koblih69 Odesláno 20. duben 2011 Autor Odesláno 20. duben 2011 Dobrá inspirace, děkuji Bridgestone BT 22 znám - to je OK, Dunlopky Roadsmart zatím ne - 13 tis. to bylo na jakém moto? Citovat
rick Odesláno 20. duben 2011 Odesláno 20. duben 2011 Bandit 650,předtím jsem měl taky Bridg.22 a vydržely 10 t.Ale ty sem nesjel na první dráty:D,daly by možná tak ještě 500 km. Citovat
Guest Scratch Odesláno 20. duben 2011 Odesláno 20. duben 2011 tuto otazku sam nyni resim, pneu na horneta, za rozumnou cenu, asi na pristi sezonu Citovat
koblih69 Odesláno 12. červen 2011 Autor Odesláno 12. červen 2011 No projížděl jsem skrz když tam ještě nebyla sanitka http://www.novinky.cz/krimi/236002-motorkar-zemrel-pri-predjizdeni-kolony.html snažili se ho rozdejchat, ale marně... Od Dubence sem mě míjelo cca 10 motorkářů předjíždějících kolonu přes dvojitou plnou a hrubě na mojí půlce ... Tak až zase někdo bude obhajovat předjíždějí kolon a proplítání zácpami tak ať má více štěstí. Teď už je totiž jedno kdo předpisy porušil a kdo ne... Citovat
Guest Scratch Odesláno 13. červen 2011 Odesláno 13. červen 2011 to nema smysl se k tomum vyjadrovat, jedu jako hovado, umru jako hovado.... spis me vadi kdyz jedu slusne s manzelkou a frajer odbocujici doleva na me kouka, zahne, neda mi prednost a ve finale v ty krizovatce zastavi. Malem jsem se rozmazli 6 metru od domova, kvuli takovymu zasranymu curakovi, omlouvam se za to slovo..... Dal jsem michelin pilot road 2 a super, najezd nevim, zatim asi 200 km a drzi Citovat
koblih69 Odesláno 13. červen 2011 Autor Odesláno 13. červen 2011 Hm o je nepříjemný, manželka s tím má docela problémy, když vidí ženskou tak se chovají o to hůř. Když jedeme dva je to lepší... Já nedal ještě nic, ale už se to blíží. Stále váhám, mám tu ještě jeden řízlej slick, tak asi nahodím ten.... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 13. červen 2011 Odesláno 13. červen 2011 No projížděl jsem skrz když tam ještě nebyla sanitka http://www.novinky.cz/krimi/236002-motorkar-zemrel-pri-predjizdeni-kolony.html snažili se ho rozdejchat, ale marně... Od Dubence sem mě míjelo cca 10 motorkářů předjíždějících kolonu přes dvojitou plnou a hrubě na mojí půlce ... Tak až zase někdo bude obhajovat předjíždějí kolon a proplítání zácpami tak ať má více štěstí. Teď už je totiž jedno kdo předpisy porušil a kdo ne... Pri proplitani zacpami rychlosti 5-10 km/h snad nikoho nezabije... Porovnavas neporovnatelne ... Citovat
Medvěd Odesláno 13. červen 2011 Odesláno 13. červen 2011 ......mám tu ještě jeden řízlej slick, tak asi nahodím ten.... Můžeš mi, prosím, coby obyčejnému plechovkáři, tuto větu vysvětlit??? Chápu jí totiž tak, že jsi do už sjeté gumy nechal někde \"říznout\" vzorek a to pak hodláš normálně používat - pokud je to opravdu tak, pak se v mých očích stavíš jednoznačně mezi dárce orgánů a doufám, že až se díky prasklý gumě budeš někde válet, tak já budu hodně daleko. Je - li guma sjetá k limitu stanoveným výrobcem, tak tuhle hranici dokáže porušit jen bezmozek, který už má asi předplacený klidný flíček někde pod keřem. Jestliže nemáš na banány (pořádný gumy), prodej opičku a nesnaž se s ní chcípnout. [upravil dne 13/6/2011 20:08 Medvěd] Citovat
Pata Odesláno 13. červen 2011 Odesláno 13. červen 2011 Medvěd: Navíc ty závodní sliky nemívají homologaci... Citovat
koblih69 Odesláno 13. červen 2011 Autor Odesláno 13. červen 2011 Medvěde je to celé trochu jinak. To co píšeš chápu stejně jako ty. Je pravdou, že znám lidi co říznou ještě sjetou pneu, ale kdo jezdí ví, že dneska tam žádný \"maso\" není, řádově cca 1-2 mm a pak plátno, tkaže naprostej nesmysl. Pro okruh se používají slicky, tedy pneu zcela bez vzorku. Případně mokré slicky, které vzrorek mají a to spec. do mokra. Jedná se o extra měkké pneu které jsou i zastudena výborně přilnavé. Z mého pohledu kromě nějakých supersportovných pneu asi nejlépe přilnavé pneu. Samozřejmě protože nemají vzorek jakmile zaprčí je to špatný. Proto se pro normální cestování do Slicku řeže vzorek ( většinou podle šablony okopírovaný od nějakého renomovaného výrobce ) . Upozorňuju, že se řeže tak 6 mm do Slicku,který má nový cca 10 mm masa. Tedy samozřejmě bez rizika. Já jsem na tohle náchylnej a vyřazuju i píchlé pneu a pod, takže pokud bych neměl naprostou jistotu nepůjdu do toho. [upravil dne 13/6/11 20:45 koblih69] Citovat
Medvěd Odesláno 13. červen 2011 Odesláno 13. červen 2011 Tak zas vím něco navíc, ale že bych tomu ouplně rozuměl a ještě třeba tleskal, to zase ne. Ale vysvětlení je to z úhlu pohledu motorkáře snad tolerovatelné - každopádně jsi mi aspoň uklidnil, že nechceš řezat běžnou sjetou gumu, to bych fakt rozdejchat neuměl. O tomhle nic nevím a tak - byť se mi to fakt moc nelíbí - držím klapačku. Citovat
Pata Odesláno 13. červen 2011 Odesláno 13. červen 2011 koblih69: jen nesmíš: 1) jet na mokru, nebo při počasí, kdy je hodně zima (pod 10st). Tyhle pneu mívají podstatně vyšší pracovní teplotu... 2) být účastník bouračky... Pojišťovna si na tobě smlsne 3) vzít špatně ježděnou gumu Citovat
koblih69 Odesláno 13. červen 2011 Autor Odesláno 13. červen 2011 Odpovím stručně: 1) záleží na typu, ale víceméně je to poměrně rozšířené zevšeobecnění, které z podstatné části neplatí. 2) chápu, že slicky s označením \"Not for use on Highways\" asi bijou do očí, ale to už je asi velká provokace kterou nehodlám riskovat. Já s tím normálně jezdím na technickou a zatím vždy s pochvalou 3) nebavím se o ježděných pneu.... Jezdil jsem sezónu Pireli Diabli Supercorsa, to je tak měkký, že se z toho nehtem dají dloubat drobky. Výborná guma, která úzasně drží. Slick stojí 1/3 a vlastnosti má subjektivně lepší Citovat
Pata Odesláno 13. červen 2011 Odesláno 13. červen 2011 koblih69: Supercorsy jsou taky \"poslední\" homologované pneu. To že tě na STK chválí mluví samo za sebe, to že riskuješ průser je jen tvá věc Citovat
koblih69 Odesláno 13. červen 2011 Autor Odesláno 13. červen 2011 Pirelli Diablo Supercorsa SP nebo SC ( resp. SC 2 ) je slick, Pirelli Diablo Supercorsa je normální Race pneu. Pokud řízneš do SP vzorek z klasiky tak by mě docela zajímalo, kterej Policajt, Pojišťovák a nebo technik na STK uvidí rozdíl. Ale jinak máš samozřejmě pravdu, určité teoretické riziko to je. Citovat
Hadra Odesláno 14. červen 2011 Odesláno 14. červen 2011 Já měl první na Hornetu Batlaxy...s tím jsem to koupil. Dobrá guma, ale drahá. Potom jsem koupil Dunlop Sportmax a ty stály za hovno...resp jedna sezona...cca 4tis km a zadek v háji.Předek ještě mám. Koupil jsem Avon Storm 2 a ten je super, má vzorek tak 6mm a po sezoně není znát, že by se sjela. Nejsem žádnej střelec, guma drží v mých podmínkách super. Citovat
Guest Scratch Odesláno 14. červen 2011 Odesláno 14. červen 2011 taky se mi libi cena rizlych sliku, ale nevim, nevim, no Citovat
koblih69 Odesláno 25. červen 2011 Autor Odesláno 25. červen 2011 Hm takže oproti všem předpokladům nakonec Dunlop -našel jsem na Aukru novou nejetou DOT 0911 za chutnou cenu a ještě kousek vedle, takže bez poštovného... tak uvidíme... Takže teď přezout, vyvážit a hajdy... Citovat
Guest Scratch Odesláno 5. prosinec 2011 Odesláno 5. prosinec 2011 tak jsem se o vikendu nudil, tak jsem vymenil vzduchovy filtr a vymenil si celou retezovku. No, musim se pochvalit, zatim to drzi sice jsem u toho rozebral pul motorky, ale i tak good [upravil dne 5/12/2011 16:17 od Scratch] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.