Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Problém s klimatizací na 406ce HDi - kontrolka \"STOP\" - vyřešeno!!!

Recommended Posts

Odesláno

To by bylo ideální. Sice jsem na fyziku nebyl nikdy dobrej, ale snad mi schéma pomůže. Kdybys měl foto, kde to v motoru najdu, tak by to bylo lepší, ale nemůžu toho po tobě tolik chtít. :mad:

Odesláno

Asi tě zklamu, ale žádná SZ mi od tebe nepřišla. :( Tak pokud to najdeš ve svých odeslaných SZ, tak mi to, prosím, pošli znovu. Nevim, kde je chyba, ale počet znaků v SZ není omezen. :myslim

Odesláno

straki007: A co s tim mám zkusit? Ještě mi chybí ten \"román\", co jsi mi měl psát do SZ. Kdyžtak mi ho pošli znovu do SZ nebo ho dej sem. Takhle z toho schámatu nevyčtu, co je co a co mám s čim vyzkoušet. :mad:

Edit: Navíc z toho schématu asi nezjistim, kde které součásti najdu v motorovym prostoru, takže nevim, jestli si s tim poradim. :myslim

[upravil dne 31/7/10 Stifler]

Odesláno

To snad neni mozne.Ja to nemam ani v odeslanych.

Mne trefi.

Napisu ti co je co a zitra mi muzes zavolat a zkusime to.

Ja jsem se z Usti vratil pred chvili.

No prave do te SZ jsem ti vsechno popsal:grr

[upravil dne 31.7.2010 straki007]

Odesláno

Takze si to pojmenujeme.

Rele 1 bude na pomalou rychlost

Rele 2 bude na prostredni rychlost

Rele 3 bude na velkou rychlost

Presostat (8007)je pripojen na chladici hned v mistech kompresoru

BSI predpokladam ze vis kde je(pod volantem)

Multifunkcni rele (hnede velke rele hned u pocitace motoru)

Predradne odpory (1506A-1506B)jsou zepredu u vetraku jeden sedivy jeden hnedy nebo cerny.

Takze:

1.) Kontrola privodu napeti na relatkach.Na kazdem relatku 1,2,3 musi byt tvrdych 12V na pinu c.3

2.) Kontrola odporu na predradnych odporech.Mezi pinem 1 a 3 musi byt cca 1-5ohmu..

Pokracovani dame asi osobne nebo mail.At tady zatim neni tolik toho.Po uspechu to hodime sem.

[upravil dne 31.7.2010 straki007]

A jeste mne napada jedna laicka vec:

Vyber vsechny relatka,vem kus silnejsiho dratu a po jednom propojuj pin 3 a pin 5 na drzaku rele(budou to kontakty na kterych jsou silne draty).

Kdyz to propojis na rele na pomlou rychlost tak se musi tocit vetrak pomalu , kdyz na prostredni tak prostredni rychlosti,kdyz na velkou na rychle,pochopitelne.

Tohle bude taky docela dulezite.

POZOR DRAT MUZE BYT HORKY,AT SE NESPALIS

[upravil dne 1.8.2010 straki007]

Odesláno

Děkuju za návod. Nemám zkoušečku, takže budu muset asi ke kamarádovi, který tomu rozumí mnohem víc než já. Doufám, že bude mít čas hned zítra.

Odesláno

Já si to taky vytisknu i s tim tvym návodem a když bude mít na mě čas, tak to spácháme. Kontakt na tebe jsem si do mobilu už uložil. ;) Ještě jednou děkuju za ochotu, nečekal bych takhle aktivní pomoc, ale moc si toho cením. :super

Odesláno
Původně zaslal: straki007

....A jeste mne napada jedna laicka vec:

Vyber vsechny relatka,vem kus silnejsiho dratu a po jednom propojuj pin 3 a pin 5 na drzaku rele(budou to kontakty na kterych jsou silne draty).

Kdyz to propojis na rele na pomlou rychlost tak se musi tocit vetrak pomalu , kdyz na prostredni tak prostredni rychlosti,kdyz na velkou na rychle,pochopitelne.

Tohle bude taky docela dulezite.

POZOR DRAT MUZE BYT HORKY,AT SE NESPALIS

I přes rukavici to pálilo a jiskřilo se z toho docela dost, ale zkusil jsem to. Fungoval pouze prostřední, tedy modrý kontakt. Oba zelené, tedy vrchní i spodní byly mrtvé. Pak, když jsem to zase zamontoval, tak jsem si zkusil zapnout klimu a netočí se mi větrák, tak jako dřív. Dřív po pár vteřinách sepnul a teď nedělá nic, tak jsem z toho zmatený. :nevim

Odesláno

Ahaaa.Takze divocina pekna.

Jsme ale bliz.Takze kontrola pojistek. MF2 a MF3 to jsou ty velke.¨

Pak jeste F32 to je ta klasicka.

Kdyz budou vsechny dobre tak je nekde ucpany drat.

Tak ted merak a musi se zmerit ktery bude v haji.

Musime ale dostat nejak venku konektor z vetraku

Pripojit jeden konec meraku na pin 5 kterehokoliv rele a druhy konec na pin 1 konektoru vetraku.

Musi tam byt kolem 1 ohmu cca

Ten samy postu s kazdym rele.

Kdyz bude vsude odpor tak bude problem v ovladani relatek.

[upravil dne 1.8.2010 straki007]

Odesláno

jj, zkusím zítra, co pujde...teda kromě toho měřáku, ten nemam a neseženu. Jinak jestli myslíš konektor přímo od větráku, tak ten mam zbastlenej a jen tak zadělanej izolačkou, páč u vrtule, co jsem kupoval, byl jinej konektor, než co jsem potřeboval, tak se to muselo dobastlit. Ale až budu mít k dispozici měřák, tak to proměřim. Ale budu doufat v ty pojistky, protože ještě, když jsem byl na návštěvě u MatrixChoseho, tak se při zapnutí klimy větrák točil. No, uvidíme, mrknu na to a dám ti zase vědět. Děkuju. :papa

Odesláno

Tak jsem zkusil tu žárovku a na pin 1 i 2 konektoru větráku se spojením pinu 5 na horním a prostředním relátku se rozsvítí žárovka, ale na spodním (zeleném) relátku to nesvítí. Nevim, jestli zrovna tohle ovlivní tu klimošku, proč to bliká, ale může to tim bejt. Každopádně to znamená, že je někde přerušenej drát a to znamená, že jsem skončil, páč do elektriky se vrtat nebudu. :(

edit: Jinak jsem zkontroloval pojistky v motoru i pod volantem a všechny jsou v pořádku.

[upravil dne 2/8/10 Stifler]

Odesláno

Navíc to spodní relátko mělo dost zoxidované kontakty, tak jsem to očistil, ikdyž je to k ničemu, když do toho nejde proud.

Po domontování všeho do původního stvu jsem zjistil, že se mi vynulovaly hodiny a datum na displayi. Tak nevim ,co se s tim autem děje. :(

Edit: A ještě mi začal pískat klíňák. :(

[upravil dne 2/8/10 Stifler]

Odesláno

No ty joooo.

Chudackovi se to nelibi....

No ale malinko jsem to nepochopil.

Tady musi vsechny relatka venku a taky vypojit konektor vetraku aby nam to nedelalo \"falesny\"odpor.

Takze vsechno vypojit a zkouset to jak je na to osklivem obrazku s tou zkouseckou.

Je to udelane jakoby jenom na jedno rele.Ale tenhle postup to chce udelat na kazdem konektoru od relatka.

[upravil dne 2.8.2010 straki007]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...