Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

pěkné, vyfoť to po tmě, at je vidět, jak se rozptyluje světlo v parabole....to by mně zajímalo, aby to nsvítilo jak bodovka :-) u vlákna se to rozptýlí podle lomení paraboly na to denní svícení, tak aby to bylo pak ve dne dostatečně vidět... pokud jo, tak bych donich taky šel :-)

Odesláno

Mati, ale na fotkach je ta LEDka na mieste, kde byva parkovacka, nie? Takze ak chces setrit stretavacie, tak das spinac do polohy \"0\", aby svietili len parkovacky a ides, ak zapnes stretavacie, alebo funkciu denneho svietenia, svieti Ti ja LED aj stretavacie.

Odesláno
pěkné, vyfoť to po tmě, at je vidět, jak se rozptyluje světlo v parabole....to by mně zajímalo, aby to nsvítilo jak bodovka :-) u vlákna se to rozptýlí podle lomení paraboly na to denní svícení, tak aby to bylo pak ve dne dostatečně vidět... pokud jo, tak bych donich taky šel :-)

Jak bude chvilka, tak to vyfotím, ale máš pravdu je to víc jako ta bodovka, ale vzhledem k tomu, že se jedná pouze o denní svícení, tak to takový význam nemá, protijedoucí tě ve stínu uvidí. A pokud je to s potkávacíma, tak je to čistě jen dekorativní doplněk těch H7 cool blue.

to Yantschi ... nevím jak to tam máš ty, ale já to mám takto (odstupňováno od vypnutých světel):

Pozice 0 \"vypnuto\" - svítí jen ta LEDka vyšší intenzirou (za předpokladu, že je v PC navoleno denní svícení)

Pozice 1 (AUTO) \"světelné čidlo\" - pokud je světlo platí pozice 0, jak se sešeří, sepnou se potkávací a platí pozice 3

Pozice 2 (obrysová světla) - svítí jen LEDka nižší intenzitou

Pozice 3 (potkávací H7/dálková H1) - svítí H7 nebo H1 a LEDka nižší intenzitou.

:)

Odesláno
Takze si to dal nemiesto tejto parkovacky? parkovacka.jpg

JJ přesně tam jsem to dal. Mám všechny funkce stejné jako máš na fotkách, akorát u denních (viz tvoje foto) mi nesvítí ty H7 (vpravo) jako tobě, ale jen ta vyměněná žárovka, ale zato na obě dvě vlákna resp. LEDka na vyšší intenzitu.

Takhle (ještě se starýma žárovkama) ... ještě nafotím a doplním.

4d878fb200c58.jpg

[upravil dne 6/4/11 13:32 matii]

[upravil dne 6/4/11 13:34 matii]

Odesláno

Jasne, takze rozdiel mame v tom, ze Tebe pri zapnutych dennych svetlach nesvietia stretavacie svetla, mne svietia. Takze, ak chcem, aby svietila len ta LEDka (teda parkovacka), musim dat prepinac do polohy, ako pri zapnutych parkovacich svetlach.

Odesláno

off topic: matii, to už je na Komárce takhle pěkně? Zrovna včera jsem uvažoval, že bych se tam příští víkend vypravil.

[upravil dne 7/4/11 18:59 EuGenio]

Odesláno
off topic: matii, to už je na Komárce takhle pěkně? Zrovna včera jsem uvažoval, že bych se tam příští víkend vypravil.

[upravil dne 7/4/11 18:59 EuGenio]

JJ tohle už je foceno někdy před 14 dny. A z kama ty znáš komárku, pražáku? :D

to Yantschi ... tohle ti to nevyřeší ... při obrysových svítí LEDky jen poloviční intenzitou (s obyč žárovkami jen na jedno vlákno). Tohle asi řešení nemá.

[upravil dne 7/4/11 18:21 matii]

Odesláno

Mati, ak je to tak, tak nebude riesenie vo vypnuti denneho svietenia v palubnom PC? Tym padom by nemali svietit denne, teda stratavacie svetla, ale len parkovacka s LED na plny vykon. Alebo sa mylim? Trochu off-topic: ak si ale vsimnes, mam dvojvlaknove ziarovky pre obrysove svetla, ale VZDY svieti len jedno vlakno.

Odesláno
Mati, ak je to tak, tak nebude riesenie vo vypnuti denneho svietenia v palubnom PC? Tym padom by nemali svietit denne, teda stratavacie svetla, ale len parkovacka s LED na plny vykon. Alebo sa mylim? Trochu off-topic: ak si ale vsimnes, mam dvojvlaknove ziarovky pre obrysove svetla, ale VZDY svieti len jedno vlakno.

A máš 308 nebo něco jinačího, takhle to nepoznám. BTW když to vypneš v PC nesvítí nic. Zkrátka to budeš mít asi nastaveno tak, aby svítily i potkávačky. Já nerozumím tomu, jaký je rozdíl když máš světla vypnutá a když svítíš potkávacíma. Řekl bych, že tam nemáš klasické denní svícení jako takové, jen možnost v PC rozsvítit světla automaticky při nastartování, abys nezapomněl.

Odesláno

rozdil je v tom, jak ma nastaveno denni sviceni. Jsou dve moznosti, ale toto se musi menit v servisu pres diagnostiku

1) sviti 5W vlakno z obrysovky a k tomu H7, jeste je k tomu rozsviceno naplno podsviceni budiku a displeje, sviti i zadny svetla

2) sviti obe (mozna jen to silnejsi) vlakno z obrysovky a vsechno ostatni je zhasnute

nastaveni pres palubni PC dela pouze to, zda se po nastartovani rozsviti ci nikoliv

Odesláno
tady se to uz resilo

[upravil dne 11/4/11 19:42 petr 308]

Petr diky, dnes mi maju v Peugeote nastavit denne svietenie tak, aby svietili obe vlakna v parkovacke a stretavacie budu vypnute. Podla nich je mozne toto svetlo pouzivat ako denne. Nasledne ju nahradim LEDkou, ktora by mala svietit na plny vykon. Budem referovat.

Odesláno

Petr diky, dnes mi maju v Peugeote nastavit denne svietenie tak, aby svietili obe vlakna v parkovacke a stretavacie budu vypnute. Podla nich je mozne toto svetlo pouzivat ako denne. Nasledne ju nahradim LEDkou, ktora by mala svietit na plny vykon. Budem referovat.

Nedávno jsem řešil předpisy okolo denního svícení a mám pocit, že to není až tak jednoduché:

Podle předpisů musíš svítit potkávacími světly, a to s jedinou výjimkou - za dobré viditelnosti je možné svítit světly (a to pouze homologovanými) denního svícení. S těmito světly nesmí svítit cokoli jiného (prakovačky, mlhovky, dokonce nesmí svítit ani osvětlení SPZ), dokonce nemusí svítit ani zadní koncová (podle některých výkladu dokonce prý nesmí).

Samozřejmě v Peugeotu ti můžou nastavit cokoli, otázkou je, jak to bude \"legální\". 9z10 policajtů tu tvou variantu od homologovaných světel nepozná, ovšem už se stalo, že se při použití \"nesprávných\" světel šprajcla pojišťovna při plnění.

Odesláno

Takze obe vlakna na parkovacke svietia a je to dost silne a vhodne aj pre denne svietenie. Problem je v tom, ze teraz mi nesvietia ukazovatele, na co som si dost zvykol a chyba mi to a nesvietia ani zadne svetla. Zistil som to az po tom, co mi doviezli auto. Neda sa to nastavit cez diagnostiku tak, aby mi svietli po nastartovani motora len parkovacky a sucasne aj pristrojovka a zadne svetla?

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Zpět k H7 .... myslel jsem, že když přes léto svítím jen denníma, ty H7 vydrží déle jak půl roku. Ale ouha, včera další H7 (OSRAM Cool Blue) naštěstí pravá odešla do věčných lovišť. Máte někdo skutečně odzkoušeno něco jiného než OSRAM? Řešily se tu PHILLIPSky, jsou o 100% dražší, ale názory na výdrž se různí. Co ostatní značky ... teda myslím něco s vyšší svítivostí, nebo XENON efektem (samozřejmě homologované .... žádné MADE IN BANGLADES s deset milionů kelvinů mě nezajímají). Nějak je mi proti srsti vyhazovat 2000Kč ročně za žárovky, jenže ty originál od PEUGEOTa tak strašně málo svítí ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...