Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim vas,mam taky problem otec ma partner 1.9D 1998 nebol v nom meneny olej uz peknych mar tisic cez limit uz aj blikala kontrolka hladiny oleja chystal som sa snim tento tyzden na taku dlhsiu cestu tak som kupil filter a nejaky olej v tescu M6AD taky lacny aby som sa aspon nejako stastne dostal ale teraz ma zvozili ze je to humus ze treba iny olej tak som trochu studoval ze najlepsia volba bude asi 10w-40 len mam take obavy ze vobec neviem co tam bolo za olej predtym a ked tam dam tento10w-40 ci mi tam nieco neupcha stale tu citam o carbonoch a tak moc sa v tom nevyznam ide mi len oto ci to mozem v klude vymenit ospravedlnujem sa za dalsiu z x tem o oleji dakujem

Odesláno

Ak nebol dlho menený tak tú výmenu považuj za preplach a daj tam niečo spoľahlivejšie. 10W-40 myslím je v poriadku a značku si vyber ktorej veríš. Odporúčam náslený interval výmeny trochu skrátiť.

M6AD tiež obsahuje detergenty na rozpúšťanie karbónu takže má čistiaci efekt na karbón a spolu s filtrom by mal byť vidieť efekt no vysokým prekročením výmennej lehoty bude zrejme usadenín viac preto odporúčam túto výmenu považovať za preplach.

Odesláno

Dakujem takto som to potreboval pocut este taka otazocka vymenim hned ten olej ci to chvilu pocka na vyplatu?odhad nabeha dovtedy asi 500km ide mi hlavne oto aby sa nic neupchalo alebo nieco v tom zmysle kedze je to auto nadmieru potrebnme

Odesláno

kdybys byl můj syn tak tě zliskám :D promin, musel jsem (přece nemůžeš nalít co tě napadne)

měl ses nejdřív zeptat,(nastudovat),jaký olej se tam leje :myslim

ale když jezdíte s olejem přes limit výměny, s blikající kontrolkou oleje :o, tak je to jedno...:)

[upravil dne 17/8/10 ozzy56]

Odesláno

Ja by som zas zliskal fotrika, kebyze najazdi par tisic km nad limit vymeny oleja a ked syn vymeni olej tak ofrfle ze ten olej je humus :bacha

Na tribologii prednasajuci casto opakoval, ze volis dat menej kvalitny olej z Tesca a castejsie menit ako dat kvalitny, drahy olej a vymenu daleko pretahovat.

Odesláno

Toto je super na forach ze sem chodia ludia co vedia slusne poradit ja sa v tychto veciach az tak moc nevyznam tak som sa trosku sekol snad to do vymeny vydrzi a potom to uz bude ok

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...