Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

dnes sem byl plnit klimu přímo v peugeotu protože klima nechladila vůbec a bylo mě řečeno ža tam bylo minimum chladiva tak klimu vysáli,dali nové chladivo+olej a kontrastní lástku pro případ úniku a cena 981kč je to moc nebo málo???ale už klima funguje ale trvalo jim to hodinu půl hodky to bylo nastartované na volnoběh že prej musí už nevím proč

Odesláno

Tak se mi nabinul sef v praci, ze mi klimu naplni, ma flasku s tim chladivem, dopadlo to tak, ze to ted nechladi vubec. Co se mohlo stat? Je to pretlakovany? Vsimnul jsem si, ze v jednom okamziku byla citii spalenina a byl hodne slyset kompresor, mohla se poskodit spojka kompresoru, nebo neco jinyho? V konektoru spojky neni napeti vubec, kde mam hledat? U ventilu vysokotlaku je konektor se ctyrma dratama, to je na spinace tlaku? Jak je to zapojeny? Da se zmerit jestli je sepnutej ten spravny? Diky za rady, jsem z toho na prasky, vcera to chladilo, dneska mi to doplnil a nejde to.

Odesláno

jo na te nadobce u baterky je presostat - spinac podle tlaku, pokud je nizky nebo vysoky tlak tak nesepne kompresor. vnitrni zapojeni nekde doma mam. Ono se vyplati nechat to udelat na plnicce v servisu, kde zadaji auto a ona ma v pameti, kolik gramu chladiva do okruhu patri, okruh vysaje, chladivo zvazi a precisti, vrati zpet a doplni potrebne mnozstvi a prida i kompresorovy olej, ktery se predtim odsal spolu s chladivem a v systemu by chybel

Odesláno

Díky. Neodsávali jsme, jenom to doplnil. Kromě toho je netěsný ventil, když sundam zátku, barvivo z toho trošku cáká ven, ten se dá koupit? Při naplněný klimě asi nepujde vyměnit:myslim

Tak zkusim najít zapojení toho presostatu a pokud bude moc tlaku, tak upustim. Ted to udelá to, že po nastartování na okamžik sepne kompresor, vypne a pak už nezapne.

[upravil dne 10/6/10 Benžík]

Odesláno

Upustil jsem trochu tlaku a už je to ok. Nejdřív se kompresor spínal jen na chvilku hned po upuštění a potom už běžel pořád, tak jsem to dál nevypouštěl. Přestože jsem to měl omotaný hadrem, je okolo ventilu to barvivo. Vadí to něčemu?

Odesláno

tak problém už sem vyřešil, byl trošku jinde než v klimě.. občas se mi stávalo že bezdůvodně svítila stop, plus bězeli sehary naplno, kdyz sem otevrel nadobku voda ani nebyla poradne horka, a rucka ukazovala 70, obcas to seplo na par sekund, občas na par minut a nechtelo vypnout, zaclo to zlobit cimd al tim castejc, tak sem vytahal konektory od tech tri cidel vody modra, hneda, zelena, oskrabal kontakty a je to ok.. nefuni sahara , a klima chladi ( nejspis nespinala kuli tomu ze si to myslel ze je motor prehratej.. ) cekal sem termostat na sahary vepredu na chladici, nebyl.. tak sem procistil ty kontakty, a ejhle, chladi.. nefuni

Odesláno

mam taky problem, ze ked je vonku strasne teplo 32 stupnov, tak klima chladi menej... teda pocas jazdy ide celkom chladny vzduch, no myslim ,ze by mala viac mrazit.. aj ta trubka co je v potorovom priestore je studena, ale da sa na nej v poho udrzat ruka... ked je vonku cca 2 stupnov, tak to chladi ovela viac, ta trubka je az obalena ladom... mate to aj vy tak? ja som myslel, ze ta trubka ma byt stale rovnako studena...

chladiva by tam malo byt dost, lebo klima je asi 2 tyzdne naplnena a unik som nikde nenasiel a predpokladam, ze keby tam bolo malo chladiva, tak ta trubka by nebola ladova ani vecer...

[upravil dne 13.6.2010 maximum]

Odesláno

Podivam se jestli je ta trubka omrzla, myslim ze omrzla nebude. Je jasny, ze kdyz je horko, tak se vymenik vyparnik klimy ohreje vic nez kdyz je chladno. A naopak v chladnu bude studenejsi.

Jak je to s klapkou vnitrni cirkulace u auto klimy? Sama se v horku otevre nebo zavre?

Odesláno

mne je len to cudne, ze ked je vonku trosku chladnejsie, tak je ta rurka uplne ladova a ked je vonku fakt hic, tak je podla mna malo studena. Este mi napadlo, ci nemoze byt vadne cidlo v kabine co snima teplotu v aute... s tou klapkou neviem ako to je... vcera som zistil, ze mi nefunguje... asi sa tam vydrali tie kolecka... takze nemozem uzatvorit okruh, asi by to pomohlo, keby sa to uzatvorilo, skor vychladi kabinu... a este mam stary pelovy filter, no neverim, ze ten moze robit take rozdiely...

Odesláno

tak som zistil, ze mi asi neide vrtula na chladici na druhu rychlost, asi stale iba na prvu a ked je vonku fakt hic, tak ta rychlost nestaci vychladit medium v chladici. Neviete mi poradit ako by som \"umelo\" zapol ventilator na druhu rychlost? Okrem toho, ze mam auto polhodinu tocit, aby sa poriadne prehrial... Dik.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...