Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Veril som techničáku. :roker Hádam stál dva roky na sklade, kým ho uviedli do prevádzky. :D

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak opravné tužky už sú doma. :) Zajtra budeme skúšať ich kvalitku v praxi. :D

z8ul.jpg

Pre slovenských kolegov môžem doplniť údaj o aktuálnej cene: opravné tužky - 12€, lak v spreji - 16€.

& for servisman: už som rok výroby v podpise opravil :aut:D

• O 3 týdny později...
  • O 1 měsíc později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

ahojte,

nechcem vytvarat novy topic, tak sa skusim spytat tuto

ide o to, ze mam moznost dat na svoju 206ku striesku, to male kridelko, problem ale je vo farbe

bude stacit, ak to nastriekam sprejov vo farbe auta? alebo poradite nieco lepsie?

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Už je to déle, co se na to někdo ptal, ale bude se to hodit i jiným... To, že byla objednána tužka nebo sprej podle kódu barvy ještě nezaručuje, že barva bude shodná, neboť mnoho barev má pod jedním kódem několik pododstínů. Záleží, z kolika zhruba komponent se barva skládá. U některých barev bude jen jeden pododstín, u některých jich může být až sedm... Kolikrát se liší jen v naprostých detailech, např. ve velmi mírném nádechu do jiné barvy ( šedá s mírným nádechem do modra, do červena, do fialova a už je to úplně jiná šedá...), ale na sluníčku už to hodí jiný odlesk a je to kuevsky vidět... Znát kód barvy nestačí, to je jen pro upřesnění, aby se lépe orientovalo v případných pododstínech. Když v autě není štítek s kódem barvy, dá se to taky zjistit, míchatelé barev už to obvykle mají v oku a sáhnou po správných kartičkách.

Např. na XMka se až na posledních kusech dělala barva EZR (nebyla moc obvyklá, začala se dávat až na novější, do té doby, to byla stříbrná EYC) a u mě to lakýra poznal na první pohled, když jsem dával XeMo po vyvaření stříkat... Chytli jsme přes kartičky odstín, ještě se to pro jistotu udělalo do rozstřiku a na XM to není pomalu poznat. :)

Za sebe doporučuji dojet tam, kde míchají barvy. Obvykle to nebude firma, která dělá jen autolaky, ale ty budou jen částí služeb, který daný obchod nabízí. Navíc i v mnoha lakovnách také mají vlastní míchačky a dokážou potřebný odstín namíchat. Mají i porovnávací kartičky, aby dle toho namíchali přesný odstín, stačí si jen říct kolik (obvykle je minimální množství je tedy zhruba 0.5 - 1 dl (méně už se dost mizerně míchá kvůli nepřesnostem - u barev s hodně komponenty nebo s některými komponenty ve stopovém množství je kolikrát i to 1 dl špatně míchatelné, ale záleží na domluvě).

[upravil dne 17/4/14 13:08 od michal88]

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Madrid4: Není úplně vidět, jak je to hluboké, ale podle fotky odhaduji, že to bude stačit zatáhnout bezbarvým lakem, přebrousit a rozleštit. Měla by ti stačit sada na opravu škrábanců od 3m nebo turtle wax. Pokud je rýha až na základ, pak si kup barvu k autu ve štětečku a zase - opatrně barvu jen do škrábance, lehce přebrousit, pak bezbarvý lak, lehce přebrousit do roviny a rozleštit pastou (je to dost dlouhé, takže strojní leštění bude lepší), pak nějakou finišující brusnou pastu. Mělo by to zmizet.

• O 8 měsíců později...
Odesláno (upraveno)

Na kolik zhruba přijde namíchání laku? potřebuji odstín EYC ŠEDÁ QUARTZ 9862 49 nebo dokázal jste někdo tento odstín sehnat běžně ve spreji?? nám na mysli někde v obchodě apod.mimo Peugeot.Díkec

Upraveno uživatelem Nick406
Odesláno

Tak opravné tužky už sú doma. :) Zajtra budeme skúšať ich kvalitku v praxi. :D

z8ul.jpg

Pre slovenských kolegov môžem doplniť údaj o aktuálnej cene: opravné tužky - 12€, lak v spreji - 16€.

& for servisman: už som rok výroby v podpise opravil :aut:D

serus kde si to kupil?

• O 1 rok později...
  • O 2 roky později...
Odesláno

Poradíte prosím co koupit mám na kapotě skrabanec na kov cca 0.5x0.5 cm. Někdo mi do toho krapnul když mi rozbijel světlo. Koupit tužku nebo lak? A prosím jaký mám v TP M5P9 červená metal. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...