Guest Dasty Odesláno 23. listopad 2004 Odesláno 23. listopad 2004 Zdravím. Ubývala mi v chladiči kapalina a po dlouhém pátrání jsem přišel na to, že to bylo v místě, kde do topení na straně řidiče ústí dvě hliníkové trubičky. Ani po dotažení jistícího šroubu nebyl problém vyřešen, takže jsem přistoupil k \"léčbě\" těsnícími přípravky do kapaliny. A tady začíná můj dotaz. Byl mi doporučen hliníkový prášek s aplikací do ohřáté chladící kapaliny, s poloviční dávkou na první pokus, a jak bylo doporučeno, tak jsem učinil. Nebudu tady pochybovat nad účinností, protože jistě to tu díru ucpe a bude pokoj, ale zajímalo by mě co s tím zbytkem, který koluje v chladiči. Nemá to potom třeba vliv na funkčnost systému, vodní pumpu a podobně? Vyměnit chladící kapalinu nebo to tak mám nechat? S těmito přípravky nemám zkušenosti, takže uvítám vaše praktické rady. Díky. Citovat
Ladis Odesláno 23. listopad 2004 Odesláno 23. listopad 2004 O hliníkovém prášku jsem neslyšel. Do náklaďáku sem nalil přípravek co má takové to dlouhé hrdlo. Na benzinkách je často vidět. Chladič utěsnil a motor dál pracuje bez problému. Otázka ale průřezu chladící soustavy v autě a náklaďáku. Na ten hliníkový prášek nevím. Asi zbývá jen čekat.... [Editován dne 23/11/04 Ladis] Citovat
tomyka Odesláno 23. listopad 2004 Odesláno 23. listopad 2004 mne sa zda ze ked to tecie pri tyx trubkax tak sa to da utesnit( silikon) v ziadnom pripade by som JA nelial nic do kvapaliny. skusal som to aj ja a nepomohlo. ale pocul som aj ze pomoze. som za poriadnu opravu radsej, co nezacpe rozne ine veci a budes mat vacsi problem. Citovat
Trundik Odesláno 23. listopad 2004 Odesláno 23. listopad 2004 Vypadá to, že máš prasklý radiátor. Nebylo by lepší jej vyměnit? Na P405 mě to stálo cca 1 000,- Kč Citovat
Guest dtyrkas Odesláno 23. listopad 2004 Odesláno 23. listopad 2004 Po vymene chladici kapaliny mi zacal tyct radiator. A ted je klid. Mam tam nalitou nejakou bilou sragoru vyrobenou v Anglii. Citovat
willy Odesláno 25. listopad 2004 Odesláno 25. listopad 2004 v tomto případě bych se na nějaký lektvary vykašlal. Výměna topení u 309 je naprosto triviální záležitost - asi dva šroubky a vysuneš celé topné těleso. Pak použitý díl cca 200,- Kč a tradá už se jezdí a v autě je sucho a teplo [Editován dne 25/11/04 willy] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.