Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám díru v chladiči klimatizace a nechci do toho už investovat..klimu stejně moc nepoužívám. Jde mě o to, zda jde nějakým způsobem deaktivovat klimatizaci. Když otočím klíčkem do druhé polohy klima se zapne (vypnu), nastartuji, klima se zapne. Lze to vyřešit jen vytáhnutím pojistky? Mám automatickou klimu s manuálním ovládáním...rv 95.

[upravil dne 19/8/10 patic1]

Odesláno

Hmm.. ja som si doteraz myslel, ze pokial nemas potrebny tlak media v klime, tak sa elmag. spojka na cerpadle klimy nepritiahne, aj ked kontrolka klimy svieti. Mne to teda tak fungovalo, pokial som mal dieru v chladici, ale mam len manualnu klimu.

Skus sa pozriet, ci mas tu spojku ozaj pritiahnutu, ono to aj dost pocut ked to cvakne.

Odesláno
Původně zaslal: ozzy56

vytáhnutím pojistky by to mělo jít, možná by stálo za to vytáhnout kompresor a dát krátký řemen

Mala by to byt poistka F20, len ta zrejme napaja aj ventilator vetrania. Radasej by som rozpojil konektor elmag. spojky cerpadla klimy. Je v motorovom priestore, blizko cerpadla klimy. Mal by byt biely, dvojpinovy.

Odesláno

Podla mne dostupnych info je rele v poistkovej skrinke v motorovom priestore. Malo by byt cierne. Ak ich tam mas viac, tak hned to prve, najblizssie ku kabine.

Ja by som vsak siel radsej do toho konektora na elamg. spojku kompresora. ;)

Odesláno

Zkusil jsem odpojit konektor i vyndat relé, ale efekt žádný. Prostě když otočím klíčkem tak se kontrolky klimatizace rozsvítí a zároveň se zapnou i sahary...a toho se chci právě zbavit (aby mě to zbytečně nevybíjelo baterku).

Odesláno

no sahara na 306ke som uz videl ze sa zapinale v prvej polohe klucika....potom aj v druhej jak sa zhavi...a aj len ked motor bezi tak

inak som si myslel tiez ze ked je klima prazdna tak aj ked sa zapne tak nespusti....nedavno som ju dal robit a pri zapnuti to je pocut a klesnu otacky (zmeni sa zvuk motora na volnobeh) ale pred tym aj ked svietila po nastartovany tak motor bezal normalne....

Odesláno
Původně zaslal: 306-Kubik-S16

kdyz vydrzis udelam ti zitra foto :-)

Napis VIN (do SS), ale fotky tiez pomozu.

Skoda, ze si hned nenapisal, ze Ti ide o to,aby sa ti nezapinali sahary,ale pisal si, ze chces vyradit klimu. Nemuseli sme sa uberat nespravnym smerom.

Stale si myslim, ze pokial mas klimatizacny system bez potrebneho tlaku media , tak sa klima na P306-ke vobec nezapne. Jedine, ze by si mal zavadu v obvode presostatu. No v tom pripade by si uz asi mal zdrety kompresor klimy ;)

To, ze ti stale bezia shary je podla mna iny prioblem, ktrory s nefunkcnou klimou vobec nesuvisi.

Nemas nahodou na termostate chladiacej kvapaliny dva snimace - modry a hnedy?

Odesláno

já mám taky prázdnou klimu odpojenej kompresor a čidlo tlaku na odvlhčovači a sahary spinaji ,automatická klima a vždy po zapnutí klíku se zapne a sepnou se sahary- musím ji pak tlačítkem vypnout ale je to otrvavné

Odesláno
Původně zaslal: tagorarichard

já mám taky prázdnou klimu odpojenej kompresor a čidlo tlaku na odvlhčovači a sahary spinaji ,automatická klima a vždy po zapnutí klíku se zapne a sepnou se sahary- musím ji pak tlačítkem vypnout ale je to otrvavné

Jo tohle přesně řeším...při startování si připadám jak ve stíhačce..nejdřív vyťukat kód na imobilizéru pak ťuknout na klimu nastartovat ťuknout na klimu a vyrazit. Je to otrava.

Odesláno

Tak tady mas to foto :-) proste vyndas rele a cudlik na klimu nereaguje a pri startovani se nic nezapina snad ti to pomuze vyresit problem :-))

[upravil dne 20/8/10 306-Kubik-S16]

[upravil dne 20/8/10 306-Kubik-S16]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...