kovma Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Zdravím přátelé, měl bych takovej malej dotaz. Když prodáte auto, tak ukončíte pojištění. Nový majitel by si měl zajistit nové pojištění.Ale co když to neudělá?Je možné, že pojišťovna bude chtít uhradit pojistku po původním majiteli?Známému se to totiž stalo.Teď chce po něm exekutor zaplatit 25 000 i s úrokama.Na pojišťovně mu řekli, že i když pojistku ukončil, tak za další provoz bez pojistky zodpovídá původní majitel, protože ten nový si ji neudělal.Je to možné Díky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kveton Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 pokud auto prodáš, odhlásíš to na nového majitele a máš smlouvu o prodeji, tak pojišťovna musí jít za ním. Navíc když to jde přihlásit na sebe, tak musíš mít povinné ručení Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macik.83 Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 To se mi zda jako blbost, pokud mas papiry o prepisu vozu, nebo vlastne kupni smlouvu, melo by ti to stacit. Podle tohoto si muzes zjisit, zda mas ci nemas povinne ruceni. http://appl.cebia.com/checklease/frmHledej.aspx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macik.83 Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Spis si myslim, ze znamy to auto neodhlasil, jen zrusil pojistku. Takze to jde vsecno na krk jemu a muze jen doufat, ze mu to ten kupujici uhradi Ale tomu nikdo ani neveri, ne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Driver Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Asi tak nějak, buď to neodhlásil nebo k tomu dal plnou moc novému majiteli a ten to neodhlásil a jezdí pořád na jeho jméno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qcko Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Je to hlupost... ty predas auto a zrusis si poistku, tym to pre teba cele konci a nestaras sa, poistovna ta dalej neeviduje ako majitela vozidla... Novy majitel ide na poistovnu a vybavi si poistku... prepis vozidla sa neda bez poistky ani spravit, takze pokial poistku nema, policajti mu auto neprepisu:nevim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scratch Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Qcko: v cechach to funguje takto: Prodavas auto = kupní smlouva s kupujicim Pak musis jit s kupujicim na prevod a kupujici musi mit hotovou novou pojistku. Musi se udelat evidencni kontrola, pak se musi auto odhlasit (muze se i odhlasit a pak evidencka). Pak si auto s evidencni kontrolou a s novou pojistnou smlouvou prihlasi novy majitel a je to. Pokud to tvuj znami neodhlasil, tak at se s temi penezi rozlouci.... + samozrejme mohou i prijit pokuty od policie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qcko Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Je to v podstate ten isty system, len si to napisal tak kultivovane ... ja som si tym nedavno presiel, kazdopadne bez poistky sa policajt s nami ani nebavil a pri odhlaseni vozidla dal do poistky povodnemu nmajitelovi velke razitko a zaznam o tom ze vozidlo uz v evidencii nie je na jeho meno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kovma Posted July 15, 2010 Author Share Posted July 15, 2010 Zdravím, no mám takovej pocit, že mu to prodal bez toho převodu na nového majitele. Smlouvu o prodeji taky určitě mít nebude.Evidenčka si myslim taky nebyla.Holt,teď za svoji blbost bude muset platit.Díky všem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macik.83 Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Aneb jak chce nekdo usetrit na ekodani Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scratch Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 no tak to ma velkoho smolika Qcko: jj :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qcko Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 No tak to ma blbe, nezavidim:nevim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kovma Posted July 15, 2010 Author Share Posted July 15, 2010 Ani já mu nezávidím,páč mu to přišlo exekucí :)Tak to musí zacvakat.Lidská blbost nezná hranic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paťas!!! Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 ahoj lidi....mam trosku jiny dotaz ohledne pojistky......vyridil sem si rduhou levnejsi pojistku a dneska sem byl na puvodni rict jimm ze to chcu zrusit. tam mi rekli ze to nejde ze musim pockat az skonci rocni pojistne obdobi (mam pojistku teprve 4 mesice) a tak se ptam jak jinak mam pojistku zrusit ??? fiktivni kupni smlouvu psat nebudu nebot se v tom muze nekdo stourat a muzu mit problemy. druha moznost dat cisla do depozitu na den dva a pojistku zrusit (moc nechcu bo jezdim kazdy den).. nema nekdo podobnou \"skusenost\" ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fusion Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 Ve smlouvě máš, že lze vypovědět do 2 měsíců (většinou). Takže jedině zrušit tu novou. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paťas!!! Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 a co s tim depozitem???to by my meli zrusit ne??? a nebo mi to jenom pozastavi???...chcu se te stare pojistky zbavit za kazdou cenu bo 11 tis. rocne je moc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pata Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 paťas!!!: dělal jsem to u motorky, řekni, že chceš zrušit pojistku kvůli duplicitě - a dolož to smlouvou z jiné pojišťovny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paťas!!! Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 Původně zaslal: Pata zrušit pojistku kvůli duplicitě co to znamena ta duplicita??vsecko mam zarizene, pojis. smlouvu z nove pojistovny, zel. kartu, zaplacene........ale mam problem odepsat tu starou Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pata Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 paťas!!!: duplicita znamená, že máš už pojistku uzavřenou jinde. Normálně jsem šel na kamennou pobočku a vyřídili mi to Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paťas!!! Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 na pobocce sem byl neska....a tam mi rekl ze to nejde, ze musim pockat az skonci pojistne obdobi a pak to teprv zrusit. a ze mam zrusit novou pojistku a pak si ju zaridit zas az mi to zrusi u te strare.....a je to CSOB ta stara Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts