Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, prosím o radu.

U coupe mi na straně u řidiče začalo klepkání. Dělá to , když jedu rovně na sebe menší nerovnosti a myslím , že se jedná na 99 procent o pružinu. Stačí když otevřu kapotu a na straně u řidiče kde je tlumič uchycen zapéruji a ozve se to co mě otravuje při jízdě. Začalo to dělat , když jsem nasadil kola 17/225/45.

Můžete poradit co stačí vyměnit podle nákresu.

pruina406coupe.jpg

Odesláno

Myslíš přesně tohle, ale za to jsem tahal , když jsem měl kolo dole a vypadalo to , že nahoře i dole je ten čep pevnej.

Stačí opravdu lehce zatlačit na blatník a hned se ozve od pružiny, ale nevím co je potřeba k té pružině koupit přesně.

stab.jpg

Odesláno

Jo myslim tohle, ale tahanim rukou to jen tak lehce nepoznáš, chce to pajzr a odlehčit pnutí pak to bude vidět jak to tam lítá, nebo tam koukej a ať ti to někd zhoupne, to by taky mohlo být vidět

Odesláno

Pružina je ok. Já osobně si myslím , že to bude uložení té pružiny někde u vrchu, ale nevím co za díl to přesně je, také jsem četl, že je tam nějaké ložisko na vrchu té pružiny, které může být za rezlé. Ale fakt stačí trochu zmáčknout na blatník a už se to ozve, vrzání, praskot :myslim.

Odesláno

Já bych přece jen ještě prozkoumal tu tyčku, ale auto při tom nechat stát na kolech. Tam stačí opravdu maličká vůle a už to klepe. A přes ty kola, co jsi na to dal, dostává ta tyčka pěknou nakládačku. Kolo skoro nic nespolkne a všechno letí do zavěšení.

[upravil dne 23/8/10 kupák]

Odesláno

nebo ti to mužou delat čepi me to dalo taky při jizde to klepalo a to samí když sem se zhoupnul na blatniku vymenil jsem čepi a mam klid sou to ty spodní;)

Odesláno

Mne to tiez robilo a asi dva tyzdne dozadu som menil stabilizatory ;)

Presne to co si zakruzkoval...

Tiez som za ne tahal a nic...ale auto bolo na zemi...ked sa dvihlo na zdvihak a odlahcila sa naprava, to si mal vidiet ako to lietalo a cukalo v tom stabilizatore.

Po vymene to prestalo samozrejme ;)

Odesláno

Hele, začni tyčkama. Pořídíš je za cca 1.000,-- podle značky a uvidíš. navíc je můžeš vyměnit i sám. Nemusíš na zvedák a nemusíš na geometrii. Uložení bude daleko dražší, sám to neuděláš a budeš muset na geo... A u těhle aut je klepání v 90% na tyčkách, jestli je nemáš úplně nové, vsázím na ně.

Odesláno

No mne sa po vymene stabilizatorov asi trocha geometria zmenila, hlavne co sa tyka natocenia volantu...

Ozaj, ked sme uz pri tom, neda sa natocenie volantu dakde doladit? Tak ze by som to aj doma zvladol? :myslim

Odesláno

Tak už jsem objednal jednu tu kost přes kámoše co má servis a nechá mi jí za nákup což je 450,- Kč s DPH od LEMFÖRDER.

vzpra.jpg

Mohl jsem udělat zrovna obě, ale to můžu vždycky. Vyměním tu stranu kde to klepe a uvidím jestli bude klid.

Po výměně té kosti se na geometrii nemusí předpokládám.

Odesláno

Pokud já vím, tak když se mění tyčky stabilizátoru, nemělo by to s geometrií nic udělat, ale můžu se mýlit. Každopádně už jsem bez geo měnil několikrát a žádný problém. Volant se srovnat dá, ale zase je to ogeometrii a štelování dílů zavěšení - sám to asi nezmákneš.

To Devr: Jo klidně to zkus takhle po jedný, alespoň uvidíš, jestli to zmizí, ale pokud je to tyčka, odejde do věčných lovišť brzo i ta druhá. Alespoň u mě to funguje tak, že když začne jedna klepat, najedu ještě asi 3-5 tis , než se dostanu k výměně, a to už je v háji i ta druhá. :) Teď jsem měnil cca před 14 dny obě (meyle HD) a k tomu výfuk (střední + zadní díl). Tak uvidíme, jak dlouho vydrží tyčky meyle HD a zadní díl výfuku polmostrów. :)

[upravil dne 23/8/10 kupák]

Odesláno

Také jsem zvědav zda to zmizne a za jak dlouho se ozve ta druhá strana.

Každopádně to začalo cvakat po nasazení kol 225/45 a ujetí asi 30km, takže na tom mají jasně vinu a také asi podložky :D...no jen doufám že nebudu pomalu měnit všechny čepy atd. Hold daň za pěkná kola se projevuje.

Odesláno

Takže vyměnil jsem tu kost řízení a je ticho...super a díky za rady.

Teď ale musím vyměnit střední díl výfuku a předpokládám, že budu potřebovat svorku či sponu na spojení u zadního dílu výfuku a u katu. Chci se zeptat. podle obrázku by to měl být díl číslo 4 a 8, jsou ty svorky stejné? Liší se totiž i cenou, a tak jsem z toho zmaten.

vfuk.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...