Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

a jeste jeden dotaz, kostru toho kompresoru muzu hodit kamkoli? treba na ten centralni sroub, kde je kostra baterky a jeste nejaky jiny? kazdopadne na tech 11A jakej prurez kabelu teda?

Odesláno

tak teda jen pro upresneni, na relatku sou 4 vyvody ocislovany... vedel by nekdo z hlavy co kam? jinak kabelaz udelam silnou jako je ten kabel co jsem dostal k pojistkovce. pojistku jsem vzal 15 a 10... ale ta 15 by mela bejt lepsi ne?

Odesláno

Určite 15A keď tem ide viac ako 10. To relé prepípaj. Tie dva kontakty, ktoré sú prepojené sú cievka teda jeden na kostru a druhý na spínač. Tie dva nezapojené potom jedno ako jeden na trúbu, druhý na plus 12V. Pred pripojením trúby to otestuj, po stlačení tlačidla by tie dva nezapojené mali byť prepojené.

[upravil dne 17.6.2010 AnotherOne]

Odesláno

Zkus se na tu montáž domluvit s nějakým elektrikářem, který má všechno v šuplíku - vysvětlím, co asi budeš potřebovat:

1. kabel, který nyní vede od tlačítka houkačky, opatřit fastonem a nasadit na vývod 85 relé (jaký je průměr, takový potřebuješ faston, ale to zjisti na autě).

2. zem cívky relé - stačí tenký kablík (modrý), na jeden konec dej faston a zapoj na vývod 86 relé, na druhý konec nalisuj šroubovací oko a dej na kostru anebo na minus pól baterky. To šroubovací oko může být asi 8 mm nebo 6 mm, podle toho, pod jaký šroub to dáš.

Podívej ještě na moje fotky.

V této chvíli by mělo relé cvakat, když zmáčkneš houkačku.

3. Zem kompresoru: kabel 4 mm2 modrý, na jeden konec nalisuj šroubovací oko a dej na kostru nebo na minus pól baterky, druhý konec připrav pro kompresor - asi šroubovací oko - dodrž polaritu kompresoru

4. Plus od baterky - na koupené pojistkové pouzdro nalisuj šroubovací oko a přišroubuj na plus baterky (pojistku zatím nevkládej)

5. Na druhý kablík od pojistkového pouzdra nalisuj faston a nasaď na vývod 30 relé

6. Kabel 4 mm2 (červený), na jeden konec nalisuj faston a nasaď na vývod 87 relé, druhý konec připrav pro plus kompresoru, podobně, jako v bodu 3

Právě vzhledem k tomu, že je potřeba dost rozmanitý materiál, je jednodušší to dělat tam, kde je matroš na dosah. Anebo aspoň v sobotu ráno, kdy je v obchodě otevřeno.

Dá se to i ušmudlit pájkou, ale k tomu já se nehlásím:bojim

PS: u kabelů je dobře dodržet barvy - červená je plus, a minus je modrá (technická norma pro rozvaděče), anebo zelenožlutá.

U fastonů a šroubovacích svorek je to s barvami úplně jinak: barvou se označuje, jak tlustý vodič vejde dovnitř. Proto na mých fotkách jsou takové kombinace barev mezi kabelem a fastonem.

PPS: na mojich fotkách vidíš, kde je hlavní obvod (žluté fastony - tlustý kabel), a kde je ovládání (červené fastony - červený kablík a modrý kablík)

Do pojistkového pouzdra použij pojistku 30A.

[upravil dne 17.6.2010 P607Olda]

Odesláno

tak sem koupil kabel o prumeru 2,5mm coz je asi 5mm2 jestli jsem dobre pocital,takze by to melo stacit. jinak navod super, o vejkendu se na to mrknu, jinak jsem nakoupil fastony jak samice tak i ty ockovy, nalisuju je a pres to dam tu samozatahovaci buzirku jak ted prodavaj. Barvy se priznam rozlisovat nebudu,ale mam barevny izolepy,tak aspon tak je od sebe odlisim.

Odesláno

no vidis ty si me vubec nenapadnul a zvladnul by si to levou zadni vid?

JInak vsem co mi poradili moc dekuju,uz konecne vim jak to ma troubit, troubi to luxusne....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...