Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Heh, veľmi ťažká a všeobecná otázka...voľba oleja je vo všeobecnosti vždy námet na hoooodne dlhé debaty...vo všeobecnosti platí, ž enie je najlepšie oleje striedať a teda najlepší je použiť pre daný motor taký olej, ktorý sa tam používal.

Nič nepokazíš, keď použiješ Total Quartz 7000 10W-40, alebo aj iný 10W-40 s API najmenej SL...

Otázka je aj, aký výmenný interval si predstavuješ...

Nezabudni na kvalitný olej. filter, MANN patrí medzi najlepšie...

Odesláno

Já dávám do svých aut olej mobil 10W-40 a filtry bosch. Není to nejlevnější olej, ale najezdím poměrně málo, takže co dva roky mě ta tisícovka nezabije

post-0-14109612631797_thumb.jpg

Odesláno

Je to vcelku jedno-nějaký 10W-40,lidé z těch olejů dělaj revoluci,ale na starším motoru se na značky už nehraje.Ať si říká každý co chce,ale na žádném takovém oleji se motor nezadřel,ani nepoškodil!Naše 306 jsou pěkná auta,ale upřímně jsou to staré vrány!!!Třeba dnes jsem dával do 207 castrol magnatec 5W/40,ale to auto je 2 roky staré a má najeto 17000Km a to si opravdu něco \"kvalitního zaslouží!!!:D

Odesláno
Původně zaslal: stanley811

kolko litrov toho oleja budem potrebovat??

Ja som nalial 3,5 litra a som musel odpúšťať :-(( takže odporúčam naliať max. 3 litre a potom už doliať podľa potreby...neviem aký chceš mať interval výmeny a koľko ti motor prípadne papá oleja, ale si myslím, že 4l bohate stačia.

Teda moja situácia je taká, že chcem meniť po 10 000 km a vyzerá to tak, že motor nepapá olej vôbec = vyzerá to tak, že mne na výmenu stačia 3l oleja.

@Jindras - hm, ale prečo nezachovať top motor v top stave? Napr. môj sa správa, ako nový. Hej, treba 10W-40, ja som voli práve Peugeotom doporučovaný Total. Prečo aj nie, keď cena je +- na úrovni ostatných značiek.

[upravil dne 6.9.2010 ferrari]

Odesláno

O aký litrík viac??? Aj v návode sa píše náplň 3,5 litra, t.j. viac tam nebude...no hej, možno pri výmene nevytečie všetok, to neviem, ale povedal by som, že 3 litre boli presne po max. (alebo mi do 4l bandasky dali viac, no, lebo presne liter mi zostal).

A čože má 306ka špeciálnu výmenu, aby vytieklo všetko? Normálka zohriaty motor, auto na rovine, cez vypúšťací otvor vypustiť, odšróbovať filer,...čo viac?

Odesláno

Já do 1,6 jak v jednom, tak v druhém nalil přesně 4L a po projetí a vychladnutí motoru na kontrolní měrce bylo lehce nad středem rysky. Po celou dobu nedolívám ani kapku oleje a vypustím stejně, možná o deci míň, to zase přesně neměřím. Jak je vidět na fotce, koupil jsem 5 litrů a ten litr mám pořád doma nerozbalený kdyby někdo chtěl :-)

Odesláno

Tak ja neviem, asik mám iný motor...ale 3,5l sa píše aj v návode...aj pre 1,4, aj pre 1,6...

Ja som mal 4l oleja, nalial som do motora asik 3,5l a mal som tak 4 mm nad vrchnú rysku...tak som cca pol litra musel vytiahnuť a teraz mám cca 2 mm pod vrchnú rysku.

PS - to čo píšete, platí pre motor 1,8 16V v 407čke, čo mám v podpise. Lenže tam Peugeot predpisuje 4,5l...

[upravil dne 6.9.2010 ferrari]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...