Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Matii, no co si zistil? kolko kontaktov od spodu ziarovky mas?

Ozaj 26.3. v cechach vysiel casopis Svet motorov a robili v nom velky test ziaroviek H7/55W...cital ho uz niekto?

Vdaka.

Omlouvám se, ale mám nějaké vážné zdravotní problémy v rodině, takže trávím většinu času v práci nebo nemocnici. Jak budu mít lepší náladu, kouknu na to.

Odesláno

Také jsem včera koupil a dnes namontoval tyto http://www.motordiag.cz/produkt/led1157-19w , svítí pěkně-bíle, avšak mají (užší) světelný paprsek než ty původní žárovky, což je daň mít LED.

Neřešil tu někdo náhodou podobné denní svícení jako má nová 308?, svícení v nárazníku dole u mlhovek než klasicky u parkovaček? auto pak více na silnici vinikne :D je to dole prostě hodobožovější :mrk

Odesláno

vraciam sa k téme Jaké H7.

Osram H7 Nightbreaker Plus s pomocou origo denného svietenia vydržali rekordných 10 mesiacov.

predtým staré H7 Nightbreaker bez Plus a denného svietenia vydržali 3 mesiace

momentálne testujem :-) H7 + 50% svietivosti - Made in LIDL.

na počudovanie svietia dobre. som zvedavý na ich životnosť. Cena za pár bola 6,99€ :-)

• O 1 měsíc později...
Odesláno
Tak jsem dnes také vyměnil H7ky, neb ty původní mi přišly dost slabé. PHILLIPSky jsem zavrhl, protože OSRAMKy se stejnými parametry stojí polovic (kolem 500Kč/2kusy).

Po vyřazovacím souboji zůstala dvojice NIGHTBREAKER A COLD BLUE resp. vysoká svítivost versus XENON efekt. Nakonec to vyhrála CB, protože většinu nočních jízd stejně absolvuji ve městě a NB není na nějaké celodenní svícení, jak jsem se dočetl, nemá tak velkou životnost.

Teď na zimu stejně denní svícení moc neužiju, protože je dost šero a 308 nesvítí při denním svícení vzadu. Takže to jistí potkávačky.

Teda řeknu vám, výměna levé přední H7 u P308 je pěknej \"POCUC\". Naposledy sem takhle blbě řešené světlo a výměnu žárovek viděl u prvních Fabií 99-01. Navíc ty drátky co drží samotnou žárovku tam musíte narvat hrubou silou každý zvlášť, když k zadní části světlometu nedostanete skrz úzkou škvíru ani ruku. Z návodu nevyčtete absolutně nic, takže pomocí zrcátka a zkroucených oteklých prstů jsem to tam nakonec narval. Nikdy více.

Odesláno
Tak jsem dnes také vyměnil H7ky, neb ty původní mi přišly dost slabé. PHILLIPSky jsem zavrhl, protože OSRAMKy se stejnými parametry stojí polovic (kolem 500Kč/2kusy).

Po vyřazovacím souboji zůstala dvojice NIGHTBREAKER A COLD BLUE resp. vysoká svítivost versus XENON efekt. Nakonec to vyhrála CB, protože většinu nočních jízd stejně absolvuji ve městě a NB není na nějaké celodenní svícení, jak jsem se dočetl, nemá tak velkou životnost.

Teď na zimu stejně denní svícení moc neužiju, protože je dost šero a 308 nesvítí při denním svícení vzadu. Takže to jistí potkávačky.

Teda řeknu vám, výměna levé přední H7 u P308 je pěknej \"POCUC\". Naposledy sem takhle blbě řešené světlo a výměnu žárovek viděl u prvních Fabií 99-01. Navíc ty drátky co drží samotnou žárovku tam musíte narvat hrubou silou každý zvlášť, když k zadní části světlometu nedostanete skrz úzkou škvíru ani ruku. Z návodu nevyčtete absolutně nic, takže pomocí zrcátka a zkroucených oteklých prstů jsem to tam nakonec narval. Nikdy více.

Odesláno
Dnes jsem sháněl OSRAM COOL BLUE za slušnou cenu:

OBI : paráda, měli, ale 550Kč za 2ks to seženu všude, jedu dál

AUTO KELLY : Vždy jsem tu měl problém s dobou čekání a tím, že vlastně člověk neví, kdo by ho obsloužil. Personál chodí okolo ze skladu k pokladnám a zpět a nikoho si nešimnou. \"Snad to dneska bude jiné\" říkám si a zajedu tam. OMYL, velký OMYL, pán u poklady řešil nějakou větší objednávku a slečna vedle čekala, až jí něco sundá z regálu. On byl docela vytočený a řekl, že až tu objednávku vyřídí, tak se na to podívá. Po 10 minutách nezájmu a stání ve frontě, která se nepohla ani o jednoho člověka to vzdávám. Pokud nebudu muset, už tam nejdu.

AUTO TUNNING : Asi 15 vteřin poté, co jsem vstoupil se mne ochotný prodavač zeptal, zda může s něčím poradit. Cool Blue neměli, ale doporučil mi nějaké (teď si nevzpomenu na název, prý vydrží mnohem déle a svítí naprosto stejně). Vzal jsem je a svítí super. Ještě mi doporučil ledky do denních náhradou za dvouvláknové, hned jak sem mu řekl, že mám 308. Okamžitě věděl, že ty originálky jsou k těm H7 moc žlutý. Sice byly trochu dražší, ale prý vydrží navěky. Vypadá asi jako tahle, ale v bílé:

L E D

Zhruba takhle svítí (omluvte ta zaprasená světla ... trochu je uměle snížen jas, aby bylo vidět ty svítící plochy)

sv1.jpg

sv2.jpg

[upravil dne 12/10/11 04:59 od matii]

Odesláno

Teď mám nějaké německé, tu krabičku už jsem vyhodil, ale vím, že měly nápis white laser. Ale pokud chceš opravdu nějaké trvalky, zkus si připlatit za nějaké longlify od Osramu nebo ještě lépe Phillipsu. Dokonce jsem viděl u nás v OBI, že na jedné byla garance 3 roky.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Dnes ráno odešly do věčných lovišť ty White Lasery a hned oba dva. Jelikož jedu na dovču do zahraničí, kouknul jsem se po něčem homologovaném, takže prozatím jsou tam Osram Cool Blue Intense. Dávám jim půl roku.

Odesláno

Jak se tu již psalo, mám už několikáté Osram Night Breaker (Plus) a pokaždé se dá říct, že vydrží cca půl roku max. Bratr teď testuje Philips X-treme Vision, cena sice taky X-treme, ale zatím to vypadá dobře. Pak dám info kolikrát jsem měnil Osramy oproti těm Philipsům. Jinak jsem chtěl nacpat do světlometů na denní svícení P21/5W (patice BAY15D) nějaké LED žárovky, ale nenašel jsem nic s homologací - nevíte někdo o něčem? Sice se někde na webu píše, určeno pro silnice ČR, ale pak přímo v obchodě na krabičce, v lepším případě, není ani zmínka o nějaké homologaci (povětšinou klasická věta, není určeno pro komunikace ČR).

Odesláno
Jak se tu již psalo, mám už několikáté Osram Night Breaker (Plus) a pokaždé se dá říct, že vydrží cca půl roku max. Bratr teď testuje Philips X-treme Vision, cena sice taky X-treme, ale zatím to vypadá dobře. Pak dám info kolikrát jsem měnil Osramy oproti těm Philipsům. Jinak jsem chtěl nacpat do světlometů na denní svícení P21/5W (patice BAY15D) nějaké LED žárovky, ale nenašel jsem nic s homologací - nevíte někdo o něčem? Sice se někde na webu píše, určeno pro silnice ČR, ale pak přímo v obchodě na krabičce, v lepším případě, není ani zmínka o nějaké homologaci (povětšinou klasická věta, není určeno pro komunikace ČR).

Jediná homologovaná věc je asi tohle, ale jak to svítí nevím. Možná je to bělejší než klasika.

http://www.autolamp.cz/autozarovky/philips/12v/blistr-12V-21-5W-BAY15d-VISION-PLUS-2ks_12499VPB2.html

Odesláno

Jediná homologovaná věc je asi tohle, ale jak to svítí nevím. Možná je to bělejší než klasika.

http://www.autolamp.cz/autozarovky/philips/12v/blistr-12V-21-5W-BAY15d-VISION-PLUS-2ks_12499VPB2.html

Ty nevypadají vůbec špatně - za ty peníze to asi zkusím. Ještě mrknu, jestli je nebudou mít někde tady po Brně a jinak objednám. Děkuju za tip. ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...