Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 5 týdnů později...
Odesláno

Vendi : Ty máš taky bezúdržbové auto, na které všecko stojí pár korun .... :D

John_Ice : No spíš jde o to že ten katík je malej a nestíhá to s tím jak se předělal zbytek výfuku .... Kdybych dal větší a měl tam výfuk ještě origo nejspíš by tam vydržel ..... :)

Odesláno

Tak jsem si poslední dobou říkal že to auto nějak divně reaguje na plyn a nízkých v otáčkách to cuká a netáhne.... Když jsem ale včera vyndal svíčky tak jsem se divit přestal, byly takové mírně opotřebovoné (foto dodám) ... :D A světe div se po výměně svíček to zase šlape jako hodinky a jde to krásně za plynem ... :) Konečně jsem taky auto přezul na letní obutí a nechal vyčistit a doplnit klimatizaci .... :mrk

Vesměs mi zbývá už jen nechat vyměnit čelní okno a nechat nalakovat zadní blatník + pár opraviček na laku.... pak konečně dodělat pořádný světlo do kufru a vesměs už by mělo být všecko OK.... :mrk

Už jen čekat co dalšího se objeví .... :D:D:D:D:D

Odesláno

Někdy si už říkám že si snad z nás už děláš prdel .. :) a ono ne .. co Šebetov jedeš ? Pokud to pojede co :D Jo btw dík za ty tlumiče :papa

Odesláno

Ne nedělám, poze vyprávím pravdivý životní příběh .... :D

Na srazy vesměs nemám čas... po pravdě ani nevím kdy a kde se co koná ... :aut:D:D:D

Nemáš zač, at tlumiče slouží a dlouho tlumí :)

Odesláno

Tak jak jsem vyměnil ty kola za letní tak mi začalo hučet od levýho předního kola.... Tetko přemýšlím jestli to dělají ty kola, nebo jestli odešlo ložisko .... :myslim Začíná to dělat až tak okolo 50-55km/h a pak už to \"hučí\" ve všech rychlostech .... Ložisko na autě jsem nikdy neměnil(jako jednu z mála věcí :D) takže nevím jak se to chová .... Zdá se mi že když zatáčím doprava a auto se odlehčí hučí to podstatně méně .... :myslim

Odesláno

Godzilo, to vypadá na ložisko ... letní asi budeš mít o větším průměru a díky tomu se to objevilo dříve :myslim

To mě na 309 a jednoho dne rozhučelo, nějak jsem to neřešil, najezdil asi 10tkm a při výměně se celé rozsypalo :D U mě to bylo pravé ložisko a myslím, že při zatočení doleva to přestalo hučet :aut

Odesláno

Nevím je to možné... už si na to pomalu začínám zvykat .... :D :D :D Dneska jsem s tím jezdil po městě celý den a skoro mi to nepřišlo :D

Rozměr kol mám stejný jako na zimních, ale ty hučely v tom horku sami o sobě, to se nedalo ani poznat ....:D

Odesláno

Ty voe...jako já bych to taky už podpálil já sem to přivezl z Německa za 200 tis. i s poplatky a za rok sem do toho vrazil 10 tisíc za výměnu oleje, filtrů, destiček....

A hlavně pořád jezdím tak nevím jestli jsi něco uspořil :D

Spíš ses pobavil oprava :)

Odesláno

Jenže ty máš naftu, tu já nechci .... :P Benzínový se blbě shánějí....:aut

Jinak kolo už hučí mín, tak to bud dělala pneumatika, nebo si to to ložisko rozmyslelo... :D:D:D

Ono to je složitý takhle říct, vesměs věci co jsou nestandartní opravy mi stály minimum, třetina nákladů na opravy pocházela ze \"šikovnosti\" autorizovaného servisu, který tomu auto víc ublížil než opravil a zbytek jsou vesměs běžné věci (díly podvozku, filtry, oleje, stěrače, kola....). Celkově jsem tam asi za 40.000 co jsem tetko počítal, ale v tom je zahrnuto všechno i spotřební materiál, takže si nemyslím že by to bylo nějak moc peněz za ty opravy :)

Dělalo se na tom : oleje, filtry, svíčky, plnění a čištění klima, nová brzdovka, nové kapaliny, nová náplň převodovky, výměna vlnovce, výměna katíku 2* , předělával se výfuk střed+zadek (to se bude muset ještě poladit) , čepy ramen, čepy řízení, tyčky stabilizáturu předek+zadek, ložiska uložení tlumičů , gufero na převodovce, silentblok motoru, zadní lanovod, nový vymezovač řízení, nová spojka a pak výměna rozvodů a vodní pumpy, nové těsnění vík ventilů + snímač otáček vačkové hřídele (viz špatná oprava v autorizovaném servisu) , nové čidlo ESP..... Takhle to vypadá že je toho dost, ale vesměs jsou to všechno jen běžné opravy vycházející ze stavu v jakém jsem to od předchozího majitele kupoval, s většinou oprav jsem dopředu počítal, pár věcí mi překvapilo a pár věcí ještě zbývá.... :mrk:papa

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Ehmm... Tak v sobotu se zadařilo a za pomoci jednoho kluka tady z PC jsem zjistil :

SNC00075.jpg

Zítra to musím napravit .... Na tyhle věci jsem hroznej, to už je poněkolikátý co se mi tohle povedlo ... :D:D:D

Odesláno

Tak na technický zjištěno že je všecko bez vůlí a v naprostém pořádku, až na tu konzoli řízení.... Zrovna se mi naskytla naštěstí jedna od známého, takže to tenhle týden snad vyměním a mělo by to být už konečně všecko v pořádku, až na vejfuk teda .... :mrk

Odesláno

Výfuk půjde origo, už se s tím nehodlám nějak patlat.... :) Už jsem si sehnal i jinou stropní konzoli (bez ulomených plastů) a pro kámoše na 607 i stahovačku ..... :D Kdybych to svoje prodával na díly tak bych se toho koukám zbavil asi rychle, během týdne známej prodal půlku auta :)

Odesláno

takže jako celej komplet vyjfuk i s kaťákem?takže jako za těch cca 30koliků?Hm tak to klobouk dolů to tě asi trápí hodně zmetek.Já doufám,že mi to vydrží co nejdýl...

Odesláno

Tak dneska se vyměnila ta konzole řízení a je to asi tak o 1000% lepší .... :D Nakonec s řízením není nic, všechno dělala jen ta konzole .... ;) Akorát jak se sundal volant tak mi zase nejde ASR a ESP .... :D :D :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...