Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak po poradku.

Ty nastartujes auto bez klimy a vetrak se netoci.(to je jasne)

Pokud se ohreje na 90 az 100 tak by mela sepnout prvni rychlost.

Kdyz nastartujes auto s klimou tak se ti vetrak roztoci hned.a toci se porad???Pomala rychlost by nemela byt skoro slyset.

Odesláno

tak prepojil som ti dva kontakty namiesto toho odporu a už ide aj prvá rýchkosť vetráku a pri zapnutí klímy sa tiež rozbehne ne prvú rýchlosť.

takže ďakujem pánové za rady.... :cool:

Odesláno
Původně zaslal: Milan-HDI

Mám ten istý problém. Ale v odporoch to nieje.

Podľa schém som prepojil relátka a sahara sa rozbehla.

Pomaly aj rýchlo.

Odesláno

Zdravim pani,

mam podobny problem, menil som aj ten zeleny snimac teploty (senzor) na motore, chyba s teplotou motora sa ale objavila ihned po zapnuti klimy. Nasledne som zistil, ze aj tlakovy snimac (bitron), ktory je na chladici od klimy je zly, lebo mi cez to pomedzi kontakty prepustalo chlad.zmes aj s farbivom. Ten som vymenil. Momentalne ale klimu uz neriesim, nemam na to cas ani energiu.

Chyba sa mi ale zobrazi napr. v zapchach, ked sa teplota mierne zvysi asi nad 90 stupnov. Pravdepodobne mi nejde prave ta vami spominana prva rychlost, pretoze cca raz za 5 minut mi zopne ventilator ale na vysoku rychlost, pretoze ho pocujem a aj citim, ked zapne (zbadat aj na otackach), chladi cca 20 sekund a vypne, potom opat pipa chyba s teplotou, stop a podobne, az kym opat nezopne ventilator na vyssiu rychlost. Tiez si myslim, ze to je prave o tych dvoch snimacoch (spiralach) a odporoch. Takze, vy ste jednoducho tie odpory prepojili napriamo? Tie odpory sa daju vymenit, resp. kupit? Alebo bez obav namiesto odporov spoje mam spojit napriamo??? Jeden s tych snimacov je na nizke otacky (prvy stupen) a druhy na vysoke otacky? Kedze na vysoke otacky mi ventilator zopne, mohol by som upravit iba jeden z tych snimacov.... alebo???

Odesláno
Původně zaslal: Stifler

To mě nenapadlo, kouknout na tlakový snímač na chladiči. :myslim Ale ten bych měl snad mít v pořádku.

[upravil dne 7/8/10 Stifler]

Nemusis.Tobe to nepomuze...

:papa

Jedine ze by ti tekle mezi kontaktama venku olej..:myslim

Odesláno

Krasne.

Akorat tam udelej vic toho cinu.

Je tam velky proud tak aby ho neroztavilo.

Jeste lepsi by bylo spojit nozicky z toho odporu a propajet primo nozicky.

Odesláno

Jak píše straki, stačí použít trošku síly a plochý šroubovák a jdou ohnout takové dvě pacičky mezi těmi kontakty tak, aby se dotýkali a to potom zakápni cínem a mělo by to být v pohodě. :super Nebo jako mi to straki dělal u mého auta - uskřípni tu teplotní pojistku a spoj ty dva dráty, co od toho vedou - sešroubuj je dohromady a to zakápni cínem a výsloedek bude - řekl bych - ještě lepší. ;)

Odesláno

Zdravim,

tak som namontoval oba snimace, plny ocakavania, avsak, v nedelu som zazil pocas 300 km jazdy 3 zapchy (vivat SVK) a akonahle sa mi trosku zvysila teplota (nie viac ako 90 stupnov) opat som si zazil nekonecnej hlasky stop engine.

Skusim to este raz rozobrat, spojit tie nozicky dohromady a zacinovat, uz ma fakt nic nenapada. Vobec mi neprekaza, ze mi nejde klima, takze tu ma hlaska nerusi, ale zapchy skusaju moju trpezlivost... :(

Este by to mohlo byt jedno z tych 3 rele... Neviete, ktore z nich zopina nizsiu rychlos ventilatora?

Vdaka.

Odesláno

Nejmenší rychlost by mělo spouštět úplně spodní relé (zelené), ale chyba může být i někde jinde, takže nespoléhej jen na ty předřadné odpory nebo relé. ;)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravim,

uz len doplnim, ze kamos (velmi dobry automechanik, servus Pali ;) ) to nakoniec doriesil, uz som sa obaval, ze to budem musiet riesit v origos servise, ALE.... v poistkovej skrini motora vsetko ok, od poistky prud isiel, avsak na rele nizkych otacok venitlatora (to je to najvrchnejsie) sa uz prud nedostal, chyba bola v predranom kabli, v tej malej skrinke, kde su vsetky tri rele. Keby som to nevidel, tak neuverim. Pod izolackou bol kabel preruseny, nasledne po spojeni a spusteni klimy vsetko ok, hned sa spustil aj venitlator na nizke otacky a problem rieseny ciastkovo niekolko mesiacov VYRIESENY k dokonalosti :papa

http://branyo.rajce.idnes.cz/kabel/#chybny_kabel.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...