Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

mám takové tušení, že Ti to nebude s těmahle moc svítít...aspoň těch 8500K ...to je úplná ptákovina....to uuž není ani modré světlo, spíš fialové...takže hodně tmavé...čím vyšší K, tím je to světlo tmavší!!! no zkus to dát na auto a nafotit... a rozsvítit... jinak ideální barva je 4000-5000K

...k sakru, už jste někdo vymyslel, jak s těma kloboučkama v tom světle...? jak je vyndat, aby se daly upravit?

Odesláno

hm, pěkný...jinak ten pořad viz výše jsem viděl...ale pořád to neřeší danný problém :-)

klobouček sundovat nechci, právě pro to, aby to kreslilo správně, jen potřebuji upravit tu přední plošku, ta nemá na nic vliv a je tam defakto zbytečná :-) někteří jiní výrobci aut tam mají místo té plošky třeba znak vozu...velmi efektní :-)

takže, poradí někdo, jak s tím kloboučkem-ven abych ho mohl upravit a dát ho tam zas zpátky?

• O 2 týdny později...
Odesláno

tak jsem byl v servise, ať mi zkontrolují výšku světel.... na první pokus mi řekli, jestli si prý nesvítím v noci a brzo ráno denním svícením :D pak tedy zkontrolovali výšku a že to je úplně, úplně přesně :D .... představa, že mi auto svítí 15 metrů před sebe :D mi tak přesná nepřipadá, tak že mi to teda zvednou o 8 :myslim vůbec nevím, co si před tím mám představit :myslim ale z 15 metrů to svítí tak o 2 metry dál :D no děs běs... takže asi pořeším Night breaker plus.... nebo něco takového... ale eřeknu Vám , je to tragedie... takhle špatně svítit nové auto jsem už neviděl hodně dlouho...

jak zpraacovat vnitřní kloboučky jsem zatím nepřišel...na 308 a 407 se prý vyndat nedají...a řešit to mechanickou silou, to je dost na hraně, někdo mi říkal, že provrtat tu přední plošku, jenže ty dementní světla se nedají ani vyndat, aby se s tím dalo něco vymyslet....

• O 2 týdny později...
Odesláno

zvyk na Night Breaker zo starej felície ma prinútil aplikovať tieto žiarovky aj na moju 308-čku. Teraz je to už super. Originál žiarovky boli ako za trest. Výmena nepresiahla 15 min. Prístup dobrý, ale na prvý krát bolo potrebné malé zrkadlo, aby človek videl to čo nepochopil hmatom :cool:

Odesláno
tak jsem byl v servise, ať mi zkontrolují výšku světel.... na první pokus mi řekli, jestli si prý nesvítím v noci a brzo ráno denním svícením :D pak tedy zkontrolovali výšku a že to je úplně, úplně přesně :D .... představa, že mi auto svítí 15 metrů před sebe :D mi tak přesná nepřipadá, tak že mi to teda zvednou o 8 :myslim vůbec nevím, co si před tím mám představit :myslim ale z 15 metrů to svítí tak o 2 metry dál :D no děs běs... takže asi pořeším Night breaker plus.... nebo něco takového... ale eřeknu Vám , je to tragedie... takhle špatně svítit nové auto jsem už neviděl hodně dlouho...

No, pokud ti světla svítí hodně dolů, výměnou žárovky si pravděpodobně moc nepomůžeš. Geometrie paprsku by měla zůstat stejná, akorát těch 15-17m budeš mít osvětleno více.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak odešla i ta druhá H7. Hned jsem využil situace a koupil do denního svícení i LEDky s 19 diodama P21/5W (původně dvouvláknové, běžně se používají pro brzdová světla). Důvod byl jednoduchý, k těm OSRAM Cool Blue šly jako pěst na oko. Žlutá k bílé. A teď to nejlepší. Před chvílí jsem to testnul po setmění a vypadá to .. no ... jak bych to řekl ... Úúúúúúúúúžasně. Žádný Globus design, opravdu decentní. Navíc prostřední dioda z 19 je světle modrá, takže je to lehounce lízlé do modra a super to ladí k těm COOL Blue. Po vypnutí ta prostřední ještě chvilku svítí na zbytkovou energii. No mám radost jak malej Jarda na vánoce.

Vypadá to skoro jako tahle:

LED

akorát to má uprostřed modrou diodu.

[upravil dne 28/3/11 19:24 matii]

Odesláno

Ne ne asi jsem to špatně vysvětlil. Sice mi praskla ta druhá H7, ale koupil jsem stejnou (H7 OSRAM COOL Blue), ale když už jsem byl v tuningovém obchodě, dokoupil jsem ještě ty dvě LEDky P21/5W a dal je místo denních (původně tam jsou dvouvláknové žárovky se stejným označením). Tyhle dvouvláknové žárovky se u většiny jiných aut používají na zadní brzdová světla. U P308 je dali dopředu místo denních a fungují tak, že pokud jsou zapnuté pouze denní, svítí obě vlákna a když zapneš potkávací (stretávacie) rozsvítí se ty H7 a u těchto dvouvláknových svítí jen jedno vlákno. A ty LEDky jsou to samé, jen místo jednoho či dvou vláken svítí víc nebo míň.

Ale pozor, ten odkaz v mém předchozím příspěvku je na žárovku, která není úplně stejná a navíc je čevená (do brzdovek). Dole je napsáno, že mají i bílé, ale nevidím uprostřed tu jednu modrou diodu.

[upravil dne 1/4/11 15:45 matii]

Odesláno

Takhle to svítí ... ber to s rezervou, je to foceno na sluníčku a odfiltrované světlo, aby bylo vidět ty diody.

Vypnuto

a1.jpg

Denní

a2.jpg

Potkávací

a3.jpg

Vypnuto (střední dioda svítí ještě chvíli na zbytkovou energii)

a4.jpg

Jak se sešeří vypadá to božsky. :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...