Dj333Cj Odesláno 10. srpen 2010 Odesláno 10. srpen 2010 Zhruba pred dvomi tyzdnami bola u nas silna prietrz mracien. Brat (Dj333Cj) sa rozhodol,ze pojde zobrat mamu z prace zo svojim kupé 406 2,0. Neznalý pomerov vbehol do zatopenej zákruty s cca 40 cm vody. Stihol prejst zhruba 10 metrov a potom koniec... 15 minut sa snazil startovat! (nikdy to nerobte!!!) Musel som ho odtiahnut domov. Skoncil dazd rozfukalo mraky,tak sme skusali pretocit motor na rychlu diagnostiku.(uz to bolo aj tak jedno) Z motora sa ozyvali zvuky,ako ked buchate kladivom o zeleznu skrinu... Teraz sem budem postupne pisat proces opravy aj s nejakou fotodokumentaciou.Mozno sa to raz niekomu hodi a foto padne vzdy vhod.Cely funkcny motor sa nam nepodarilo zohnat a auto muselo bezat do max. 2 tyzdnov.Takze preto jedine vychodisko bola oprava. Citovat
groovred Odesláno 10. srpen 2010 Odesláno 10. srpen 2010 hm..mno ja som zazil tiez jednu pretrz mracien asi pred tyzdnom,sice som nedopadol az tak zle ale naval vody bol taky silny ze mi hmlovky ostali vysiet na kabloch a spruzine tesim sa na postup opravi aspon sa dozvieme nieco nove,nech sa dari Citovat
Guest servisman Odesláno 10. srpen 2010 Odesláno 10. srpen 2010 nejsem si jist ,ale podle mne je nej new motor než pak opravovat tento. Citovat
martis Odesláno 10. srpen 2010 Odesláno 10. srpen 2010 kup cely druhy motor a mas pokoj,skoda ze nemas motor ew10j4 99kw jeden v leviciah hoo predava,chces riskovat ze kupis suciastky a potom ti odide zase nieco ine? a potom zisits ze si zbytocne vyhodil peniaze a aj tak kupis druhy motor,ale investujes vela penazi,mne tiez odisiel motor a oprava u mna nemala zmysel,kupil som cele druhe auto a pouzil motor a auta slape ako hodinky este lepsie ide ten motor ako moj povodny. ale to je vec nazoru,prehovarat ta nebudem,mozno sa mylim. Citovat
Ferry Odesláno 10. srpen 2010 Odesláno 10. srpen 2010 nabizim pekny motor 2.0, opravovat zatopeny zvlast po tom co nasal vodu a zkouseli jste to startovat nema cenu resp. se to nevyplati [upravil dne 10/8/10 Ferry] Citovat
Dj333Cj Odesláno 10. srpen 2010 Autor Odesláno 10. srpen 2010 Ako vravim,nepodarilo sa zohnat druhy motor XU a auto muselo byt opravene do 2 tyzdnov.A zamena z motorom EW prinasa iste komplikacie. Ano jeden pan predava motor EW z Levic a ma ho v Kukucinove co je kusok.Pytal zan 250 ecok,co je zadarmo,ale len holomotor.Momentalne mam prehlad o vsetkych motoroch 2,0 peugeot-citroen na celom Slovensku Od Velčic az po Kosice. Samozrejme ze druhy motor je najlepsie a najrychlejsie riesenie.Teda za predpokladu ze viete v akom stave ten motor je.Lebo aj tu je realna sanca,ze odide a ostanu vam 2 pokazene... Inak motor je opraveny a bezí ako hodinky. 142 km pred touto nehodou boli na aute menene komplet rozvody,prevod remena,naplne,servo,filtre.To potesi... Tymto vlaknom chcem len pomoct ludom,ktori sa mozno dostanu do podobnej situacie,alebo len budu chciet daco porobit.Poripade pozriet,ako to v takom motore XU10 vyzera bez toho,aby rozoberali ten svoj.Inak mne to moze byt uz v podstate jedno Citovat
godzila.01 Odesláno 10. srpen 2010 Odesláno 10. srpen 2010 Ale jo udělej to... Pro forum to nebude na škodu.... Citovat
Benžík Odesláno 10. srpen 2010 Odesláno 10. srpen 2010 Soused měl před pár lety taky vodu v motoru (passat b3 1,6 td nabral jí v do sání v hlubokym pangejtu:roll), dostal jí ven tak, že vyndal žhavicí svíčky a dlouho startoval až to olej vystříkalo ven. Pak do každýho válce nalil trochu nafty a znova to vystříkal ven. Pak tam dal zpět svíčky a pasat jezdil dál. Citovat
Guest servisman Odesláno 10. srpen 2010 Odesláno 10. srpen 2010 to jo ale nesnažil se startovat 15 minut jak uvádí v prvním příspěvku.Pokud se dostane voda tak nestartovat Citovat
Dj333Cj Odesláno 11. srpen 2010 Autor Odesláno 11. srpen 2010 Rychla diagnostika bola ta,ze som motor opticky skontroloval,potom vybral sviecky.Pretacali sme motor a otvorom pre sviecky som strcil dlhy tenky skrutkovac. 1,2,3 piest chodil,no 4 piest sa uz nehybal.Vysledok jasny,zlomena ojnica,alebo odlomeny piestny cap ci nebodaj poskodena klukovka. Budem pisat postupom,ktorym som isiel ja.Idealny postup prac popisem na konci.Ja som ale najprv potreboval zisitit rozsah poskodenia.Preto najprv isla dole vana atd. -Najlepsie je pridvihnut cele auto na nejake trojnozky,ale na pracu staci zdvihnut len prednu cast.Lepsie sa ale pracuje,ak je auto vodorovne.Odmontujeme prave predne koleso spolu s pravym plastovym podblatníkom.Na podblatniku je drziak potrubia chladenia.Podblatnik tahame smerom dole,aby sa drziak uvolnil. -Vypustime chladiacu kvapalinu cez vypustaci otvor dolnej casti chladica.Plastovu zatku opatrne povolime o jednu otacku,uvolnime vicko vyrovnavacej nadrzky a odvzdusnovak sustavy.Po vypusteni ventili uzatvorime,aby sme nezabudli kym budeme kvapalinu nalievat spat:) -Vypustíme olej .U mna je na zatke vnutorny sethran na 8mm inbusovy kluc.Dame dole hned aj olejovy filter,nech z neho zbytocne netecie. -Uvolníme napínaciu kladku klinoveho remena 4 hrannym klucom,rozmer je tusim 10x10.Rychlejsie sa ale uvolnuje tak,ze pomocnik chyti klinovy remen medzi servom a klimou a zatiahne k sebe.Kladka sa vykloni a zaistime ju napr. klincom. Poznacime si smer jeho otacania a zhodime ho dole. -Demontujeme napinaciu kladku.Drzia ju 2 skrutky-inbusovy kluc 6mm. -Odmontujeme od olejovej vane kompresor klimatizacie.Drzia ho 4 skrutky.Poznacime si polohu vymedzovacich podloziek,odpojime konektor spojky a kompresor uviazeme na drot,aby nezavadzal a aby hadice neboli prilis pokrutene a napnute. Ja som ho uviazal pod skrutku gumeneho dorazu kapoty.Gumicka ide lahko dole a bolo to priam idealne miesto na uviazanie.Gumicku dorazu si odlozme medzi skrutky klimy.Pozor na rebra chladica! -Pod olejovou vanou ide hadica od serva riadenia.Uvolnime jej uchytenie,aby nezavadzala pri demontazi vane. -Postupne povolime skrutky olejovej vane-inbus 6 mm.Vykrutime 2 skrutky upevnujuce vanu o blok prevodovky-inbus 8mm.Postupne vykrucame skrutky olejovej vane a poznacime si ktora je skadial.Ja pouzivam karton od vajec kam skrutky odkladam.Staci poznacit 1 skrutku a smer ktorym ich vyberam. Zo skrutkami opatrne,aby sme neztrhli zavit alebo vnutorny sesthran.Skrutky su M7x1 a len tak lahko ich nezozeniete! Vana je prilepena tmelom,staci ju jemne zatlacit a odlepit Zajtra pokracujem,oci sa mi uz nejak zatvaraju,asi som prepracovany z dnesneho dna [upravil dne 11/8/10 Dj333Cj] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.