Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Eshop navaseauta.cz , vlákno k diskuzi a připomínkám ... :) Začíná pomalu zima... :)

Recommended Posts

Odesláno
Je pravda že je tam kde co, ale jak jsem na to koukal s obrázky mi to moc nepomůže protože těžko zaručím že ty obrázky sedí k produktům a ne na zrovna všechno mám dodavatele nebo stejné výrobce.... Ono je to trochu komplikovanější.... :(

No ono mnohdy stačí jen ilustrační foto, aby měl člověk představu o co kráčí. Ze samotného kódu se moc poznat nedá a popis typu \"Příruba C 2,5x1\" nebo \" Ring xyz\" taky mnoho nepoví.

Je to jen můj subjektivní názor a zkušenost. Mnohdy se stává, že hledám víc podle obrázku neb nemám tušení jak je daný díl či součástka pojmenována o kódovém označení nemluvě. Takže postupuji tak, že si vyberu skupinu (motor, brzdy, řízení....) a hledám už jen v této sekci. Samozřejmě taky to nemá zaručený úspěch a pomáhá to.

FrantaCV

Odesláno

Situace z našho kvelbu (možná si budete říkat, že moc společného k příspěvku nemá, ale opak je pravdou):

- vzduchový filtr na P205D

.... borec (podle kcichtu nový, kódové jméno \"Ransdorf\") začal něco masti na počítači.

... po třech minutách: \"A to má být jako co\"

- vzduchový filtr P205 diesel. Ne papírový.

... aha.

... (3 minuty) ten tu nemáme.

... jedině na objednávku.

- já ho tu asi před měsícem objednával na dobré slovo (věc za 200-300,- Kč)

... A do jakéhože to auta bylo.

- tak jsem se usmál na šéfa kvelbu, ten poté, co obsloužil svého zákazníka, doběhl do skladu, podal mi krabici a já se jen usmál.

... doufám, že borce, co říkal.. nemáme, nevedeme, není, neznám ... příště už ve kvelbu neuvidím.

... může se uchytit ve státní správě. S počítačem umí - sice nevydrápe příslušná data, ovšem s PC tabulkově umí.

P.S.: Předpoklad je, že každý může chybovat - jen je třeba umět chybu přiznat (a současně dělat svou práci dobře)

Odesláno

vix: Jo to je celkem pravda.... :) Ale nepouštěl bych se do podnikání tohohle typu, kdybych se tím už spoustu let neživil a neměl nějakou praxi jako mechanik .....

Jinak takovéhle jednoduché věci na peugeoty mám v hlavě a nepotřebuju na ně ani katalog.... :D

Odesláno

godzila.01:

chápu.

Naopak, v Říši jsem sehnal 5 litrový kanďák \"Castrol GTX \"za 17 EUR (cca 85,- Kč/lt) - 10W40.

U nás ve kvelbu ceny také příjemné.

... občas si říkám, že když nějaký kamenný obchod to umí levně, proč chodit do internetového.

P.S.: P205 D nemá odlučovač oleje (proto má taky molitanový vzduchový filtr vlhčený Silkalem). Jenže, při dálničních rychlostech schlamstne klidně 2lt/ 1000 km (záleží podle toho, jak moc se šlape na plyn, a jak moc to ten interceptor na dálnicvi roztáhne).

Odesláno

Jen na okraj.... Víš že Castrol GTX je minerální olej s normou 10W40 ? :)

Záleží co jsou příjemné ceny a jaké značky dodávají.... Ale zase na druhou stranu proč ne, nikdo tě nenutí nikde nakupovat když nechceš, od toho je konkurence :aut

P.S. To že nemá odlučovač oleje jsem nevěděl, to že je tam molitan vím.... :)

Odesláno

P205 má na olej specifikaci 15W40, jen pro severské země byla 10W40 (a upřímně je mi jedno, co to je - když se v zatáčce začne rozsvěcovat kontrolka mazání, každej tam děsně rád naleje, byť i sprachsprostej, \"SuperMokul\")

15W40 stála 16 EUR/ 5 lt, 10W40 stála 17 EUR/5 lt, stejně je to GTX nějakej přečištěnej volej z rafinérky.

Ale furt lepší nějakej olej, než žádnej.

Teď tam leju nějakou 10W40 za \"přes 100,- Kč/lt\" a jsem spokojenej.

... život je otázkou priorit.

Odesláno

Já to nemyslel nějak špatně.... Jen informativně.... :)

Já měl 309 v 1.9D ale lil sem tam radši 10W40, i když je fakt že u těhle aut to je jedno, zase na druhou stranu to byly nepřekonatelný stroje když jsem to prodával mělo to hodně přes 500.000km a do dnešk ten motor jezdí.... :)

Odesláno

však já to beru také \"jen a čistě\" pouze informativně.

Motor má sice přes 500 tkm (ten můj se k tomu také jistojistě blíží), jenže celé to auto už je minimálně 5 let mrtvé :papa

(prachobyčejnej fór - motor to dá, karosérie a zbytek je však už hodně \"unavený\")

Motor to dá tak, že pokud bude stoupat cena elektřiny jako dneska, najde časem opět jiné uplatnění ...

Odesláno

No ty motory byly náhodou super... :) Já na autě měnil jen ramena a olej + filtry, jinak jsem s tím neměl žádnou starost , jo a jednou uložení na tlumičích, chladič a nechával jsem repasovat zadní nápravu.... Celkově jsem s tím najezdil přes 150.000km a nikdy mně to nikde nenechalo, jel jsem s tím i do chorvatska a taky v klidu, prostě dělník auto no.... Já osobně jsem s tím byl spokojený, odvozilo to materiálu neskutečně a pořád to jezdilo a jezdilo.... :)

Odesláno

FrantaCV : V tom máš asi pravdu, ale on univerzální obrázek taky není všemocný.... :) Člověk ví sice o co jde, ale zase neví jak to vypadá.... Já mám nejradši hledání podle originálního čísla a je klid :)

Odesláno

Už je hotový a nastřihaný, už ho jen nasadíme.... :) Jaksi sem tetko tři dny řešil nefunkční kompjůtr(viz jiné moje vlákno), tak sem maličko nestíhal.... .)

Měly by jsme to dodělat do zítřejšího večera, to víš máme každej jenom dvě ruce.... :aut

Odesláno

Jinak kdyby někdo mohl kouknout na 106 a 205 docela by mi to píchlo... :) Myslím tím hlavně překlepy a špatně zařazené zboží, pár chybek tam určitě bude... :)

peugeot09: Dneska budu přidávat na 206ky nějaký věci(víc) vesměs všechno možné co se týká elektroniky, vtřikování a podobnou veteš, tak mi na to pak určitě s radostí koukneš vid :D

Odesláno

To godzila.01: \"Já mám nejradši hledání podle originálního čísla a je klid\"

No to já samozřejmě taky - je to ideál, ale kde ho zjistit, když ležíš pod autem a v ruce máš příkladně polorozpadlou manžetu. V tu chvíli vidím co potřebuji a většinou nemám ani tušení jak to správně pojmenovat o nějakém originálním čísle či kódu výrobku ani nemluvě. Katalogy ND, které vidím u prodejců jsou pro normálního smrtelníka prakticky nedostupné a předpokládají že přesně víš co hledáš. Jediné dostupné a docela podrobné popisy se dají najít v publikaci \"JAK NA TO\".

Tam alespoň zjistím co mám hledat podle názvu a pak už je to intuitivní prohledávání na webu nebo u prodejců ND.

Takže i \"Ilustrační foto\" může pomoct. Manžeta homokloubu bude pořát jen manžeta (dleší, kratší, větší, menší) ale tvarově pořát stejná a já mám alespoň trohu jistotu, že hledám ve správném oddílu.

Samozřejmě, není to univezální, ale v mnoha případech by mohlo usnadnit práci při hledání toho co potřebuji.

Odesláno

FrantaCV

jestli píšeš o pežotu,myslím že zjistíš vše přes servicebox přesně podle svého VIN--pak už jdeš s číslem a názvem dílu ke kterémukoli prodejci, včetně druhovýroby...on už si podle svého katalogu najde i náhradu například :myslim

Odesláno
FrantaCV

jestli píšeš o pežotu,myslím že zjistíš vše přes servicebox přesně podle svého VIN--pak už jdeš s číslem a názvem dílu ke kterémukoli prodejci, včetně druhovýroby...on už si podle svého katalogu najde i náhradu například :myslim

Tak jsem se na to chtěl podívat a mají serveru asi nějaký problém :

\" K aplikaci se nelze připojit. Proveďte nový pokus později. \"

Pokud to půje - byla by to super pomoc.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...