Jump to content

P 406 1.8 16v- stávkuje rychloměr

Dundee
 Share

Recommended Posts

Včera jsem si všiml, že mi ve 406ce stávkuje rychloměr. Ručka se zastavila někde kolem 70 km/h, auto zrychlovalo a když jsem lehce poklepal palubku, tak vyskočila na 100 km/h. Pak mi to udělal ještě několikrát, např. při rychlostech kolem 40, 60 nebo 90 km/h.

Jo a taky mi někdy spadne palivoměr na nulu jako při vypnutym zapalování. Po bouchnutí do palubky naskočí.

U palivoměru bych to tipoval na nějakej studeňák zezadu, bude to stejnej problém i u rychloměru nebo se mám spíš zaměřit na snímač rychlosti v převodovce?

Díky za odpovědi.

Mohlo by to být nějaké ukostření. Mě rychloměr dělal to, že za jízdy spadla ručíčka na nulu a přestalo fungovat i počítadlo km, po několika vteřinách zase ručička vyskočila a fungoval v pohodě. Neon mi poradil zkusit očistit ukostření od baterie na motoru, jemu to pomohlo. Tak jsem to udělal a částečně to pomohlo, předtím mi ten rychlomět vypadával každou jízdu, teď už to udělá jenom občas.

Dundee Dundee, takovej zkusenej na foru a nevi to a ani nepouzije hledani :bacha:D 100x opakovany problem - studenaky v palubce, cidlo by to bylo jen v pripade, kdyz by rychlomer padnul na 0 a zaroven se prestaly nacitat vzdalenosti na pocitadle km

tady mas i clanek s popisem opravy http://www.peugeot-club.com/index.php?co=novinky/clanek.php&id=187

kdyz dorazis do Brezinevsi pro stahovacku a bude cas, muzem na to mrknout ;) Pajku David ma