Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Problém s klimatizací na 406ce HDi - kontrolka \"STOP\" - vyřešeno!!!

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: straki007

Mereni predradneho odporu:

Vybrat ho venku

Jeden drat zkousecky na plus pol baterky

Druhy drat zkousecky na pin 1 na odporu

Z pinu c 3 odporu privest drat na minus pol baterky.

Zkousecky musi svitit kdyz je dobry:potlesk

Zítra to zkusím, dneska jsem celý den v práci. Asi si auto řiká o kompletní výměnu elektriky kolem sahary, ale třeba to tak vážný nebude.

Jinak, straki, jestli jsi mi posílal něco na mou adresu, co jsem ti dával do SZ, tak ani dneska nic nepřišlo. :myslim

Odesláno

Je to mozne?

sakra,ani to nezjistim protoze nemam cislo zasilky.

V nejhorsim se to vrati.

Taky premyslim jestli ti neposlu celou kabelaz.

Ale jeste se zkus podivat na konektor ktery je propojeny do sahary.

Je na strane ridice pod pojitkovou skrinkou(zhruba)hned u chladice.

Je cerny kulaty a rozdelava se sroubovani(docela blbe)

Jestli tam nemas uhnile kontakty.

Odesláno
Původně zaslal: straki007

Je to mozne?

sakra,ani to nezjistim protoze nemam cislo zasilky.

V nejhorsim se to vrati.

Taky premyslim jestli ti neposlu celou kabelaz.

Ale jeste se zkus podivat na konektor ktery je propojeny do sahary.

Je na strane ridice pod pojitkovou skrinkou(zhruba)hned u chladice.

Je cerny kulaty a rozdelava se sroubovani(docela blbe)

Jestli tam nemas uhnile kontakty.

Tak to nevim, ale zejtra, pokud ten kabel najdu, tak na to mrknu taky (pojistkovka a chladič jsou nějakej ten kousek od sebe, tak budu hledat, co tam všechno leží a snad i nějakej černej kabel tam bude :) ).

Třeba pošta dorazí zejtra. Přecijen je to z Chomutova docela daleko a pošťáci choděj pěšky, tak počkám. :)

Odesláno

Takže relátko dle návodu nerozsvítí žárovku ani jedno, resp. konektory relátek a předřadný odpor, co se týče konektoru na kabelu, tak taky ani jeden, ale vrchní samotný odpor to rozsvítí a spodní nerozsvítí. Tak nevim, v čem je problém. Zkoušim ještě ten spodní odpor vyčistit a promazat, tak se třeba umoudří, ale šanci tomu při stupni oxidace nedávám. Ještě mi zbývá najít ten šroubovací kabel pod pojistkovkou a dnešní \"domácí úkoly\" budu mít hotové. Co bude dál? Čim to je, že to nejde? Může to být tim předřadnym odporem, co nefunguje? nebo je chyba v obou přívodních kabelech k odporům, když se ani jeden nerozsvítí?

Odesláno

Takze v kazdem pripade to musi svitit na pinu 3 u kazdeho rele.

Kontrola pojistek.Budou to ty velke. MF 2 a MF3.Je to tam u nich hezky napsane.

Zmer na nich primo napeti zkouseckou pred pojistkou a za pojistkou(na tech kontaktech jak na ni jsou).Kdyz tam bude napeti tak pak se musi najit ten konektor ktery propojuje saharu s pojistkama.Mel by byt v mistech jak je vzduch.filtr a svetlo ridice.Primo pod baterkou.Takovy sroubovaci cerny kulaty.Tak ho rozsroubovat a jestli neni uhnily kontakt.Myslim ale ze u tebe bude problem ten ze budes mit uhnile primo kabely ve svazku na sahare.Kdyz teda nebude spatny konektor tak si musis rozbalit\"husi krk\"na svazku sahary a poradne kontrolovat kabely silove.Pozor nejde to nekdy videt okem.Musis poradne koukat a tahat za kabely.Vcera jsme dosahli uspech s jednim klukem na 607.Mel ten samy problem.

Odesláno

Takna pinu 3 nic nesvítí, ani jedno relé. Pojistky jsem zkontroloval všechny, ikdyž nejsou popsané a jsou v pořádku, ale neměřil jsem je,páč nevim, jak je změřit před a za pojistkou. :myslim Jinak ten šroubovací konektor jsem asi našel - pokud vypadá jako mezidveřní kontakt s piny ve třech řadách, tak je to on. Vede z takové schránky před pojistkovkou a do pojistkovky a celý svazek jde do rámečku sahary - vyšrouboval jsem to a kontakty se jeví jako v pořádku - pro jistotu jsem to prostříknul kontakovym sprejem a zase zašrouboval. Jinak jsem zkoušel znovu propojit pin 3 a 5 na prostřednim relé - to spolehlivě dříve roztočilo větrák a teď se drát rozžhavil do ruda a větrák se neotočil ani jednou, takže si to auto asi spíše rozbíjim než opravuju. :nevim

Odesláno

Tak vyber konektor vetraku a pak spoj ty dva piny.

Nemelo by delat vubec nic.

Pak zkus jeste jednou roztocit vetrak na baterce.

To neni mozny.To vypada ze vetrak je ve skratu.

Divne.

Nebo se muzeme dohodnout i takhle.Ja kupuju podle vseho v sobotu nebo nedeli novou masinu na dvou kolech tak nejaka kontrolni jizda k tobe?

[upravil dne 4.8.2010 straki007]

Odesláno

Kontrolní jízda ke mně? To by se ti asi prodražilo - máš to ke mně z Chomutova 190 km. :D

Jinak ten větrák jsem přes baterku nezkoušel, to mě nenapadlo, ale když se točil dřív na obě strany, tak určitě funguje. :)

[upravil dne 4/8/10 Stifler]

Odesláno

Kdyz tady jeste dnes budes tak jsem se nakonec malinko zasmal.

Uz ted vis naco jsou tam tepelne pojistky v tom predradaku....:D

Jenom 190?To je poho...Za hodku jsem tam:D

Budeme zatim zkouset

Odesláno

No, tak jsem si málem spálil motor, no.... :D Teď už vim, že nic napřímo spojovat nemam. Asi proto tam ty tepelné pojistky jsou.

tak jsem na tebe zvědavej, budu ti tu hodinku stopovat. :D Ale musel bys cestou dvakrát tankovat, což se ti zdaleka nevyplatí.

Tak co budeme zkoušet teď? Já myslim, že už jsme v koncích. :myslim Když vim, že si budu muset sehnat novej ten černej předřadnej odpor a možná ještě tedy motorek k vrtuli....

Odesláno
Původně zaslal: Stifler

No, tak jsem si málem spálil motor, no.... :D Teď už vim, že nic napřímo spojovat nemam. Asi proto tam ty tepelné pojistky jsou.

tak jsem na tebe zvědavej, budu ti tu hodinku stopovat. :D Ale musel bys cestou dvakrát tankovat, což se ti zdaleka nevyplatí.

Tak co budeme zkoušet teď? Já myslim, že už jsme v koncích. :myslim Když vim, že si budu muset sehnat novej ten černej předřadnej odpor a možná ještě tedy motorek k vrtuli....

Muzes byt v klidu.Vsechno mame.:mrk

Ja mam dalsi reseni.A ne jenom jedno,ale je moc tezke na dalku.S tim propojovanim mas pravdu,ale taky ani ne.Rele ti dela uplne to same akorat to nevidis.To ze byl horkej drat to neva.Tam je docela hodne vysoky proud.Ale predradny odpor to byla hustota.Je bud sluslej kabel k vetraku na kostru nebo samotny vetrak(jak jsme se bavili).

Odesláno

straki007: tak jak? pořídil jsi něco na tom vrakáči? Jestli máš další nápady, tak sems nima. Zejtra jdu až na noční, tak něco přes den zkusim, až se přehrabu dílama, co mi dneska přišly.

Odesláno

V neděli mam volno, ale jestli máš v plánu udělat těch 190 km za hodinku, tak to radši pusť z hlavy, má bejt pěkně hnusně - bude lejt a budou se zvedat řeky. místy má napršet 6 cm za 24 hodin, tak radši nevymejšlej nic riskantního. ;)

Odesláno

Tak větrák midneska přišel i s rámečkem, jen kabel k tomu mam asi jinej, než potřebuju do auta, to musim ještě zkouknout. Jestli jsi měl pravdu, že dělá neplechu v autě motorek větráku, tak ten nemam náhradní, abych to prověřil.

Ajo vlastně - má bejt hnusně jen dneska a zejtra. :mad:

Odesláno

jj, přesně tak. Děkuji strakimu za pomoc, kterou mi poskytl. Bez něho bych si rozhodně neporadil. Prozradíme ostatním, že problém byl v mém případě ve vadné kabeláži k motorku větráku sahary, tímto se odpálil předřadný odpor spouštějící pomalou rychlost větráku. Díky tomu, že neběžel (nesepnul) větrák na pomalou rychlost, tak to házelo chybu s přehřátím motorou a svítila \"STOPka\". Závada je vyřešena a já už jen doladim drobnosti okolo a bude zase vše v naprostym pořádku. :papa

P.S.: Snad jsem to popsal dobře. :roll

[upravil dne 10/8/10 Stifler]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...