Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P 309 - teče topení

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím.

Ubývala mi v chladiči kapalina a po dlouhém pátrání jsem přišel na to, že to bylo v místě, kde do topení na straně řidiče ústí dvě hliníkové trubičky. Ani po dotažení jistícího šroubu nebyl problém vyřešen, takže jsem přistoupil k \"léčbě\" těsnícími přípravky do kapaliny. A tady začíná můj dotaz. Byl mi doporučen hliníkový prášek s aplikací do ohřáté chladící kapaliny, s poloviční dávkou na první pokus, a jak bylo doporučeno, tak jsem učinil. Nebudu tady pochybovat nad účinností, protože jistě to tu díru ucpe a bude pokoj, ale zajímalo by mě co s tím zbytkem, který koluje v chladiči. Nemá to potom třeba vliv na funkčnost systému, vodní pumpu a podobně? Vyměnit chladící kapalinu nebo to tak mám nechat? S těmito přípravky nemám zkušenosti, takže uvítám vaše praktické rady. Díky.

Odesláno

O hliníkovém prášku jsem neslyšel. Do náklaďáku sem nalil přípravek co má takové to dlouhé hrdlo. Na benzinkách je často vidět. Chladič utěsnil a motor dál pracuje bez problému. Otázka ale průřezu chladící soustavy v autě a náklaďáku.

Na ten hliníkový prášek nevím. Asi zbývá jen čekat....

[Editován dne 23/11/04 Ladis]

Odesláno

mne sa zda ze ked to tecie pri tyx trubkax tak sa to da utesnit( silikon)

v ziadnom pripade by som JA nelial nic do kvapaliny. skusal som to aj ja a nepomohlo. ale pocul som aj ze pomoze. som za poriadnu opravu radsej, co nezacpe rozne ine veci a budes mat vacsi problem.

Odesláno

Po vymene chladici kapaliny mi zacal tyct radiator. A ted je klid. Mam tam nalitou nejakou bilou sragoru vyrobenou v Anglii.

Odesláno

v tomto případě bych se na nějaký lektvary vykašlal. Výměna topení u 309 je naprosto triviální záležitost - asi dva šroubky a vysuneš celé topné těleso. Pak použitý díl cca 200,- Kč a tradá už se jezdí a v autě je sucho a teplo :)

[Editován dne 25/11/04 willy]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...