patic1 Odesláno 19. srpen 2010 Odesláno 19. srpen 2010 Mám díru v chladiči klimatizace a nechci do toho už investovat..klimu stejně moc nepoužívám. Jde mě o to, zda jde nějakým způsobem deaktivovat klimatizaci. Když otočím klíčkem do druhé polohy klima se zapne (vypnu), nastartuji, klima se zapne. Lze to vyřešit jen vytáhnutím pojistky? Mám automatickou klimu s manuálním ovládáním...rv 95. [upravil dne 19/8/10 patic1] Citovat
ozzy56 Odesláno 19. srpen 2010 Odesláno 19. srpen 2010 vytáhnutím pojistky by to mělo jít, možná by stálo za to vytáhnout kompresor a dát krátký řemen Citovat
thomas969 Odesláno 19. srpen 2010 Odesláno 19. srpen 2010 Ja som vynechal kompresor tym ze som dal kratsi remen, mam vsak len mechanicku klimu... Citovat
miroja Odesláno 19. srpen 2010 Odesláno 19. srpen 2010 Hmm.. ja som si doteraz myslel, ze pokial nemas potrebny tlak media v klime, tak sa elmag. spojka na cerpadle klimy nepritiahne, aj ked kontrolka klimy svieti. Mne to teda tak fungovalo, pokial som mal dieru v chladici, ale mam len manualnu klimu. Skus sa pozriet, ci mas tu spojku ozaj pritiahnutu, ono to aj dost pocut ked to cvakne. Citovat
miroja Odesláno 19. srpen 2010 Odesláno 19. srpen 2010 Původně zaslal: ozzy56 vytáhnutím pojistky by to mělo jít, možná by stálo za to vytáhnout kompresor a dát krátký řemen Mala by to byt poistka F20, len ta zrejme napaja aj ventilator vetrania. Radasej by som rozpojil konektor elmag. spojky cerpadla klimy. Je v motorovom priestore, blizko cerpadla klimy. Mal by byt biely, dvojpinovy. Citovat
306-Kubik-S16 Odesláno 19. srpen 2010 Odesláno 19. srpen 2010 nebo muzes vyndat rele co spousti klimu takhle jsem to resil ja :-) Citovat
patic1 Odesláno 19. srpen 2010 Autor Odesláno 19. srpen 2010 To relé najdu kde? To mě připadá jako nejelegantnější řešení Citovat
miroja Odesláno 19. srpen 2010 Odesláno 19. srpen 2010 Podla mne dostupnych info je rele v poistkovej skrinke v motorovom priestore. Malo by byt cierne. Ak ich tam mas viac, tak hned to prve, najblizssie ku kabine. Ja by som vsak siel radsej do toho konektora na elamg. spojku kompresora. Citovat
patic1 Odesláno 19. srpen 2010 Autor Odesláno 19. srpen 2010 Ok zkusím i ten konektor...dík za rady Citovat
patic1 Odesláno 19. srpen 2010 Autor Odesláno 19. srpen 2010 Zkusil jsem odpojit konektor i vyndat relé, ale efekt žádný. Prostě když otočím klíčkem tak se kontrolky klimatizace rozsvítí a zároveň se zapnou i sahary...a toho se chci právě zbavit (aby mě to zbytečně nevybíjelo baterku). Citovat
Dave_k Odesláno 19. srpen 2010 Odesláno 19. srpen 2010 Ale ty sahary se zapnou až po nastartování ne? To už běží altík a žádnou baterku to nevybíjí. Citovat
patic1 Odesláno 19. srpen 2010 Autor Odesláno 19. srpen 2010 Právě že se sepnou i před nastartováním. Citovat
miroja Odesláno 19. srpen 2010 Odesláno 19. srpen 2010 Aky mas vlastne motor? Skusil by som to zajtra pozriet . Citovat
306-Kubik-S16 Odesláno 19. srpen 2010 Odesláno 19. srpen 2010 kdyz vydrzis udelam ti zitra foto :-) Citovat
pug306 Odesláno 19. srpen 2010 Odesláno 19. srpen 2010 no sahara na 306ke som uz videl ze sa zapinale v prvej polohe klucika....potom aj v druhej jak sa zhavi...a aj len ked motor bezi tak inak som si myslel tiez ze ked je klima prazdna tak aj ked sa zapne tak nespusti....nedavno som ju dal robit a pri zapnuti to je pocut a klesnu otacky (zmeni sa zvuk motora na volnobeh) ale pred tym aj ked svietila po nastartovany tak motor bezal normalne.... Citovat
miroja Odesláno 20. srpen 2010 Odesláno 20. srpen 2010 Původně zaslal: 306-Kubik-S16 kdyz vydrzis udelam ti zitra foto :-) Napis VIN (do SS), ale fotky tiez pomozu. Skoda, ze si hned nenapisal, ze Ti ide o to,aby sa ti nezapinali sahary,ale pisal si, ze chces vyradit klimu. Nemuseli sme sa uberat nespravnym smerom. Stale si myslim, ze pokial mas klimatizacny system bez potrebneho tlaku media , tak sa klima na P306-ke vobec nezapne. Jedine, ze by si mal zavadu v obvode presostatu. No v tom pripade by si uz asi mal zdrety kompresor klimy To, ze ti stale bezia shary je podla mna iny prioblem, ktrory s nefunkcnou klimou vobec nesuvisi. Nemas nahodou na termostate chladiacej kvapaliny dva snimace - modry a hnedy? Citovat
tagorarichard Odesláno 20. srpen 2010 Odesláno 20. srpen 2010 já mám taky prázdnou klimu odpojenej kompresor a čidlo tlaku na odvlhčovači a sahary spinaji ,automatická klima a vždy po zapnutí klíku se zapne a sepnou se sahary- musím ji pak tlačítkem vypnout ale je to otrvavné Citovat
patic1 Odesláno 20. srpen 2010 Autor Odesláno 20. srpen 2010 Původně zaslal: tagorarichard já mám taky prázdnou klimu odpojenej kompresor a čidlo tlaku na odvlhčovači a sahary spinaji ,automatická klima a vždy po zapnutí klíku se zapne a sepnou se sahary- musím ji pak tlačítkem vypnout ale je to otrvavné Jo tohle přesně řeším...při startování si připadám jak ve stíhačce..nejdřív vyťukat kód na imobilizéru pak ťuknout na klimu nastartovat ťuknout na klimu a vyrazit. Je to otrava. Citovat
306-Kubik-S16 Odesláno 20. srpen 2010 Odesláno 20. srpen 2010 Tak tady mas to foto :-) proste vyndas rele a cudlik na klimu nereaguje a pri startovani se nic nezapina snad ti to pomuze vyresit problem :-)) [upravil dne 20/8/10 306-Kubik-S16] [upravil dne 20/8/10 306-Kubik-S16] Citovat
patic1 Odesláno 20. srpen 2010 Autor Odesláno 20. srpen 2010 Já tam to relé nemam...viz foto. [upravil dne 20/8/10 patic1] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.