Guest xmilos Odesláno 26. květen 2010 Odesláno 26. květen 2010 Nazdar pani. Davam pomaly dokopy P206 a jedna zo zavad je netesniaci chladiaci okruh vdaka veku expanznej nadrzky. Na veku pravdepodobne chyba tesnenie, ale nemam tusenia, kde by malo byt. Mohol by dat sem dakto foto? Vdaka. Citovat
karbo Odesláno 26. květen 2010 Odesláno 26. květen 2010 http://obchod.autokelly.sk/imageview.aspx?ImageName=FB_22082.jpg&Type=Big&Title=FB_22082.jpg Citovat
Guest xmilos Odesláno 26. květen 2010 Odesláno 26. květen 2010 Diky, ale neriesi to moj problem, pretoze z obrazku nie je jasne, cim to vicko tesni, kde mi chyba tesnenie. Som nan opat hladel a na nic neprisiel. Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 26. květen 2010 Odesláno 26. květen 2010 Je tam normálně pružina, která tlačí přes kovovou podložku gumové těsnění na sedlo expanzky. Nejlépe by bylo koupit nové víčko. Citovat
Guest xmilos Odesláno 27. květen 2010 Odesláno 27. květen 2010 Původně zaslal: Georginho_cz406 Je tam normálně pružina, která tlačí přes kovovou podložku gumové těsnění na sedlo expanzky. Nejlépe by bylo koupit nové víčko. Mno to v tomto pripade jaksi nie je mozne, pretoze tento typ nadrzky NEMA sedlo. Preto by mi bodla daka fotka vicka a eventualne aj onej expanzky, Ja ju mam umiestnenu medzi motorom a \"spolujazdcom\". Vsetky P cosom obisiel maju inu nadrzku a iny sposob tesnenia. Tak ak ma dakto P206 s WJZ motorom, pomohlo by mi to. Citovat
janci77 Odesláno 27. květen 2010 Odesláno 27. květen 2010 Hľadal som obrázky tých viečok, ale nenašiel som ich od \"spodku\" Momentálne nemám auto pri sebe, ale to tesnenie je v takej drážke pár mm od spodku viečka... Odporúčam Ti kúpiť nové viečko, v Kelly stojí 4,17 a v Peugeote do 5€... Citovat
Guest xmilos Odesláno 27. květen 2010 Odesláno 27. květen 2010 Mno fotka by bodla, ale ano, jednine miesto kde by to tesnenie mohlo byt, je v tej drazke. A tesnilo by to o vnutornu bocnu stenu nadrzky. Zvlastne riesenie.... Citovat
ozzy56 Odesláno 27. květen 2010 Odesláno 27. květen 2010 nevím,proč nekoupíš nové víčko,je to pár korun a věčně taky nevydrží--je normální ho měnit cca po 8-10 letech Citovat
Guest xmilos Odesláno 27. květen 2010 Odesláno 27. květen 2010 Nikde nepisem, ze poruchu nevyriesim novym vickom. Jednoznacne som vsak potreboval idetnifikovat poruchu (neviem ci na onej nadrzke nieco nechyba, ne je poskodena), navyse vylucit kupu spatneho typu vicka. Citovat
ozzy56 Odesláno 27. květen 2010 Odesláno 27. květen 2010 víčko koupíš jen v pežo na základě VIN--nelze koupit špatně měnil jsem víčko na kterém viditelně nebyla chyba, přesto bylo víčko špatné a unikalo to evidentně tudy (bylo to slyšet) [upravil dne 27/5/10 ozzy56] Citovat
janci77 Odesláno 27. květen 2010 Odesláno 27. květen 2010 Původně zaslal: xmilos neviem ci na onej nadrzke nieco nechyba, ne je poskodena V tej nádržke nič iné nieje, žiadne tesnenie alebo niečo podobné. Predpokladám, že jej hrdlo je kužeľovitého tvaru a čím sa viečko viacej zatiahne, tak tým viacej tlačí viečko na stenu hrdla, ktorá sa smerom nadol zužuje... A navyše je tá nádržka z mliečneho plastu, cez ktorú sa \"geniálne\" kontroluje hladina chladiacej kvapaliny... [upravil dne 27/5/10 janci77] Citovat
Guest xmilos Odesláno 27. květen 2010 Odesláno 27. květen 2010 Původně zaslal: janci77 Původně zaslal: xmilos neviem ci na onej nadrzke nieco nechyba, ne je poskodena V tej nádržke nič iné nieje, žiadne tesnenie alebo niečo podobné. Predpokladám, že jej hrdlo je kužeľovitého tvaru a čím sa viečko viacej zatiahne, tak tým viacej tlačí viečko na stenu hrdla, ktorá sa smerom nadol zužuje... A navyše je tá nádržka z mliečneho plastu, cez ktorú sa \"geniálne\" kontroluje hladina chladiacej kvapaliny... [upravil dne 27/5/10 janci77] Mno ku kontrole hladiny som sa ani nedostal, nevidiet absolut nic. Ak tie vicka casom odchadzaju, nic moc, hoc sa jedna o malu polozku, na chladenie to ma velky vplyv a clovek to zisti az ked je neskoro. Asi sa vicko bude musiet zaradit do \"spotrebneho materialu\" Citovat
Guest xmilos Odesláno 27. květen 2010 Odesláno 27. květen 2010 Mno tak rozobrane, diagnostikovane. Je to naozaj tak, chybalo tesnenie (nasli sa iba pozostatky), ktore je umiestnenie po obvode vnutra vicka a tesni z vnutra nalievacieho otvoru, tak ako som pisal hore. To vsak nie je vsetko, vicko obsahuje bezpecnostnu poistku z gumy, ktora bola uz rozozrana a netesnila. Pravdepodobne gumy rozozrala nemrznuca zmes. Rozborku som realizoval destruktivnym sposobom (da sa vsak rozmontovat bez destrukcie), takze budem riesit nove vicko. Podobny system je aj na mojom druhom aute (Audi) , tam je vsak po 11. rokoch a 250kkm vsetko O.K. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.