Lord Back Odesláno 19. červenec 2010 Autor Odesláno 19. červenec 2010 tak už je tam olejíček krásně stichnul a je úplně suprově slyšet turbo to hvízdá jako kírowetz jsem plně spokojenej. Ještě jsem se chtěl zeptat na ten hladinoměr oleje to hlídá tu hladinu furt nebo jen před startem že je tam pole off to jako že když tam toho oleje bude málo že se mi to samo vypne nebo to jen oznámí že tam není olej Citovat
Benžík Odesláno 19. červenec 2010 Odesláno 19. červenec 2010 Po startu to hladinu neuhlídá, olejový čerpadlo nasaje olej a hladina klesne. Olej na měrce taky kontroluješ při vypnutym motoru. Myslim, že to jenom ukazuje hladinu olje, nic víc, vyzkoušený to nemam (jako že bych měl málo oleje). Citovat
BV406 Odesláno 20. červenec 2010 Odesláno 20. červenec 2010 takze motor ti hezky ztichnul a suprove slysis turbo ...... to by me zajimalo, cos tam mel nalito pred tim ... EDIT: jo castrol, tak to bude asi dobra znacka ... Citovat
Lord Back Odesláno 20. červenec 2010 Autor Odesláno 20. červenec 2010 podle mě ten olej když má nalítáno 20000km tak už je hotovej ať je to mobil 1 nebo totál. Castrol je určitě taky kvalitní olej i když má takovou špatnou pověst v oktávce ho mam 17000km a ještě není moc černej je furt takovej pěknej ale je pravda že za ty peníze mam mam MOBIL1 v 5w40 a to je jinej pán na mazání, od castrolu upouštím úplně ale jen kvůli ceně. Ale k tomu měřáku někde na netu jsem četl že jednomu řidiči peugeotu 406 se hodně strácel olej důvod nevím ale psal tam že když letěl po dálnici a už tam měl málo oleje tak mu to prostě odstavilo motor pak dolil olej a nastartoval ho před tím mu jen točil a nenaskočil furt jen točil a nic až když dolil tak nastartoval. Akorát nevím kam mu ten olej šel já tam nalil 5litru a po 20000km jsem vytočil 4,5litrů a to si myslím že je úplně super. Citovat
kobr Odesláno 20. červenec 2010 Odesláno 20. červenec 2010 Kdysi jsem ti říkal, že ten olej kastról není zrovna moc dobrý a za druhé je předražený. Někde na internetu jsem viděl složení kastrólu a totalu, kastról obyčejný minerální olej, total z velké části ze syntetické složky, nehledě na to, že několika lidem ten kastról zničil hydraulické zdvihátka právě tím zlatým hnusem, asi to jsou ty nanočástice. Citovat
Lord Back Odesláno 21. červenec 2010 Autor Odesláno 21. červenec 2010 Je to možný vím že tam něco takového je ale teď už je to jedno teď má co má mít a já zase 700kč v kapse Citovat
bobos Odesláno 10. srpen 2010 Odesláno 10. srpen 2010 Zkuste přečíst tuto stránku a porovnat dle norem,které splnují: http://www.motorovy-olej.com/klasifikace-oleju-dle-vykonnosti/ [upravil dne 10/8/10 bobos] Citovat
paťas!!! Odesláno 10. srpen 2010 Odesláno 10. srpen 2010 co byste rekli na tady ten olej???......je to trosku tak me nekamenujte jenom me zajima vas nazor http://www.ajpservice.cz/ajpservice/eshop/9-1-Produkty-Fuchs/0/5/118-Fuchs-Titan-SYN-MC-10W-40-1L [upravil dne 10/8/10 paťas!!!] Citovat
BV406 Odesláno 10. srpen 2010 Odesláno 10. srpen 2010 fuchs - kvalitni vecicka nejvetsi nezavisly vyrobce oleju a maziv na svete, sidlo mannheim, zalozen 1931 mimochodem ho prodavam ... klidne ho do auta nalej Citovat
paťas!!! Odesláno 10. srpen 2010 Odesláno 10. srpen 2010 uz ho tam mam.... a jevi se celkem solidne......mam ho aj v mojim druhym aute ale to je benzin...tak jenom pro informaci.....dííík Citovat
Kdo Odesláno 11. srpen 2010 Odesláno 11. srpen 2010 Původně zaslal: Lord Back ... v oktávce ho mam 17000km a ještě není moc černej je furt takovej pěknej ... A není náhodou benzínová? IMHO v dieselu by as světlý nevydržel tak dlouho. Nemá 406ka 2.1TD předesáno jen 15.000 km, nebo rok do výměny? Citovat
zolco Odesláno 20. srpen 2010 Odesláno 20. srpen 2010 Neviem či je dobrý nápad dávať do 2,1 notky total 9000,je riedky a keď má najazdených nad 150000 km.ten motor už netesní tak jako nový.Zato sa tam dáva hustejší olej.Preto tam dávam total 7000. Citovat
thomas969 Odesláno 20. srpen 2010 Odesláno 20. srpen 2010 Původně zaslal: pastorek Tu jednoducho nemôžeš spomenúť že považuješ Castrol za dobrý olej, modlou je tu Total ako jediné správne riešenie. Najkurióznejší argument bol \"do francúzskeho auta - francúzsky olej\". Dávaj značku ktorej veríš a špecifikáciu podľa odporúčania výrobcu auta. Ja som vždy dával do všetkých svojich áut Castrol a nevidím dôvod prečo by som to mal meniť. Keď je vhodný do špičkových motorov prémiových značiek tak neviem prečo by nevyhovoval i Peugeotu. Tak a teraz nás ukrižujú oboch. [upravil dne 12/7/10 pastorek] [upravil dne 20/8/10 thomas969] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.