Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Názory při výběru nové 607 - starou mě rozstřelili

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: DanculD

Automat AM6 bude mat vzdy take iste radenie, tzn. aj manual. Chova sa to tak, ze ked presunies paku do manualu, tak tuknutim do paky smerom hore radis vyssie rychlosti a tuknutim smerom dole nizsie. Na zaciatku mi to vadilo, lebo radsej by som to mal naopak ale zvykol som si rychlo.

Aha tak sem zase o trošku chytřejší :) Díky

Odesláno

Ted zrovna znamy prodava 2.7HDI. Mel jsem moznost se v tom svest a je to fakt dost dobre. Spotrebu ma do 8l. Bylo v tom ticho. Ten automat ma 6st, tohle mi ukazoval. Razeni neni skoro vubec citet,spis podle zvuku. Jeste tam bylo nejake tlacitko S,ale to netusim na co to bylo. Je to 06.

Odesláno

Bol to rezim sport a pri nom radi a udrzuje vyssie otacky. A naozaj ten automat radi fakt sametovo. Je to straaaasne pohodlne soferovanie. A s 2.7HDi to musi byt pri slapnuti na plyn neriadena strela :aut

[upravil dne 25.8.10 DanculD]

Odesláno
Původně zaslal: denycek

Ted zrovna znamy prodava 2.7HDI. Mel jsem moznost se v tom svest a je to fakt dost dobre. Spotrebu ma do 8l. Bylo v tom ticho. Ten automat ma 6st, tohle mi ukazoval. Razeni neni skoro vubec citet,spis podle zvuku. Jeste tam bylo nejake tlacitko S,ale to netusim na co to bylo. Je to 06.

Tak ať známý dá odkaz na prodej rád se podívám :)

Odesláno

Ahojte, ja mám automat 2,2 Hdi.2001 a spotreba 50% mesto a 50% mimo mesto priemer 7,7 l/ 100km celkom sa dá radenie je uplne super je to prevodovka porsche tiptronik má síce 4 stupne chcelo by to 6. Určite budem chccieť 2,7 ale spotreba je tám vyšia

Odesláno

Ta 2.7 je fakt lepsie ako 2.2. ide to krasne, ale zas aby niekto neocakaval ze je raketa ako porsche.

Inac treba si aj zratat servis na to auto. 2.2 nie je lacna zalezitost, ale 2.7 je uz trosku moc. Len bezna udrzba, ako brzdy, tlmice, rozvody,..... Ale zas ked sa clovek stara tak to vydrzi.

Odesláno
Původně zaslal: jofo

Ta 2.7 je fakt lepsie ako 2.2. ide to krasne, ale zas aby niekto neocakaval ze je raketa ako porsche.

Inac treba si aj zratat servis na to auto. 2.2 nie je lacna zalezitost, ale 2.7 je uz trosku moc. Len bezna udrzba, ako brzdy, tlmice, rozvody,..... Ale zas ked sa clovek stara tak to vydrzi.

Tak já už mám za sebou některé věci nákladově vím co to stojí (výměna stahovačky 3 tis., čep, destičky brzdové, táhlo nápravy myslím vačkové či co dohromady 8 tis, výměna oleje cca 2 tis.) Tohle jeśou věci se kterejma počítám připravoval sem se na rozvody za 10tis na které už nedošlo...

Otázka je jestli je 2.7HDi náročnější na údržbu než 2.2HDi co jsem měl...??

Odesláno

Napriklad tlmice predne 2.2 3000 /2.7 9000 zadne podobne.

Rozvody 2.2 7500/ 2.7 skoro 15000

Casti naprav pripocitaj minimum 30% naviac.

atd......

Ceny su zaokruhlene.

Je to len aby sa potom niekto nezlakol ze co to stoji.

Ako sa vravi kto chce mat opicu musi mat aj na banany.:D

Ale tymto nechcem nikoho odradzat od toho auta. Je to skvele auto a ked som zhanal moje tak nebolo k mani. Inac by som isiel do tej 2.7.

Odesláno

Cauky jsem stastny majitel 2.7 HDI, nemuzu si ji vynachvalit co se tyce motoru a prevodovky, pul roku sem s tim jezdil po praze taxi takze dostala dost zabrat za tu dobu totiz jen po meste nalitala 40000Km. Spotreba jen mesto se neprehoupla podle PP 9.3 za posledni dobu mam prumer 8.2 z toho je opet vic mesta. Letni dovolena do chorvatska 1100 km plne nalozeno 4 lidi spotreba 7.1 dalnice a tempomat stale na 150 i kdyz to honim kolem 200 tak se mi spotreba nedostala prez 10l. Jedine co je horsi jsou treba tlumice tech me vymena stala cca 32 000 i s prednim hornim ulozenim. jinak veci co casto odchazi jako tycky stabilizatoru, cepy rizeni, cepy rame jsou asi stjne drahe jank na 2.2 tak na 2.7 jinak sem menil i alternator v chechah za nej chteli 30 000 v elitu prez znameho bych se dostal se svema slevama asi na 20 000 mno ale on me nechal v tom chorvatsku a tam me vysel na 3300 Kun prace 100 E pak mi praskla krabicka kde je termostat nevim jak se tomu presne rika a znamemu co mi opravuje auto se do toho nechtelo tak sem sel ofiko de peugeotu a tam dil stal 1500 a prace 6000. jeste me ceka oprava poloosy a jinak nic za tu dobu co auto mam se mi nic jineho neprihodilo. jizdni vlastnosti sou super hlavne rezim sport u tlumicu a prevodovky dela na okreskach divy. Rozvody podle predpisu Peugeotu se delaji standardni pominky a standartni jizda ve 240 000 km, a agresivni ve 180 000 km Celkove sem tedy spokojen a nemenil bych.

PS: pred timhle autem sem jezdil s dvojkovym superbem v plny palbe bile barvy 2.0 TDI DSG a co se tyce jizdnich vlastnosti a zpracovani interieru se to vubec neda srovnavat take proto ten sup sel pryc.

Odesláno
Původně zaslal: tessicz

Cauky jsem stastny majitel 2.7 HDI, nemuzu si ji vynachvalit co se tyce motoru a prevodovky, pul roku sem s tim jezdil po praze taxi takze dostala dost zabrat za tu dobu totiz jen po meste nalitala 40000Km. Spotreba jen mesto se neprehoupla podle PP 9.3 za posledni dobu mam prumer 8.2 z toho je opet vic mesta. Letni dovolena do chorvatska 1100 km plne nalozeno 4 lidi spotreba 7.1 dalnice a tempomat stale na 150 i kdyz to honim kolem 200 tak se mi spotreba nedostala prez 10l. Jedine co je horsi jsou treba tlumice tech me vymena stala cca 32 000 i s prednim hornim ulozenim. jinak veci co casto odchazi jako tycky stabilizatoru, cepy rizeni, cepy rame jsou asi stjne drahe jank na 2.2 tak na 2.7 jinak sem menil i alternator v chechah za nej chteli 30 000 v elitu prez znameho bych se dostal se svema slevama asi na 20 000 mno ale on me nechal v tom chorvatsku a tam me vysel na 3300 Kun prace 100 E pak mi praskla krabicka kde je termostat nevim jak se tomu presne rika a znamemu co mi opravuje auto se do toho nechtelo tak sem sel ofiko de peugeotu a tam dil stal 1500 a prace 6000. jeste me ceka oprava poloosy a jinak nic za tu dobu co auto mam se mi nic jineho neprihodilo. jizdni vlastnosti sou super hlavne rezim sport u tlumicu a prevodovky dela na okreskach divy. Rozvody podle predpisu Peugeotu se delaji standardni pominky a standartni jizda ve 240 000 km, a agresivni ve 180 000 km Celkove sem tedy spokojen a nemenil bych.

PS: pred timhle autem sem jezdil s dvojkovym superbem v plny palbe bile barvy 2.0 TDI DSG a co se tyce jizdnich vlastnosti a zpracovani interieru se to vubec neda srovnavat take proto ten sup sel pryc.

Dík za názor ještě mě řekni jak dlouho ho máš a kolik už ti najezdil, kupovla jsi ho novýh nebo ojetinku. Dík

Odesláno

No tak nad tím pořád přemejšlím a když to vezmu kolem a kolem rozdíl 2.2 a nebo 2.7 ta mě zatím vychází spotřeba skoro stejná jedno manuál druhá automat s možností tiptronic.

Otázka co mě pořád lítá hlavou jak to je dílama co sem tak sondoval základní díly brzd, náprav jsou cenově stejně, rozvody je tam logickej rodíl ale budiž a co ještě nechápu je tlumení ono ročníky 2006 mají už jinej systém tlumení než ty starší?????

Odesláno

Ahoj mam ho rok a pul kupoval sem ho ojete melo najeto 70 000 overenych podle servisni dokumentace, skoro dva roky stalo bylo zabaveno leasingovkou. Mam rok 2005. dnes sem byl nechat opravit levou poloosu - vnitrni homokloub oprava mne stala 3000 i s praci. Kdybych se dnes mel opet rozhodovat nevahal bych a zase bych sel do 2.7 predtim sem mel 2.2 pujcenou - starsi model - 2003 a bylo to jednuduse receno nemotorny strasne liny nez se to rozjelo treba pri predjizdeni to byl des. Kamos to pak chipnul a bylo to sice lepsi ale stale to nebylo ono. Jinak brdy se daji sehnat original na ebay za 1500 predni a za 800 zadni a kotouce brembo za 1500Kc Za tu dobu co ho mam sem nalital prez 100 000 km a az na ty veci co sem psal je to bez problemu, jen mi obcas zlobi automaticke regulace sklonu svetel ale to je predni snimac naklonu a nemam cas se na nej podivat.

Jinak ten interier na tom aute co si sem dal link je uzasny moc se mi libi svetle interiery. Jam mam takovou skoricovou barvu kuze jinak to mam stejny.

[upravil dne 26/8/10 tessicz]

Odesláno
Původně zaslal: jofo

2.7 ma variabilne pruzenie. Moznost nastavovat tvrdost podvozku. Vola sa to aj AMVAR.

Takže tím pádem větší nákladovot při poruše tlumičů nebo jejich výměně oproti 2.2...Hm to je taky dobré vedět

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...