Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Rozebrání osvětlení interiéru u řidiče

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, snažil jsem se rozebrat část, ve které je osvětlení kabiny ve předu.

Protože mi ten nasávač vzduchu -ventilátorek kvůli klimatizaci, dost vrčí, chci ho vyčistit.

Problém je v tom, že se mi podaří akorát vytáhnout to bodový světlo - buď je osvětlen řidič nebo spolujezdec - ale celá ta plastová skříňka (nenapadá mne jak bych to jinak nazval) se jen podaří posunuout kousek dozadu, ale ven nejde. Drží ji tam něco? Nedaří se mi ani vytáhnout hlavní světlo. Možná je pod ním nějaké uchycení toho plastového rámečku.

Díky za rady.

Odesláno
Napsán autorem svoji

Protože mi ten nasávač vzduchu -ventilátorek kvůli klimatizaci, dost vrčí, chci ho vyčistit.

Problém je v tom, že se mi podaří akorát vytáhnout to bodový světlo - buď je osvětlen řidič nebo spolujezdec - ale celá ta plastová skříňka (nenapadá mne jak bych to jinak nazval) se jen podaří posunuout kousek dozadu, ale ven nejde. Drží ji tam něco? Nedaří se mi ani vytáhnout hlavní světlo. Možná je pod ním nějaké uchycení toho plastového rámečku.

Díky za rady.

Probuh ty tam mas nejakej ventilatorek ve strese ? to jsem jeste neslysel

To velky svetlo vydloubnes z boku, na druhe strane nez je ta prepinaci packa, nejlepe tak ze tam vrazis nuz a zapacis, pod timhle svetlem jsou jak psal uz Dave dva torx srouby, kdyz je vyndas vypadne na tebe celej ten panel.Bodovy svetla vynadavat nemusis

Odesláno

jj - vydloubnout - ale bacha - s citem :) Rada se ta zarazka lame.

Jinak ty \"zidovsky hvezdicky\" uz mne vazne stvou - musel jsem si kvuli nim poridit extra sadu :D

Odesláno
Napsán autorem Ferry

Napsán autorem svoji

Díky za rady.

Probuh ty tam mas nejakej ventilatorek ve strese ? to jsem jeste neslysel

To velky svetlo vydloubnes z boku, na druhe strane nez je ta prepinaci packa, nejlepe tak ze tam vrazis nuz a zapacis, pod timhle svetlem jsou jak psal uz Dave dva torx srouby, kdyz je vyndas vypadne na tebe celej ten panel.Bodovy svetla vynadavat nemusis

jo je tam takovej malinkej ventilatorek, ale kdyz zacne vrcet ( zaplet se do nej dratek napajeni ) dela velkej ramus :-)

Odesláno

no neke, tak to vubec nevim :) ve schematech jsem nic takovyho nevidel, a to je asi u plneautomaticky klimy ne ? na poloauto to ve schematech fakt neni

Odesláno

to by sedelo ja mam automatickou klimu a u jiny 406ky nez u svi sem to zatim nerozebiral tak netusim jestli tam ty vetracky sou standartne :-)

p.s. napada nekoho k cemu tam ten vetracek je ?

Odesláno
Napsán autorem ROON

to by sedelo ja mam automatickou klimu a u jiny 406ky nez u svi sem to zatim nerozebiral tak netusim jestli tam ty vetracky sou standartne :-)

p.s. napada nekoho k cemu tam ten vetracek je ?

mozna u toho bude nejakej senzor a vetracek mu bude honit cerstvej vzduch :D :D

Odesláno

Díky za rady, jak budu mít chvíli, zkusím to.

Ten větráček je kvůli nasávání teploty vzduchu v interiéru, podle kterýho potom automatická klima řídí teplotu. Teda tak mit to alespoň kamarád vysvětloval.

Odesláno

no a zpět k věci, taky jsem vyndal pouze bodovku ale hlavní světlo nejde, asi ho nejakej chytrák přilepil, nebo fakt nevím, asi brzo chytnu nerva a pak budu shanět nové :-) tak až to \"svoji\" pokoříš tak dej vedět. čuuus

Odesláno
Napsán autorem white

no a zpět k věci, taky jsem vyndal pouze bodovku ale hlavní světlo nejde, asi ho nejakej chytrák přilepil, nebo fakt nevím, asi brzo chytnu nerva a pak budu shanět nové :-) tak až to \"svoji\" pokoříš tak dej vedět. čuuus

Ale jde to, vezmi neco tenkeho - nejlepsi je ten nuz a kdyz vrazis spicku do ty mezery z druhy strany nez je prepinac na svetle a zapacis, vyskoci

Odesláno

Tak jsem se dnes cca 20 minut snažil, ale když to začalo praskat, tak jsem toho nechal ....

Je to divný, zkoušel jsem to ze všech stran, nožem i šroubovákem, ale bez výsledku (krom pár prasklin a kousku ulomenýho).

To přece není možný, že to nejde ...

Poraďte co dál ...

díky

Odesláno

Moment - ja to delal u 306-ky!! Tedy pokud si narazel na mne :)

Ale je pravda, ze u 306-ky to drzelo fest a u 406-ky staci jemne zatlacit - nebo, ze by zkusenosti :)

• O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...