Radek Hurvajz Odesláno 6. září 2010 Odesláno 6. září 2010 Potřebuju radu, koupil jsem Bluetooth GPS Modul B-Spech GPS 20C a s telefonem mi normalně funguje, ale když jsem ho sparoval s Notebookem tak mi ho navigace vubec nenajde, hleda na všech portech co jsou k dispozici a nic, když zadam port a rychlost ručně tak taky nic nenajde, nasledně jsem v obchodě vyzkoušel modul Nokia LD-3W a ten se choval naprosto stejně. Potom jsme zkusili NAVIBE GPS Bluetooth modul GB621 a ten se připojil bezproblému, stejně tak modul I-Tec kterej vlastní kamarád. Nevite někdo v čem je problem?? Jsem blbej já, nebo ty GPSky, či snad Navigace v Notebooku? Jo ještě použitý soft pro navigaci, zkoušel jsem IGo for PC a PC navigator na Win 7, oba se chovali stejně, nenašli modul a ruční zadání vypsalo chybu, s Navibe fungovali oba. Jen Navibe nechci, protože ma velmi slabý přijem na chipsetu Sony http://navigovat.mobilmania.cz/clanky/Ar.asp?ARI=113248&CHID=6&EXPS=&EXPA= [upravil dne 6/9/10 Radek Hurvajz] Citovat
punkac Odesláno 6. září 2010 Odesláno 6. září 2010 tak s tímhle taky bojuju, ld-3w se jednou jedinkrát připojil a vše v PC navigátoru v pořádku, pak už nikdy, dodnes jsem na to nepřišel . Koupil jsem proto USB GPS modul, ale taky mi moc nesedí, při rychlostech nad cca 50 km/hod. má zpoždění cca 300m to ten LD-3W byl v cajku, ach jo kdysi jsem něco hledal zde na www.poi.cz Citovat
Kurt Odesláno 6. září 2010 Odesláno 6. září 2010 Skoro bych si tipnul, ze problem bude v tech portech - predpokladam, ze si ten modul vytvari nejaky svuj (virtualni) COM port, na kterem pak komunikuje. Co mas za Windowsy? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 6. září 2010 Autor Odesláno 6. září 2010 Windowsy pišu že mam WIN 7 Pro, porty si to vytvoří, navigace ty porty vidí a projede je, jenže na nich nic nenajde Jeden modul jede a druhej ne, přitom postup připojení je stejnej [upravil dne 6/9/10 Radek Hurvajz] Citovat
punkac Odesláno 6. září 2010 Odesláno 6. září 2010 na XP home se to chová stejně, projede porty a ld-3W nenajde Citovat
Kurt Odesláno 6. září 2010 Odesláno 6. září 2010 Kucí, šetříte detailama. RH: jakou rychlost na tom portu jsi nastavil? Spárovalo se to LD s PC? Rozsvítili se modrá kontrolka indikující spojení přes BT? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 6. září 2010 Autor Odesláno 6. září 2010 S PC se to sparovalo v pohodě, rychlost se nastavila na 9600, modrá se nerozsvítí, to je taky to co mě zaráží Citovat
Kurt Odesláno 6. září 2010 Odesláno 6. září 2010 Takže kodíček \"0000\" jsi zadal, OK? Tu rychlost bych u LD-3W volil spíše 38400 baudů. Citovat
punkac Odesláno 6. září 2010 Odesláno 6. září 2010 myslím, že jsem měl 9600 baudů, vezmu teď notec do práce a uvidíme....co ta vyšší př. rychlost...udělá Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 6. září 2010 Autor Odesláno 6. září 2010 Kodiček byl podle manuálu, 0000 a u Nokie 1234 No k ty rychlosti, ručně jsem nastavil PORT a vyzkoušel všechny nabizené rychlosti, ani jedna se nechytla, jo pravda teda že jsem to nastavoval v tom softu navigačnim a ne v PC:myslim [upravil dne 6/9/10 Radek Hurvajz] Citovat
Kurt Odesláno 6. září 2010 Odesláno 6. září 2010 U některých modulů to spárování neprošlo (u tvého asi taky ne, když nesvítí modrá) a pomohlo je prostě ve Správci zařízení odmáznout, restartovat PC, nechat nadetekovat nový HW a spárovat. To je ale dlouho, co jsem to řešil a bylo to pod XP. Teď to nemám na čem vyzkoušet (resp. mám tu LD-4W, ale neměl jsem potřebu jej rozhýbávat ve Windows). Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 6. září 2010 Autor Odesláno 6. září 2010 zitra budu mit pujčenou LD 2W tak si s tim budu moct hrat dýl, tohle jsem zkoušel v obchodě a nebylo moc času. Takže řikaš odebrat porty ve spravci a nadetekovat nový HW, zkusim. Ještě mi řekni jak se zbavit v PC portů u kterých je napsáno že je používán a přitom na nich nic nejede Citovat
Kurt Odesláno 6. září 2010 Odesláno 6. září 2010 V XP snad stačilo ty porty smazat v Nouzáku. Pak na to byl nějaký klíč v registrech, ale kdo si to má všechno pamatovat, že. btw: tu LD-4W jsem rozchodil hned, ale mám BlueSoleil Citovat
punkac Odesláno 9. září 2010 Odesláno 9. září 2010 tak jsem přišel na to jak spojit nokiáckej LD-3W s navigačním softem v notebooku. Klasickou cestou spárování modulu s notebookem a následnou detekcí v software (mapfactor free) se nezdařila. Využil jsem pomocný software Franson GpsGate za 10€, který vytvoří virtuální COM port, na kterém pak bez problémů navigační software (zkoušeno na map factoru free a googleearthu) detekuje GPS signál a bez problémů naviguje. Franson GPS Gate je velice šikovný, umí i emulovat signál pro Google Earth, který jinak funguje jen s navigací Garmin. Prostě toho \"garmina\" naemuluje. Koupil jsem si verzi express, která je oproti standart verzi trošku osekaná, ale na běžné spojení modulu a software bohatě stačí. Dokonce umí udělat i to, co normálně nejde a to, že můžete v jeden okamžik mít spuštěné dva navigační softy, který využívaj jeden COM port. Zkusil jsem i připojit USB GPS modul Navilock NL-302U, taktéž bez problémů, jen navigace dost spožďovala při rychlosti nad 50km/hod. Ale to dávám za vinu USB modulu Citovat
punkac Odesláno 9. září 2010 Odesláno 9. září 2010 Jo zapomněl jsem dodat, že v nastavení FransonGPS Gate, jsem si nejdříve vybral na kartě INPUT bluetooth gps, LD-3W to našlo, ale nešlo to, pak jsem zvolil virtual COM port(nastavil jsem ještě, že má mít 9600 Baud), který mi to nabídlo při spárování s notebookem a s tím to šlape bez problémů. Na kartě OUTPUT je vybrán virtual COM PORT (u mě32, tenpak detekuje navigační soft) a přidal jsem si i aplikaci Google Earth, tu když nechci, tak jí manuálně zavřu Citovat
Burisek Odesláno 13. září 2010 Odesláno 13. září 2010 no mě u známého dělal problém s navigací Navigator 8. Má ntb Acer a též mu jeho gps modul,značku si nepamatuju nechtěl najít port. Já to u něj vyřešil stažením aktual,drivrů na bord protože mu stejně nešla ještě síťová karta a dal jsem mu tam aktualní drivry na BT,a po přehrání ovladačů šel jak víno,a našel ho hned . Takže je to o laborování a zkoušení..... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 13. září 2010 Autor Odesláno 13. září 2010 No tak jsem dneska zkoušel v obchodě Nokia LD-4W, vysledek 0. Notebook modul najde, přidělí mu port, ale nespojí se, nebliká modrá LED, když ve spravci zařizení odeberu tak po restartu se nadetekuje a nainstaluje samo, ale zase se nepřipojí. Navigační soft zařizení viděl, po přidání vyhodil chybu spojení, pak už nic, po asi 25 pokusech jsem to vzdal. Co mam zkusit, mam testnout Bluesoleil, ale nemám ho rád:bojim Nebo něco jinýho, třeba ten Franson GpsGate? [upravil dne 13/9/10 od Radek Hurvajz] Citovat
punkac Odesláno 13. září 2010 Odesláno 13. září 2010 Radku, přesně tyhle trable mi dělalo LD-3W. Ten Franson a jeho \"virtuální\" COM port to vyřešil Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 13. září 2010 Autor Odesláno 13. září 2010 Jenže Franson mi na Windows 7 nejde nainstalovat, napiše že nemam Active sync, a ten nejde do win 7 nainstalovat, je jenom pro windows xp:( Před chvílí jsem to skoušel nainstalovat [upravil dne 13/9/10 od Radek Hurvajz] Citovat
punkac Odesláno 13. září 2010 Odesláno 13. září 2010 aha, ja furt jedu na XP....Co říká jejich podpora? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.