Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

mel bych jeden skromný dotaz - mám peugeot 207 SW a nekdy se mi stane při startovani e volnoběh je cca na 1200 otackach a cca po 30-40 s teprve zacne pomalinku klesat az na cca 850... Kolega mi rikal ze cas spadnuti otacek je max do 5 sekund.. a ze by mohl byt problem s krok. motorkem volnobehu.

Hacek je v tom, ze tento vuz (1.4 16 V benzin) nema patrne krokovy motorek, nenasel jsem ani vahu vzduchu (mozna spravne, vim ze na dieselu jsem ji mel) pouze elektronicky rizenou skrtici klapku - chtel jsem ji vycistit ale neni mozno se k ni dostat...

Mohl by byt problem s timto? Nebo hledat problem v nejakem cidle..? Mám diagnostiku Peugeot planet.

[upravil dne 24/6/10 marcox]

Guest mischko11
Odesláno

skor by som povedal ze je to bezne

koli predohrevu katalyzatora a tak

Odesláno

Než začneš něco vymýšlet zkotroluj stav vzdochového filtru a těsnost hadic za ním až ke škrtící klapce + odpoj na 10 minut baterku, pak jí připoj a nech až do zahřátí auta nastartované na volnoběh be sahání na plyn. Tak vysoké otáčky rozhodně nejsou normální, typoval bych potenciometr škrtící klapky nebo zakarbonovaná škrtící klapka.

Ještě se zaměř na jednu věc, když to naběhne do vyšších otáček má motor pravidlený chod nebo to vypadá, že si motor \"přidal\" protože vy v nižších chcípnul?

[upravil dne 24/6/10 koblih69]

Odesláno

Díky za radu, na vzduchové potrubí jsem se díval, až téměř ke škrtící klapce - tam jsem se ale nedostal, pač tento motor ji má někde na levé části vzadu, tzn. může být zasraná ale nevím jak se k ní dostat abych ji vyčistil.. Druhá věc, může být zasraná po 30 000 km? Filtr jsem neměnil, jen jsem jej vyčistil... Ten volnoběh je mě připadně jen někdy, paradoxě když se vyhoupne na vyšší otáčky a já motor chcípnu a znovu nastartuju, je už v nižších.... :myslim

• O 9 měsíců později...
Odesláno

Zdravím,

dnes se mi podařilo pořídit video (vždy když jsem chtěl a měl zapnutý mobil se záznamem,tak se to nestalo, a když neměl tak se to ukázalo... (klasika).

Až teď se to povedlo!

jen bych měl ještě skromný dotaz na autě nebyly měněné svíčky (teď je najeto cca 35tisíc) jeké pro tento motor použít?(VF3WE8FSC34002393)

odkaz je tady:

nikdo neví?

Nebo máte u 207 sw stejné chování volnoběhu? - jen připomenu toto se neobjevuje pokaždé, jen asi častěji když je venku větší teplo.

Díky předem za každou \"dobrou\"radu

Díky všem za rady

[upravil dne 19/4/11 20:10 marcox]

[upravil dne 20/4/11 14:46 marcox]

• O 2 měsíce později...
Odesláno

No z toho klipu toho moc nepoznáme, slyším tam akorát Nightwork ;), má to dost málo najeto, ale u VW Polo začal zlobit krokáč v cca 40 tis... + koukni v diag na to jeslti je teplota odpovídající realitě

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...