Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Chci se zeptat, cvakli mě v belgii stacionárním radarem, jel jsem autem z půjčovny a do AVISu přišla pokuta. Takže ty to poslali BE policii že sem řídil já i s adresou. A chci se zeptat, nevíte někdo jak pak řeší BE policie? Protože Avisu jsem omylem zadal jinou adresu (spletl jsem se v číslu popisném na firmu, a je tam moje jméno a ne firma) A jak to pak řeší BE když to pošle, považuje to za doručené nebo ne? Nebo se jim to vrátí že sem nedohledatelný?

Díky.

Odesláno

Tyjo to je prekérka...No laickým rozumem by se to mělo vrátit...Doručený to bejt nemůže...Takovýhle věci by se měli posílat doporučeně ne? A jelikož tam nebudeš vůbec k zastižení, tak by se jim to mělo vrátit...Tudíž takový omyl bych brala za výhodu:)

Odesláno

No v každým případě :grrkdyž budou chtít tak budeš v databázi EU a hlavně na západě si Tě můžou odchytit!!:Dtak počítej že budeš cálovat:Pebo se tam neukazuj minim 2 roky!!:roker

Odesláno

Ono to není tak jednoduchý :) První je třeba určit, jakým právem, se to vůbec bude řídit ;-) To určí buď nějaká bilaterální mezinárodní smlouva, nebo nějaká smlouva na úrovni EU, nebo nějaká jiná kolizní norma zákonné úrovně. Když zjistíš, jakým právním řádem se případ řídí, můžeš si ho nastudovat a zjistíš, jaký máš šance :) Nicméně ani obyčejné poslání není tak jednoduché. Cizí stát nemůže na našem svrchovaném území jen tak vykonávat svou pravomoc, takže i takovouhle zásilku je třeba doručit určitou standardizovanou cestou (soud, ministerstvo). Což už vlastně asi jednou udělali...

Hele, mezinárodní právo soukromé je tak složitý obor, že bude asi nejlevnější, když to zaplatíš :-D (pokud Ti vůbec teda něco přijde)

Odesláno

Mě prokazatelně párkrát blejskli v Rakousku, v Itálii jsem se jaksi taky zapomněl, už je to několik let a nikdy nic nepřišlo :) Podle mě jen viděli, že je to na půjčovnu, tak to zkusili, ale když se jim to vrátí, tak to nechaj být.

Odesláno

Ak to nezaplatis tak sa mozu stat dve vecy. Jedna je ze na pozicanie auta potrebujes kreditkartu a teda pozicovna si to moze stiahnut z nej ak ma este komplet udaje.

Dalsia vec je ze mozno na teba sa vykaslu, alebo za 5 rokov pojdes cez belgicko , zastavia ta policajti, gugnu do systemu a nezaplatena pokuta. Beru ta na stanicu a ides rovno na sud. No a potom to moze byt uz poriadne mastne plus zakaz vstupu do belgicka. No a potom sa to uz bude tahat s tebou kde len pojdes. Budes chciet ist do USA, alebo australie a pre takuto blbost nedostanes viza,.....

ja som takto nezaplatil v irsku, nadiktoval som policajtke zlu adresu, a aj tak si ju nasli a prisla mi pokuta na slovensko. kaslal som nato, ze sak co nie? za necely rok ma zastavili policajti zas pri beznej kontrole a za chvilku vybehli s tym ze nama zaplatenu pokutu skoro rok. ja ze som nic nedostal a oni ze to je jedno. papier bol poslany ze ich to nezaujima. Ale ak chcem tak to mozem zaplatit na mieste a tak som radsej nevymyslal a zaplatil 60 jurov a bol som spokojny.

Pocul som od ludi z ambasady ze par cechov a slovakov uz aj pol roka sedeli za to ze nezaplatili pokutu. Nezaplatili, odysli nazad domov a po siedmych rokov isli s rodinou ukazat detom\\ kde zili a hup.Rovno z letiska ho eskorotvali na najblizsiu stanicu a uz sa pol roka nevratildomov.

Odesláno

No, je to na 50E. To zaplatím. Ale jestli dorazí kde letím 160 tak jsu v prdeli....

Jinak, na avis jsem psal a nadiktoval jsem ji správnou adresu, tak doufám že to BE policii předají, protože tu teď pobývám a nehodlám řešit že mě někde chytí a pak eskortují zpátky do čech (v dobrém případě) Jinak já se o té pokutě dozveděl omylem, když sem pátral za co mi půjčovna strhla 25E (adminstrativní poplatek) a vylozlo z nich že tam mám pokutu. Takže teď čekat dokud to nedorazí do čech, jestli to budou posílat...

Odesláno

No stalo se mi neco podobneho v zahranici, pokuta za parkovani. A Budget mi to strhnul za dva mesice po vraceni vozu z uctu, na kterem byla blokace castky pujcovneho a nasledne samozrejme zaplaceno. Nevim jak Avis, ale Budget to ma takhle ve smlouve ze strhava pokuty, plus si uctuje manipulacni poplatek za administraci.

Odesláno

administrativní poplatek mi strhli. Ale nerozumím tomu proč teda rovnou nestrhli pokutu? Jestli mi to budou posílat domů (policie) nebo to strhnou až dýl... nevím.

Odesláno

Mam auto od avisu v NL a resi to nasledovne: Policie NL posle pokutu na avis, avis jim posle moji adresu a me posle oznameni o strzeni poplatku za poslani adresy policii. Taky jsem tam mel spatnou adresu, tak jsem napsal na Avis, ze nejsem zdejsi a at mi poslou co nejvice informaci. Asi za 3 dny dosel od avisu meil, ve kterem bylo vysvetleno jak mam postupovat, prilozeny scan pokuty a prilozene telefonni cislo kam zavolat a dokonce i jake cisla mackat abych se dostal na operatora-holandsky fakt neumim. Po zavolani na toto cislo mi sdelili cislo uctu castku a variabilni symbol jakym pokutu zaplatit. Jinak veskera komunikace bez problemu v AJ. V holandsku je problem v tom ze na policii tyto informace nejdou dopatrat a maji na to specialni urad.

Pokud by jsi vydrzel do zitrka zjistim ti v praci to cislo na BE urad od kolegu, a pokud vis datum, cas, SPZ auta tak ti tam uz asi vse sdeli.

Odesláno

jj, to vím. Já jsem to právě v práci řešil s jedním belgičanem. Volali jsme do Avisu, tak mi bylo řečeno že tam mají pokutu a strhli ten admin poplatek a přeposlali BE policii mojí adresu, nebo že jsem řídil.(přesne řřečeno, poslali jsme jméno řidiče a pak si policie vyžádá adresu, jestli jsme to dobře pochopily) Tak poslali mejlem papír od policie, ale nikde není uvedeno kam zaplatit. Jen že jsem jel na 30km Ost ring u Brusellu 126kmh a chtějí za to 50E. Tak jsme volali na policii a tam bylo řečeno, že mám počkat až mi dorazí dopis od policie, že to mám zaplatit. Takže do čech. To co bych měl jen od Avisu bych vůbec neplatil. A divím se že avis to veděl tři týdny a nedal vedět. Jinak by mě zajímalo jestli to pošlou v nějakém srozumitelném jazyce nebo v té jejich vlámšťině, protože pak to nepřeložím a nebudu vedět....

Odesláno

Simasi, můžeš mi prosím od belgičanů zjistit jak to funguju u nich s pokutama? Protože jestli mě tam chytí a budu v databázi že to není zaplacené tak nevím co se bude dít, jestli nenaskáče penále apod.

Odesláno

Vypada to ze to funguje stejne jak v NL. Avis je celkem rychly-ty 3 tydny. Ja ted resim pokutu z konce unora. Dokud ti to nedoruci nenaskakuje penale, aspon tak je to tady v NL. Jinak to bude v nejakem Belgickem urednim jazyce-coz je asi ta vlamstina, pokud bys potreboval preklad, neni problem, v praci mi to prelozi.

Zitra zjistim vice informaci, manzelka jednoho kolegy dela u policie, poptam se na jakem oddeleni, mozna by zjistila vic. Ale pokud ti rekli ze mas cekat tak bych tak mesic az dva pockal-normalni cas na doruceni oznameni, a pak bych zavolal na policii znova.

Ten dopis co mas ma hlavicku Avisu nebo nejake belgicke policie?

Odesláno

ten dopis má hlavičku belgické policie. Nějaké technické oddělění z Gentu. Přeposlali mi ho mejlem z Avisu.

Jako přeložit z vlámštiny mám možnost to není problém, ale stejně bych očekávál, že když posílají úřední dopis do ciziny tak v nějakým univerzální jazyce jako je EN

Odesláno

ja sem take neco zazil. Oni si ma po rokoch vypatrali, a to sem myslel, ze sak jak sa o mne dozveda... No doslo mi platit okolo 820EUR. A byla zminka o exekuci. Samozrejme ze bylo to vse v nemcice, takze prekladat ty odborne sracky teda nic moc... Takze bylo v mojem zajme dat to do poradku. Nejsu s tym srandy. Sme v EU, a nikdo sa neskova... Az vam za 5 roku zazvoni exekutor, ze sa mate do 3 dni vystahovat, tak vam to dojde...

Odesláno

no co vím já,tak jsem ve Švícarsku platil pokutu 880 sviss frank :D jen proto že švícaři jsou blbci řidiči,protože vidí kamion a cpe se vedle mě,samo jsem mu šroubem od návěsu poškodil přední levý ráfek plecháče. No celkemn to spočítali na 880 franků,ale ted mi přišlo na účet 220 z5. A z doslechu vím to,že prej němci neposílají nic,prej to je moc drahý zjišťovat kde dotyčný bydlí,pokud není z německa,ovšem co je na tom pravdy,nevím.....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...