeba používat klasický. Ale i s tim modelovacím se dá ledacos vytvořit. Já s nim dělám buď malé veci nebo když je něco hodně členité a složité.

Odesláno

ta bedna je super.

jakej je ale zhruba pracovní postup?

předpokládám nějakou formu, nevím z čeho.. nevím jak bych udělal tak pěkný kruhy... brousit, kitovat atd. umím, na to sem detailista.

teoreticky bych do toho sel, udělat si nějakou blbost na ty repra, potřeboval bych tak max 1m2 takže zas tolik vyhozených peněz by to nebylo... pak bych se podělil o zkušenosti

Odesláno

Ja nevim, ale řekl bych že u týhle bedny na basáky asi formu nedělali. V dost případech se udělá jakási kostra, do ní se implantujou dosedací plochy na repra, pak se to celé potáhne několika vrstvami laminátu a pak už se jen stříká stříkacím kitem, brousí a kituje a brousí a kituje a pořád dokola až je to pěkně hladký.

• O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...