BV406 Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 asi pred mesicem jsem si poridil do bytu wifi router tenda, slo mi o to, ze sem tam si beru praci domu a potrebuju do notasu net a vytahovat porad kabel od isp z notasu od pritelky a strkat do meho nas uz nebavilo , cili router, pritelka ma notas napichly kabelem na router a ja se napichuju na ten router pres wifi ... skoro mesic bylo vse v poho, prijdu domu, zapnu na notasu wifi, pripojim se k siti ... bomba minuly tyden mi zacalo pripojovani k teto siti blbnout, az bylo pripojeni nemozne ... jako prvni vec jsem aktualizoval firmware v routeru, vsechno slo bez problemu az na nastaveni site ... stravil jsem nad tim par hodin az jsem to zanes do shopu k ajtakum, ten router, at mi to za pade nastavi ... router kontrolovali, funguje bez problemu, sit mi tam nastavili, takze aspon pritelka se pres nej opet muze napichnout a fungovat ... jenze, ja, kdyz se chci pripojit, zase to nejde ... notas tu sit vidi, ma plny signal, vyzve me vlozit bezpecnostni klic, ten vlozim, pripojuje se, ale bud se nepripoji vubec a win7 hlasi problem s pripojenim k siti nebo mi to ukazuje, ze je pripojen, ale ma omezeny pristup, v obou pripadech net nefunguje ... jinak v praci se mi pripoji notas uplne v poho, takze adapter je v poradku ... jeste mi poradili, ze mam zkusit vsechny bezdratove pripojeni ve spravci bezdr. pripoj. vymazat a notas si udela profil toho propojeni znovu ... zkusil jsem, take nefunguje ... mam win7 64bit .... co mam jeste zkusit ??? Citovat
kujon106 Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 Já bych zkontroloval: - Jestli je bezp. klíč opravdu dobře, popřípadě ho změnil na jiný a ten vložil jistou metodou - schránka - CTRL+C, CTRL+V. - Přeinstalovat ovladač od wi-fi adaptéru v noťasu. - Zkontrolovat nastavení DHCP a rozmezí adres. Přiděluje ti je router, nebo je máte staticky nastavený? Může se taky stát že router má nastavenej omezený množství přidělitelnejch IP adres do svojí vlastní VLAN, takže se přítelka připojí a ty už ne :-) - Pak by to mohl ještě dělat MAC filtering - zkontrolovat zda-li je vypnut, nebo resp. zapnut na přijímání tvojí a přítelykniny MAC adresy wi-fi adaptéru. Víc mě v rychlosti nenapadá. Zkus a když nepomůže, tak na to mrknem dál. Citovat
BV406 Odesláno 30. červen 2010 Autor Odesláno 30. červen 2010 dik za tipy: 1. bezpecak je urco v poho, kontroloval jsem ho v nastaveni routeru a zadavam ho dobre ... 2. ovladace k adapteru ... kde je sehnat, win mi hlasi, ze ovladac adapteru je aktualni .. tak nevim 3. ja mam na notasu na sit tenda nastaveno pridelovani ip i dhcp automaticky, jen v alternativni rucni konfiguraci mam hodnoty co ma pritelka ve smlouve s isp 4. z toho mac filtrovani mam obavu, s tim nemam zkusenost ... jak rikam, asi do minuleho patku vse krasne fungovalo leda, ze by jeste jeji isp provadel nejake zmeny, do bytu nam jde akorat kablik, ten je ted strceny v routeru, patch kablik samo v notasu pritelky a je se pripojuji pres wifi ... ji to jede, me ne... takze myslis, ze by doslo najednou ke zmene tech pridelenych adres ??? vsechny zkusim odpo az budu doma, pokud mate jeste nekdo jinej tip, tak piste ... diky Citovat
jofo Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 Taka blba otazka. Vypnut a zapnut ruter si skusal? Citovat
kujon106 Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 1) Ok :-) 2) Nejlepší to je na stránkách výrobce - Tenda - model - support - download drivers (či nějak obdobně) 3) DHCP je protokol, kterej přiděluje IP. Dělá to automaticky z nastaveného rozsahu. Pro zjednodušení - máš dva PC, chceš aby internet jel na obou a na dalších ne. Nastavíš max. 2 přidělitelné IP adresy. Můžeš mít ale rozsah téměř jakkoliv větší. Neplést s IP nastavením od providera - jestli máš ve smlouvě nějakou IP, bránu, masku, tak tyto adr se nastavují na routeru, resp. na jeho WAN portu. Zjednodušeně řečeno - máš dejme tomu od ISP připojení pro 1PC. Ty nastavíš router, aby se tvářil jako toto jedno PC navenek, ale doma \"za ním\" máš vlastní síť, která může mít X PC připojených na toto jedno připojení. Doufám že je to srozumitelné :-) 4) Jestli to fungovalo a bez jakéhokoliv zásahu to přestalo, tak to MAC filtrování nebude. To by se musel router přenastavit. Ještě bych zkusil jednu věc - zkus se ty připojit kabelem, resp. třeba i opačně přítelkyně přes wi-fi. Jestli jí wi-fi pojede, tak je chyba u tebe v bezdrátu. Jestli ani jí nepojede, tak je chyba na straně routeru :-) Citovat
BV406 Odesláno 30. červen 2010 Autor Odesláno 30. červen 2010 mame tuto hracku http://www.tenda.cz/pro-domacnost/wifi-routery-n/w311r/tenda-w311r-wireless-n-router-80211bgn-150mbps-1x-wan-4x-lan-1x-e v routeru je nyni aktualizovany firmware z toho 11.6.2010 ... ve wifi adapteru v notasu by problem byt nemel, protoze kdekoliv jinde fici v pohode, treba ted jsem na firme a facha to ... tady mame net od o2, jeden komp z routeru (asi zyxel) pres kabel a ja jedu na bezdrat ... takze asi bude fakt chyba nekde v nastaveni routeru nebo jak pises v pridelovani poctu adres od isp ... coz je vsechno na dlouhe lokty ... Citovat
dj.kure Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 takze asi bude fakt chyba nekde v nastaveni routeru nebo jak pises v pridelovani poctu adres od isp ... coz je vsechno na dlouhe lokty ... Pokud používáte ono APčko jako router (NAT), pak nemá přidělování IP od ISP žádný vliv na funkčnost. S podobným problémem jsem se setkal již několikrát a zjištění bylo zajímavé ... odpojte router od modemu (doufám, že máte modem připojen do WANu) a pokuste se s přítelkyní připojit. Pokud se povede, tak je problém \"vyřešen\" ... velice často jdou po síti pakety typu multicast, unicast a broadcast, které do určité míry ještě router snáší, ale pokud je množství už neúnosné, tak většinou přestane fungovat, nebo reagovat (po kabelu funguje pořád, to je jen pasivní switch). Vyřeší to pouze jiný router. Co se týče nastavení, tak v tom bych problém neviděl, vesměs už v defaultním nastavení (z fabriky) je nastaven na NATování, takže jen připojit kabel od modemu do zdířky WAN a funguje. Pak už stačí jenom přenastavit SSID, nastavit klíč a je hotovo. Proto jej znovu resetujte do defaultního nastavení (držet reset cca 20 vteřin) a mělo by vše fungovat. Citovat
BV406 Odesláno 30. červen 2010 Autor Odesláno 30. červen 2010 dobry .. byl by preklad do cestiny ?? odpojit router od modemu .. nevim, co tim myslis, do routeru mam v dire wan zapojeny kablik od isp, ktery mam v byte vyveden ... zadny dalsi modem nemam ... k routeru pak pres port lan je kablikem pripojen notas pritelkyne ... pokud jsem router resetoval, coz jsem samo predtim taky zkousel, tak se hodil to tovarniho nastaveni, ALE uz nesel internet pres lan kablik z routeru ani do notasu pritelky ... proto jsem router potreboval znovu nastavit dle udaju, ktere mame ve smlouve s isp ... to je jiz nastaveno, udelalo se to tak i pred mesicem po koupi routeru a vsechno jelo proto mam obavu, jestli router zase resetuju, tak budu muset jit zase kluky pozadat o znovunastaveni routeru, ktere mi udelali znovu vcera a budu za debilka rikam, jeste nejsem doma, ale pak hned zkusim pripojit lan kablik z routeru do meho notasu a pritelka zkusi wifi, jestli se pripoji ... uvidime mame tuhle hracku, coz by pro nase domaci podminky mela byt dokonce predimenzovana http://www.tenda.cz/pro-domacnost/wifi-routery-n/w311r/tenda-w311r-wireless-n-router-80211bgn-150mbps-1x-wan-4x-lan-1x-e takze s temi pakety nevim Citovat
AnotherOne Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 Bývaš v paneláku? Nepripája sa ti ten noťas na cudziu sieť? Inak mám presne tento rúter a pripájam sa na neho s Win7 64, ale káblom. Cez wifi sa pripájam z iPhone a ďalších dvoch noťasov s WinXP a Vistou. Zo strany ISP nemohlo dôjsť k nejakému obmedzeniu, máš od neho jednu IP adresu pridelenú buď napevno alebo cez DHCP pre WAN rozhranie rútra. LAN rozhranie rútra už nie je v jeho dosahu. Inak tie údaje zo zmluvy v alternatívnej konfigurácii sú nanič, použili by sa jedine keby si pichol noťas priamo namiesto rútra do WAN pripojenia. Citovat
BV406 Odesláno 30. červen 2010 Autor Odesláno 30. červen 2010 tak jsem doma ... otevrel jsem si pivko (birrel) a jdu zase na to ... ted jsem odpojil lan kablik ktery ma z routeru pritelka v notasu a pripojil ho ke svemu ... tento prispevek je dukaz, ze kabelem to funguje ... jdu zkusit wifi u pritelky notasu Citovat
AnotherOne Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 Vieš meno heslo na prihlásenie ku rútru? Pozreli by sme ako to máš nastavené v ňom. Citovat
BV406 Odesláno 30. červen 2010 Autor Odesláno 30. červen 2010 at delam co delam, na druhem notasu taky nemuzu tu wifinu rozjet (zde jsou xp) ... sit sviti zelene, signal vynikajici, zabezpeceni atd ... vlozim klic, cekam, a bud se objevi, ze je sit pripojena > cili Pripojeno, ale net v realu stejne nejde, nebo se proste nepripoji nize je screen z nastaveni routeru, dva obr ... dokonce pise, ze jsou pripojeni dva klienti ... hmm, fakt uz nevim [upravil dne 30/6/10 BV406] [upravil dne 30/6/10 BV406] Citovat
AnotherOne Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 Zatiaľ všetko OK, klikni na WLAN settings/Access control. Inak v System tools/Backup-restore si môžeš do PC uložiť aktuálnu konfiguráciu aby si stále nemusel behať nastavovať rúter po resete. [upravil dne 30.6.2010 AnotherOne] Citovat
BV406 Odesláno 30. červen 2010 Autor Odesláno 30. červen 2010 a jeste nastaveni WLAN v routeru Citovat
BV406 Odesláno 30. červen 2010 Autor Odesláno 30. červen 2010 co se tyka wlan acces control: tak MAC address filter je nastaven na OFF Citovat
AnotherOne Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 Mám to nastavené presne tak isto (je to vlastne default nastavenie), jediný rozdiel je, že používam slabšie zabezpečenie WPA personal/TKIP. Mal si predtým keď to fungovalo nastavené rovnaké zabezpečenie ako je tam teraz? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.