Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

nechcem zakladat nove vlakno a tak pridavam svoju otazku sem... nakoniec aj ked som myslel ze nie, ale nakoniec predsa len budem musiet na mojej 407 menit spojku nakolko ta moja pri prudkom pridani plynu smyka.. Ovsem aby toho nebolo malo zamyslam sa nad tym, ze motor je cipnuty a tak spojka je predsa len namahana viac nez seria. Auto si planujem nechat min 4-5 rokov ratam najazd cca 200tis km a rad by som aby som spojku znovu menit nemusel. Ma to sancu seriova spojka vydrzat, alebo sa poohliadnut po niecom inom? cca 1/3 tych km bude v mestskom rezime teda caste radenie a rozbehy.

Odesláno

Mno ja jazdím čipnutou 407 štyri roky. Najazdil som na nej 50 tisíc km, väčšinou mesto. Predchádzajúci majiteľ ju čipol pri 35 tisíc a najazdil s ňou 70 tisíc. Takže aktuálne mám najazdených cca120 tisíc s čipom a spojka je zatiaľ OK.

Ak chceš ale jazdiť štýlom brzda - plyn, tak to sa musíš asi len u veštice opýtať, či to spojka so zotrvákom zvládne.

Odesláno

patko79: dik za info, ono samozrejme zalezi na style jazdy aj na tom o kolko to je vlastne cipovane (bohuzial tieto udaje v mojom pripade papierovo neviem daval som na pocit co sa mi uz pacilo a slo sa hore udajne o cca 20% s vykonom a krutak 25?) ak by sa tu mihol straki mozno mi povie co tam vlastne nasypal :)... z jazdy brzda/plyn som uz hadam vyrastol ale samozrejme vylucit to neviem... obcas sa clovek ponahla :) pisal som skor koli tomu ze viem ze spojka u tychto aut bola trochu slabe miesto tak reku ci to niekto neriesil

Odesláno

Lada: viem ze nemusi vydrzat ani polku z toho samozrejme vsetko zalezi aj na sposobe jazdy a prevadzky auta, pisal som len predstavu ktoru mam a zaujimali ma nazory ci skusenosti tu pritomnych pripadne ak niekto riesil nieco ine tak co a preco... a vdaka za tip na tu sadu predavajucemu som napisal

• O 2 měsíce později...
Guest Jirka12
Odesláno

Já bych tu předchozí otázku doplnil: LUK, Valeo nebo Sachs? a je třeba mít setrvák a spojku od stejného výrobce nebo to lze v pohodě kombinovat? díky

Odesláno
Chtěl bych se zeptat, kolik stojí nová spojka + setrvačník, dneska jsem byl v Domanskym a docela raketa, cca 30 000 kč... Dá se ta oprava udělat levněji?
Odesláno

30000 kč je moc, ptal jsem se v peugeotu na výměnu spojky se setrvačníkem, cena do po slevě na stáří auta byla kolem 20000 kč

spojka 8000kč

setrvačník 14000kč

práce 5000kč

sleva 30 procent na díly

• O 2 týdny později...
Odesláno

Prave premyslim jestli koupit spojkovou sadu za 4045 Kč a setrvak za 5054 Kč oboje od LuKu.

Jestli to neco vydrzi nebo se vyplati si priplatit (sachs nebo valeo) a popripade za co cena/kvalita

[upravil dne 18/2/13 21:16 od mirexx]

Guest Jirka12
Odesláno

no originál tuším tu někdo psal že je valeo, jinak jsem v časopise autosport tuning a dokonce i někde na netu na fórech narazil na pozitivní reference spojek sachs, že prý snad mají v základu výkonovou rezervu cca 20% (cenově vychází sachs téměř stejně jako Luk) a ještě by měly mít mechanismus xtend ,což je nějaký vyrovnávání polohy při opotřebení,ale jestli je to vše pravda a jak to funguje,to už ti nepovím :D , ale protože mě to taky čeká,tak u mně je zatím favorit sachs, škoda že nedělá na 2.0hdi i setrvačník (zatím jsem ho tedy nikde nenašel)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Taky sem premyšlel nad sachs, ale problem byl že sem nesehnal dvouhnotu. Mechanik mi řekl ze spojka sachs a setrval luk pujde skombynovat ale ze to nedoporucuje. Takze oboje luk

Odesláno

JÁ Měnila na 307sw 2.0hdi a dávala jsem teda jendohmotu se spojkou a vyšel mě materiál i s prací na 8tis. a dvouhmota by byla o cca 3tis. dražší. Je asi lepší si sehnat matroš zvlášt přes servis mě řekli, že nejnižší cena by byla za jednohmotu vč.práce kolem cca 16tis.

Odesláno
Taky sem premyšlel nad sachs, ale problem byl že sem nesehnal dvouhnotu. Mechanik mi řekl ze spojka sachs a setrval luk pujde skombynovat ale ze to nedoporucuje. Takze oboje luk

...a pročpak že to nedoporučuje??? já zrovna tuto kombinaci mám v plánu...

Odesláno

Jina firma jiny tolerance jiny normy...

Rikal ze to na sebe bude pasovat a ze to z 99,9% pojede bez problemu ale nedoporucuje to...

Ja sem se otom bavil s mechanikem ale to ze to nedoporucuji mu rekly u firmy kde obednava dily. Oboje jak luk tak sachs maj na sklade a sachs je oneco drasi tak kvuli jejich zisku by mu to asi nerikali...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...