jozef825 Odesláno 15. srpen 2010 Odesláno 15. srpen 2010 Zdravim vas,mam taky problem otec ma partner 1.9D 1998 nebol v nom meneny olej uz peknych mar tisic cez limit uz aj blikala kontrolka hladiny oleja chystal som sa snim tento tyzden na taku dlhsiu cestu tak som kupil filter a nejaky olej v tescu M6AD taky lacny aby som sa aspon nejako stastne dostal ale teraz ma zvozili ze je to humus ze treba iny olej tak som trochu studoval ze najlepsia volba bude asi 10w-40 len mam take obavy ze vobec neviem co tam bolo za olej predtym a ked tam dam tento10w-40 ci mi tam nieco neupcha stale tu citam o carbonoch a tak moc sa v tom nevyznam ide mi len oto ci to mozem v klude vymenit ospravedlnujem sa za dalsiu z x tem o oleji dakujem Citovat
pastorek Odesláno 15. srpen 2010 Odesláno 15. srpen 2010 Ak nebol dlho menený tak tú výmenu považuj za preplach a daj tam niečo spoľahlivejšie. 10W-40 myslím je v poriadku a značku si vyber ktorej veríš. Odporúčam náslený interval výmeny trochu skrátiť. M6AD tiež obsahuje detergenty na rozpúšťanie karbónu takže má čistiaci efekt na karbón a spolu s filtrom by mal byť vidieť efekt no vysokým prekročením výmennej lehoty bude zrejme usadenín viac preto odporúčam túto výmenu považovať za preplach. Citovat
jozef825 Odesláno 16. srpen 2010 Autor Odesláno 16. srpen 2010 Dakujem takto som to potreboval pocut este taka otazocka vymenim hned ten olej ci to chvilu pocka na vyplatu?odhad nabeha dovtedy asi 500km ide mi hlavne oto aby sa nic neupchalo alebo nieco v tom zmysle kedze je to auto nadmieru potrebnme Citovat
pastorek Odesláno 16. srpen 2010 Odesláno 16. srpen 2010 500 km by malo byť bez problémov a nik ti to nepovie určite lebo záleží od znečistenia motora. Ja osobne by som počkal do výplaty. Citovat
MrVain Odesláno 17. srpen 2010 Odesláno 17. srpen 2010 ja by som tiež počkal,ale nezabudni zas vymeniť ten olejový filter Citovat
oddie Odesláno 17. srpen 2010 Odesláno 17. srpen 2010 M6AD NESPLŇUJE předepsanou výkonovou specifikaci tohoto motoru a nemá v něm co dělat. Citovat
ozzy56 Odesláno 17. srpen 2010 Odesláno 17. srpen 2010 kdybys byl můj syn tak tě zliskám promin, musel jsem (přece nemůžeš nalít co tě napadne) měl ses nejdřív zeptat,(nastudovat),jaký olej se tam leje ale když jezdíte s olejem přes limit výměny, s blikající kontrolkou oleje , tak je to jedno... [upravil dne 17/8/10 ozzy56] Citovat
pali206 Odesláno 17. srpen 2010 Odesláno 17. srpen 2010 Ja by som zas zliskal fotrika, kebyze najazdi par tisic km nad limit vymeny oleja a ked syn vymeni olej tak ofrfle ze ten olej je humus Na tribologii prednasajuci casto opakoval, ze volis dat menej kvalitny olej z Tesca a castejsie menit ako dat kvalitny, drahy olej a vymenu daleko pretahovat. Citovat
MrVain Odesláno 17. srpen 2010 Odesláno 17. srpen 2010 Vyrobca PSA doporucuje TOTAL a za 5,4€/1L nie je čo riešiť http://olejposta.sk/r_49.html Citovat
jozef825 Odesláno 17. srpen 2010 Autor Odesláno 17. srpen 2010 Toto je super na forach ze sem chodia ludia co vedia slusne poradit ja sa v tychto veciach az tak moc nevyznam tak som sa trosku sekol snad to do vymeny vydrzi a potom to uz bude ok Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.