Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Napsán autorem jarinek

Nemůžu sundat buben na 205GRD. Mám povolenou ruč. brzdu co de. Asi mám na bubnu sjetej rantl, tak bych potřeboval poradit, jak mám ten buben sundat. dík

Kladivem chlapče kladivem.

Teda pokud nemáš stahováky a to asi nemáš, jinak by ses neptal

Odesláno

Bušil jsem do toho jak divej a nic. Na tom bubnu mám asi ojetej rantl a drží mě to na čelistech(nemůžu ho přes ně stáhnout), ale buben se krásně otáčí.Takže čelisti jsou volný, ale asi málo.

Odesláno

Vskutku, není nad opravdu dobrou a \"odbornou\" radu, s bohorovným a nadřazeným oslovením \"chlapče\" k tomu, že :mad:

V tom bubnu je samostav, a světe div se, je udělanej tak chytře, že západka samostavu je jako na potvoru zrovna proti díře na kolový šroub. Takže, se dá tou dírou dovnitř strčit šroubováček, tu západku samostavu nadzdvihnout, a čelisti tak stáhnout k sobě. Buben pak jde volně sundat rukou, a není třeba do ničeho mlátit.

Ty samostavy jsou dvou typů: Bendix a Girling. Následující popis platí pro 205/309.

Bendix: jemně ozubené konce dvou tvarových pák, přitlačuje je k sobě pružinka z cca 0,8mm drátu, na jedné té páce je jakoby háček. Ten se vyhákne, a páky od sebe odtlačí.

Girling: ozubené kolečko na rozpěře čelistí, do ozubeného kolečka zapadá plechová západka. Tu je třeba nadzvednout, a kolečkem špičkou šroubováku párkrát pootočit - na kterou stranu, vyzkoušíte snadno, ne na tu, na kterou se to utahuje :)

Každopádně jen tak bezhlavě do něčeho mlátit je naprostá hovadina.

Při sbírání rad po netu doporučuju opravdu VEKLOU obezřetnost - pokud na autě nechcete něco zničit...

Odesláno

Bubny jsem sundal, ale musel jsem použít násilí. Čelisti jsem podle rad povolil, ale stále držely.Tak jsem zjistil, že drží na ložiskách. Větším kladivem jsem je zezadu vymlátil, ložiska promazal a nasadil buben.Pak jsem je zkusil znova sundat a šlo to jak po másle. Takže problém je vyřešen.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...