vbmajkl Odesláno 5. září 2010 Odesláno 5. září 2010 Obracím se na mazáky: četl jsem tu dotazy typu klepe volant, křupnutí od kol nápravy apod... Během týdne se mi začaly projevovat všechny popsané drobnosti a dnes jsem si všiml, že se prostě přibržďuje na střídačku řidičovo kolo, nebo zadní kolo za řidičem-->samo od sebe. Né moc, ale prostě auto třeba couvá a od zadního kola to práskne, jak když třeba stojí týden se zataženou ručkou v lijáku. Nebo auto stojí cca 6hod na parkovišti a pak to udělá - jen jedno kolo. Dedukce: je v háji hl. brzdový válec a nebo zacpané brzdové hadičky\\trubičky? (brzdovka cca rok stará, kola vyvážené, ojničky vyměněné, auto po technické) Má někdo zkušenosti? Poraďte. Majk Citovat
Ferry Odesláno 5. září 2010 Odesláno 5. září 2010 rok vyroby ? ma to ABS ? vzadu bubny nebo kotouce ? [upravil dne 5/9/10 Ferry] Citovat
Benžík Odesláno 6. září 2010 Odesláno 6. září 2010 Spis nez hydraulicky dily dily brzd budou zatuhnuty mechanicky dily, treba orezly pakny, zatuhly voditka plovoucich trmenu...Vyzkousis to snadno, staci zvednout auto a rukama tocit s kolem, musi to jit lehce. U predniho kola to taky muze delat horni ulozeni tlumice. [upravil dne 6/9/10 Benžík] Citovat
vbmajkl Odesláno 6. září 2010 Autor Odesláno 6. září 2010 Pro Ferryho 1997, ABS má, vzadu bubny Citovat
Ferry Odesláno 6. září 2010 Odesláno 6. září 2010 nejspis bude potreba udelat repas zadnich bubnovych brzd, taky jsem onehda couval, ozvalo se prasknuti a pedal se propadl az na podlahu - urvala se cela pakna, jednak ze sveho ulozeni a jednak cele jeji oblozeni. To, ze pribrzduje predni kolo bych videl na zatuhly trmen brzdy, jak uz psal Benzik. Mel bych i nabidku - mam funkcni brzdice na kotouce prumeru 280mm, tedy na ty co se davaly na silnejsi 2,0 16V a na dieslove motory, posileni brzdneho ucinku je opravdu znatelne, sam jsem si menil na svoji 1,8 16V ty mensi kotouce s prumerem 260 za tyhle 280 Citovat
krtek 2 Odesláno 6. září 2010 Odesláno 6. září 2010 pred tyznom kamosovi pri cuvani na megane blokovalo zadne kolo dali sme dole bubon a bolo tam odlepene oblozenie mne sa tiez odlepilo pred casom no mne to kolo pribrzdovalo nonstop Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.