Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

1. Nevíte někdo o tabulce na netu (event. i s možností výběru) s předepsanými a povolenými rozměry pneumatik pro osobní auta?

2. Jaké jsou hodnoty konkrétně pro 405 GR?

Odesláno

Mám taky 405 GR. Měl jsem tam 185/65 R14. Dal jsem tam 195/55 R15 abych zachoval pravdomluvnost tacháče. Auto líp sedí, ale má tak o 5-10% horší výkon. Ale dá se na to zvyknout

Odesláno

Abys zahoval pravdomluvnost tacháče - tzn. 195/55 R15 jsou tam předepsaný? Tím si nejsem jistej. Teď tady nemám TP (stejně tam asi budu mít bludy, jako v jiných případech), ale na autě mám 175/65 R14.

Odesláno

Na některý modely se běžně dávalo 195/55 R15 Třeba na Mi16. Rozdíl mezi 185/65 R14 je v obvodu někakejch 0,1 %. A v originál knížce co mám z německa je ještě nekolik druhů pneu co se tam můžou dát.

Odesláno

Už jsem tu kdysi dával komplet výpis, zkuste pohledat, nicméně z hlavy, pro 405:

165/70/14, 175/70/14, 185/65/14, 195/55/15.

Ne všechny modely měly povolené všechny tyto rozměry, záleží to především na typu motoru.

Odesláno

Dík, je to tak. V TP je R14 175/70 a jako alt. 165/70, což mě trochu udivuje, protože to dává obvodový rozdíl. Teď tam mám 175/65 - hlavně proto, že to tam bylo, když jsem to koupil a pak jsem to bezmyšlenkovitě měnil za stejný. Nu což, snad na STK nebude problém...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...