h4wk3y Odesláno 12. září 2010 Odesláno 12. září 2010 Ahoj, vsude mozne na netu jsem cetl, ze 406tka ma brzdy, ktere rychle vadnou - me to brzdi docela slusne, jen kdyz ta to slapnu vicekrat za sebou, tak jakoby dojde asi podtlak a to to moc nebrzdi... Chci se zeptat, cim je zpusobeno to, ze jakoby dojde ten vzduch/podtlak? A cim je zpusobeno vadnuti brzd? Co by bylo zahodno vymenit pro kvalitnejsi brzdne ucinky? Samozrejmosti jsou kvalitni kotouce a desticky a pravidelna vymena brzdove kapaliny a dobre odvzdusnit.. to je jasne... Ale cim by se to dalo jeste zlepsit? Trosku se venuju zvyseni vykonu motoru a bylo by zahodno trochu doladit brzdy... Diky Citovat
Dopiťák Odesláno 12. září 2010 Odesláno 12. září 2010 Mno je dobry mit kvalitni oblozeni a kotouce potom vymenit standartni privodni hadice za opleteny + dat lepsi brzdovou kapalinu aby ti nevarila pri delsim prudkym brzdeni pokud to chces opravdu doladit tak tremeny brembo +305mm origo nebo sport kotouce +lepsi privod hadice+kapalinu nebo ta nej ale asi nejdrazsi cesta je trmeny brembo D2 atd..+plovouci kotouce min 305 +hadice+kapalinu+pokud chces vyjmout ABS.. jinak topiku o vadnuti brzd atd je tu docela dost staci poradne pohledat.. [upravil dne 12/9/10 od tommas11] Citovat
Cyklon Odesláno 13. září 2010 Odesláno 13. září 2010 Jestli je opravdu čerstvá brzdovka a pořádně odvzdušněno, tak nezbývá než se zaměřit na destičky. Nejdražší desky nemusí být nejlepší. Zkoušel jsem např. výrobce Bendix, ATE a Ferodo na různých autech a každé destičky byly jiné. Nelze říci, který výrobce je nejlepší. Chce to testovat a testovat Citovat
h4wk3y Odesláno 13. září 2010 Autor Odesláno 13. září 2010 jasne.. diky moc... pomalu dojizdim kotouce, tak k nim prihodim asi i nove desky a snad budu spokojen.. Citovat
Bjukemen Odesláno 27. září 2010 Odesláno 27. září 2010 ..no mne vednú aj origo Brembá na coupečku a doslova hovno to brzdí treba na to tlačiť aby to nejako brzdilo a po par zabrzdeniach uplne uvednú a už to nebrzdí skoro vobec... ..som zvyknuty na brzdy z G4 a pod kde sa dotkneš špičkou a si na skle nalepeny nje na taketo bahno Citovat
h4wk3y Odesláno 27. září 2010 Autor Odesláno 27. září 2010 no vcera jsem jel s 207ckou a to taky, jel jsem liznul pedal a byl jsem ksichtem na skle ... to samy pracovni oktavka 4 kotoucova... a ja taky 4 kotouce a takhle to teda nebrzdi... njn, co naplat... Citovat
rootsky Odesláno 27. září 2010 Odesláno 27. září 2010 Nechtěl bych někoho urazit, ale nevím o co tady některým jde. 406 je pohodlný cesťák, jestli někomu tahle charakteristika nesedí, musí si prostě koupit jiné auto a nebo (jako já) coupe komplet předělat, po komplet přestavbě vedení brzdí i s většinou původními (mimojiné velmi kvalitními) komponenty na ťuknutí. [upravil dne 27/9/10 od rootsky] Citovat
h4wk3y Odesláno 27. září 2010 Autor Odesláno 27. září 2010 a jeeeeje.. do teto diskuze bych vice zabredavat nechtel... rootsky, dik za tvuj nazor... Citovat
Bjukemen Odesláno 27. září 2010 Odesláno 27. září 2010 ..ide nám o to že keď šliapneš na pedál tak ma auto brzdiť intenzívne a nie vlažne ako keď brzdí Fred Flintstone nohami.. ..a stým nema nič auto ako take a zvlašť auto z brzdami brembo..kamoš ma 406 pred face a tiež brzdí parádne... ..radšej prezrad čo konkrétne treba prerobiť atd. aby to brzdilo Citovat
rootsky Odesláno 27. září 2010 Odesláno 27. září 2010 Předpokladem je perfektní stav komponentů - zrepasoval jsem přes zimu vše. Mimo to co tu zaznělo jsem dával komplet nové potrubí (Ate), ohýbané \"přes koleno\" = větší radius, délka potrubí k brzdičům se díky optimálnějšímu tažení zkrátila vepředu o 4 cm, vzadu zůstala stejná - kvůli tomu \"propružení\" u brzdiče. Většina coupe má špatný stav zadních brzd o seřízení (a vůbec stavu) regulátoru ani nemluvím, dost se to podceňuje, přitom dle mých pokusů se dá předku seřízenými zadními brzdami znatelně pomoci. Odvzdušnění brzd a ABSa + kvalitní brzdovku beru jako základ...Dobře zajeté kotouče a desky, ve velmi dobrém stavu, jsou taky nezbytné (a jak tu zaznělo vybrat značky a typ, pokud to někdo řeší důsledně je alchymie). Při tažení nového potrubí se často nabízí o něco optimálnější \"cesta\". Některá potrubí jsem táhl i třikrát s novou trubkou, než jsem byl spokojený. Největší problém byl brzdy pořádně odvzdušnit, po několika pokusech jsem to nechal na peugeot servisu a pugy teď brzdí mnohem lépe než před tímto odborným servisním úkonem... Vzhledem k tomu že mám podobná GTčka v oblibě, mám srovnání s pár podobnými vozy a coupe s Bremby nebrzdí nijak špatně. Jen málo lidí stojí o vyloženě \"jedovaté\" brzdy, to že se dají u coupe Bremba+Ate dobře dávkovat je podle mne velké +. Když potřebuji maximální brzdný účinek, stačí stisknout víc brzdový pedál - U mě to potom brzdí bez toho nástupu. Tohle se ale dost těžko popisuje, a ještě hůř srovnává, každý to vnímáme jinak a na brzdy máme jiné nároky... Ještě dopíšu jaké díly mám mimo origo a již uvedené teď v sestavě: Hadice Goodridge, kotouče vydrážkovaná TRWčka, desky Mintex...Na tuhle zimu budu brzdy zase sundávat - nechám na brzdiče udělat podle vzoru Toma406 pořádný komaxit. Jak nejlevněji, jednoduše a výrazně posílit brzdy na 406tce ? - předělat na Bremba z coupe, je to snadné a při tom bude nejspíš potřeba spoustu věcí vyměnit , což se na výsledném efektu projeví. Myslím že při troše štěstí a šikovnosti se dá vejít do 20tis.Kč...Nejspíš se \"ukroutí\" nějaké trubky, hadice, odvzdušňováky, nalezne se pár protrhlých prachovek + vzadu většinou chycené pístky a čepy a k tomu nějaký ten montážní materiál a náplně. Citovat
Bjukemen Odesláno 27. září 2010 Odesláno 27. září 2010 ..no dakujem za odpoved niečo podobne by som hadam vykonal aj ja ale asi ešte teraz lebo cez zimu nemam velmi kde... ..no kedže ja mam tiež coupe s brembami tak mam o starosť menej...ako hovoriš brzdy to je hotova alchymia skušal som kvantum brzd na roznych autach kedže znamim som menil brzdy a tak tak som vysledoval čo a ako.. no Mintex s tými mam ešte lepšiu skusenosť ako s textar takže rozhodne do ni ch pojdem aj nabuduce..brzdovka Castrol,kotuče ešte neviem je to dosť velka palka za tieto 305 mm ale čo už :/ ..hadice a trubky sa daju kupiť normalne alebo treba dať vyrabať na mieru.. ..akože maš aj pravdu to je dobre že na coupečku sa da pekne davkovať brzd. učinok ..skusim zajtra kuknuť ake vlastne platničky použili v predu lebu su menene vyzeraju zanovne len aby to zase nebolo nejake polsko [upravil dne 27/9/10 od Bjukemen] Citovat
godzila.01 Odesláno 27. září 2010 Odesláno 27. září 2010 Hadice problém nejsou.... trubky se dělají myslím jen originál, nebo si je nechat udělat na míru, nestojí to zase nějaký peklo... Případně budeš li něco potřebovat, neváhej mně kontaktovat... .) Citovat
rootsky Odesláno 27. září 2010 Odesláno 27. září 2010 hadice e-bay, už dělají i různé barvy. Potrubí určitě ne v peugeotu - není naohýbané a je jenom měďené - takže nechat udělat dvouplášť na objednávku (sám preferuji Ate). Ohýbačkou jsem naohýbal potrubí jen u kostky ABS (aby to vypadalo), potom jsem to naohýbat zhruba, opatrně gumovou paličkou přes \"lešenářskou\" trubku ve svěráku a dotvarovat na autě ručně. Bohužel nejspíš zavzdušníš ABS a s tím ti nejlépe pomohou v peugeotu. Na předku jsem zkoušel TRW desky na TRW kotouč a dobré, TRW desky na drážkovaný no name kotouč - po deskách se jen zaprášilo, sklo a konec, potom jsem nechal vydrážkovat \"dle vlastního návrhu:D\" TRWčka + osadil desky Ferodo Premier - dobrý účinek, ale desky proti předchozímu osazení prášily a příliš špinily brzdič, tak disk kola (bílá barva), tak jsem vyměnil za Mintex a zatím dobré - ale moc jsem nenajezdil. Když má člověk napjatý rozpočet tak je to o kompromisech a musí se hledat. Pro majetnější jsou správná volba nejvyšší řady Brembo, EBC, atd. Brzdovku mám Syntol HD 265 od velvany (DOT4) - spokojenost. Citovat
Skullman Odesláno 28. září 2010 Odesláno 28. září 2010 kde se daji sehnat nejlevnejsi pancerove hadice, mate nejaky konkretni odkaz? Diky Citovat
Skullman Odesláno 28. září 2010 Odesláno 28. září 2010 kde se daji sehnat nejlevnejsi pancerove hadice, mate nejaky konkretni odkaz? Diky Citovat
ozzy56 Odesláno 28. září 2010 Odesláno 28. září 2010 kde se daji sehnat nejlevnejsi pancerove hadice, mate nejaky konkretni odkaz? Diky Citovat
foxo Odesláno 9. leden 2011 Odesláno 9. leden 2011 Trochu oprasim starsi tema... Cele vlakno sem procetl, ale este nikdo vlastne nerek, proc ty brzdy na 406tke tak vadnou?? Teraz sem mel tez stym problem, jedem takhle 150km/hod (moje blbost), vybehla srnka, ja dupnul na brzdy a vice-mene pedal stvrdel jak kamen, na chvilu se dokonce vypalo ABS, lebo to zacalo flekovat, a po chvilce se zase zapalo. No ale celkovy vysledny efekt z brzdena byl katastofalny.... Citovat
Qcko Odesláno 9. leden 2011 Odesláno 9. leden 2011 No to neviem, ale podla tejto reklamy ma 406 brzdy ako krava http://www.youtube.com/watch?v=46-WM1tGB6A Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.