Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

prosím o radu. Mám v úmyslu koupit ojetou 407. Něco jsem okoukl, mám asi 3 typy, ale všechno s motorem 1,6. Před tím jsem jezdil se 406 2,2 HDI. Není těch 1,6 málo na tak velké auto? Nejsem závodník, ale i tak si myslím ......

Byl bych vděčný za nějakou zkušenost. Díky.

Odesláno

Podľa toho kde budeš jazdiť. Ja jazdím 95% v meste a som 100% spokojný, ale už som jazdil dosť po Slovensku a bol som aj na rodinný výlet v Chorvátsku a šľapal na 100% a super spotreba, samozrejme ak nechceš sa hrať na Schumachera. Ja odporúčam. Super spotreba a super poistka!

Odesláno

no, mam 1.6 hdi a za seba mozem povedat som na vysost spokojny, jak zo spotrebou /4,5-5/ tak zvykonom...ale ak budes jazdit v viac v kopcovitom terene, tak bych kupil vyssiu kubaturu bo chvilu sme jazdili v kopcoch /neco take jak pezinska baba/ a priemerka sa vysplhala na 8 litrov

Odesláno

ja som spokojný 90% mesto super spotreba dlhšie trasy väčšinou aj s deťmi takže žiadne preteky, ale všetko je len na tebe, keď som kupoval ja vyskúšal som 1.6 aj 2.0 a zvažoval som :)

Odesláno

407 je tazke auticko, ja mam 2.0HDI a je to primerane k tej váhe, sem tam aj málo. Ja keď som kupoval auto, rozmýšlal som takto: 2.0HDI dlho sa robí, muchy vychytanejsie, tak je spolahlivejsie, auto ťažke, pri záťaži by s menším obsahom mohol byť problem, 1.6HDI, dlho sa nerobi, muchy urcite omnoho viac ako u 2.0HDI, 1.6 moc predimenzovana a myslím si že je na max. možnom výkone, co urcite neni dobre a obejm motora neošalis nicim.

Pri mojom rozhodovani bolo za 1.6HDI len zákonna poistka

Odesláno

samozřejmě 1.6HDi ve 206cc je dobře, malé auto, míň se namáhá, ale ve 4O7 dstává zabrat, ale hodně záleží jak se s tím jezdí :-) jak je psáno výše, 2.0 je klasika..

Odesláno

Co to melete. podívejte se na nové auta od jakékoliv značky a zjistíte, že prostě je to trend - snižovat obsahy a zvyšovat výkon. Každýmu podle chuti.

Odesláno
Původně zaslal: Laďa

Co to melete. podívejte se na nové auta od jakékoliv značky a zjistíte, že prostě je to trend - snižovat obsahy a zvyšovat výkon. Každýmu podle chuti.

hmm a čím ten výkon asi tak naháňajú? Žeby tlakom? A čo najviac odchádza? Žeby turbo abo vstreky? Nie som mechanik iba hádam, odborníci vysvetlia, ... :aut

Odesláno

Ládo...jenže je to na úkor životnosti.......a po 2 letech nebo cca 100t km záruky se přece může něco na motoru vysrat ne???? Myslíš si že politika automobilek je jen prodávat nové auta nebo taky řejžovat na servisu a náhradních dílech......

Odesláno

Ano vaše připomínky beru. Jen si uvědomte, že dříve byli motory o obsahu 2,0 s výkonem např. 80Kw a 2,5 s výkonem 100Kw. A teď je 1.6 s výkonem stejným jako 2,0 a 2,0 ze stejným výkonem jako 2,5. Já se jen podivuji jak někteří uvádějí že je 1.6 předimenzovaný motor a 2,0 ne.

Odesláno

myslím že je to tím,že tyto ,,malé\'\' motory ve ,,velkých\'\' autech(407) ještě nejsou zažité a nějakou dobu to trvat bude

nemám nic proti tomu motoru do menšího auta:roker

Odesláno

Ano vaše připomínky beru. Jen si uvědomte, že dříve byli motory o obsahu 2,0 s výkonem např. 80Kw a 2,5 s výkonem 100Kw. A teď je 1.6 s výkonem stejným jako 2,0 a 2,0 ze stejným výkonem jako 2,5. Já se jen podivuji jak někteří uvádějí že je 1.6 předimenzovaný motor a 2,0 ne.

u 2,0 máš jistou rezervu, kterou u 1,6 nemáš. uvědom si, že pokud naložíš auto a nedejbože zapřáhneš vozejk, tak co s tím 1,6 bude dělat? To upečeš spojku a motor ti pojede na plnej výkon, kdežto u 2,0 pojedeš na 80%

při stejný jízdě budeš 2,0 jen lehtat zatímco 1,6 budeš šlapat na krk aby jela stejně ....

toť můj názor...

Odesláno

O pár dní bude tomu rok čo som kúpil 1.6 asi 3x do roka som mal zapnutý vozík, 2x do mesiaca dlhšia trasa po diaľnici inak väčšinou mesto a za celý rok som si nevšimol že by auto s týmto motorom trpelo jazdím za pár drobných, poistka super. Pri súčastných rýchlostných obmedzeniach na cestách 50-90-130

je tento motor dostačujúci a pre 3 až 4 člennú rodinu ideálny - obehnúť dlhý kamión aj v kopci nie je problém. To len na margo odborníkov zo 406-tkami kde sa montovali 1.9 Td - 66kw a 2.0 79kw a nie sú moc ľahšie autá :cool::cool::cool:

Odesláno
Původně zaslal: Přema

Jenoduché.... \" každá liška chválí svůj ocas\"

Tak je to zo všetkým, podľa mňa každému vyhovuje niečo iné a je len na ňom čo si vyberie :D

Odesláno

Já jezdím po městě,mám to 5 km do práce6 km do města přes vesnici,kruháč a zas vesnice.Občas Budějky a spokojenost.Auto je výkonově slušné.I na dálnici sem se nestyděl.Já bych se 1.6HDi nebál.Záleží kde budeš jezdit a co od auta chceš.Pokud s tebou bude jezdit často tchýně,tak kuo 2.7HDi ať má z tebe radost :D:D:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...