Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Halelujá!!!!!!! Obrátil jsem Fusiona na svou víru!

Ta šedivá široká šipka zezadu dopředu se nazývá akustický zkrat. Proto se dávají repra do beden, aby se oddělil akustický tlak vepředu (ten, který chceme poslouchat) od akustického tlaku vzadu (který nás nezajímá a je opačný a který se tlumí tlumicím materiálem uvnitř bedny) Ono je to ještě složitější, ale když člověk zná jenom základní principy, tak mu musí bejt jasný, co je k něčemu a co je úplná kravina.

A? žije hifi tuzing!!

A svatá pravda je to, o těch výrobcích a firmách montujících takové zhovadilosti.Ty se smějou nejvíc...

Odesláno

to funguje na principu nějakýho Push Pull Bandpass, což je zas úplně něco jinýho. Něvím o tom nic, nehledal sem to nějak hloběji ale princip odvádění \"zbytkovýho\" zvuku je stejnej. Všimni si akustickýho pohlcovače (tlumiče) na stěnách. To není jen tak nějaká pěkná výplň...

Odesláno

Celá ta bedna z toho odkazu je naladěná na nějakou frekvenci, celý ten systém se pak chová jako filtr (pásmová propus?). To funguje. To je něco jinýho, než ty zhovadilosti z těch fotek tady...

Odesláno

o.k. já jen že ty repra jsou proti sobě, takže asi musí jít zapojit jeden obráceně, at´ mi nikdo neříká že ty dvě repra mlátí proti sobě.

Ale atˇuž se tu nehádáme, někomu prostě vyhovuje zvuk a někomu tlak, takže repro cívkou ven hraje taky (tlak). Osobně mám free-air (žádnej řev a drnčení) a jsem spokojenej.mk:papa

[Editován dne 16/12/04 mk405]

Odesláno
Napsán autorem mk405

Ale atˇuž se tu nehádáme, někomu prostě vyhovuje zvuk a někomu tlak, takže repro cívkou ven hraje taky (tlak). Osobně mám free-air (žádnej řev a drnčení) a jsem spokojenej.mk:papa

[Editován dne 16/12/04 mk405]

Cívkou ven to hraje samozřejmě taky, ale posloucháš \"odpad\"...

Odesláno

Ty repra jsou zapojený v protifázi. To znamená, že při stejným signálu zapojeným k téhle věci jde jednomu repru membrána ven a druhému dovnitř. Mezi těmi membránami je tlak konstantní. V téhle věci jde jenom o to, aby to dunělo. Je to DUC-DUC bedna.

Odesláno
Napsán autorem Petr605

2004-12-05-23-43-59_960.jpg

Jsem připraven na další slovní přetřelku.:D:D:D

Fusion: Reproduktor vyzařuje akustické vlny. Trochu jsi mě zklamal.

Zajímalo by mě co mu dělají okna když ten flašinet zpuistí:D

Odesláno
Napsán autorem Tazman

Napsán autorem Petr605

2004-12-05-23-43-59_960.jpg

Jsem připraven na další slovní přetřelku.:D:D:D

Fusion: Reproduktor vyzařuje akustické vlny. Trochu jsi mě zklamal.

Zajímalo by mě co mu dělají okna když ten flašinet zpuistí:D

U Vita se ty zadní okna vyklápí lehce ven, takže mu asi musej lítat jak plácačky. Ale je to moc hezký!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...