Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj chlapi ,jsem tu nový a potřeboval bych poradit s velkým problémem.Problémy začaly hláškou DEPOLLUTION FAULTY SYSTEM - mechanik s diagnostikou určil jako závadu vadné turbo , protože auto netáhlo.Turbo se vyměnilo,žádná změna.Obešli jsme tedy podtlakovou regulaci turba,to se chytlo a v zápětí se nové turbo zadřelo.Turboservis reklamaci neuznal z důvodu nemazání.Koupil jsem tedy další turbo:grr tentokrát jsme si dali na tlak mazání pozor a zjistili jsme že teď už nemaže ani motor - čerpadlo oleje vypadá bezvadně,sací koš je čistý a ventil tlaku oleje jsme pro jistotu vyměnili a pořád nic.Při vypuštění původního oleje vyteklo 8.5 l oleje ale po naftě nesmrdí (možná to přelil mechenik při minulé výměně-ale nevím).Už mě to stálo 22000,- a auto pořád stojí poraďte prosím .Děkuji Víťa.

Odesláno

tlak by měl být na volnoběh kolem 2 Atm,na plný plyn kolem 5 Atm--měří se při teplém motoru ( spínací tlak čidla cca 0.6 Atm)

mechanika vyměň--to se nesmí stát s tím přelitím...,našroubuj místo tlak. čidla tlakoměr (manometr) a měř...,čerpadlo může vypadat nádherně,ale přesto olej netlačí...

[upravil dne 2/8/10 ozzy56]

Odesláno

Dneska mi mechanik vyndal to olejové čerpadlo.Nevíte jestli se dá nějak vyzkoušet? Ještě mi známej Láďa říkal jestli nejsou ucpaný kanálky na olej v motoru,ale zdá se mi,že jsou dost velký na ucpání,když jsem je viděl.Jo a těch 8.5 litru,už mám jinýho mechanika.Děkuju za případnou odpověď.

Odesláno

Nemaže ani motor,protože se rozsvítila na displeji chyba STOP OIL PRESSURE INSUFFICIENT a motor řve jako traktor a běžel pouhých 5 sekund pak jsem ho vypnul a :(. Jsem z toho hodně špatnej.

Odesláno

vytáhnout olejové čerpadlo jen kvůli kontrole tlaku byla chyba...,tlak se zkouší jak píšu nahoře, na demontovaném čerpadle to půjde velmi špatně, po nahození odzkoušeného čerpadla pak protoč motorem klíčem nasazeným na šroub řemenice,aby čerpadlo natlačilo olej do mazacích míst a nešlo to ,,nasucho,,:myslim

Odesláno

cerpadlo se da jen na oko vyzkouset treba v umyvadle s olejem pri toceni rukou bude proud oleje. na 307 se dost serou na RHR. Problemu muze byt vice ...

s turbem je lepsi menit ci optiky kontrolovat privod odvod turba. a jestli tam bylo 8,5 oleje vymenil (alespon zkontroloval) simerinky budou mozna povyjety(tlakem).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...