abio Odesláno 25. květen 2010 Odesláno 25. květen 2010 zdravím všechny zdejší!!! mám asik problem s brzdy... dnes jsem se rouzhodl vyměnit přední brzdové destičky za nové, před výměnou vš bylo v pořadku s brzdami, jen už bylo slabé obložení. při výměně jsem použil stahovák na pístek abych je mohl zatlačit zpět, po nasazení obložení jsem pro jistotu i přední brzdy odvzdušnil... Ale při první jízdě po této výměně jsem zpozoroval že brzdy mají špatný náběh a brzdí téměř až pedálem u spodu, a jde cítit jakoby zadek brzdil více než předek auto se jakoby zhoupne dolů zadkem,. zajedou se ty brzdy na předku nebo je chyba jinde? použil jsem obložení ferodo racing jen při dolívání kapaliny jsem asi použil DOT3 na víčku nádržky je uvedena DOT4 může být chyba v tom? děkuji mnohokrát za rady!! [upravil dne 25/5/10 abio] Citovat
Radek 306 Odesláno 25. květen 2010 Odesláno 25. květen 2010 to vypadá jako zavzdušněný,ale když píšeš odvzduš..tim DOT to nebude Citovat
306-Kubik-S16 Odesláno 25. květen 2010 Odesláno 25. květen 2010 spatne jsi to odzvdusnil :-) udelej si repete ocisti dosedaci plochy desticek aby tam byli volne nic jineho by to nemelo byt:-) Citovat
abio Odesláno 26. květen 2010 Autor Odesláno 26. květen 2010 dosedací plochy jsem cistil zkusím to ještě jednou odvzdušnit a uvidíme... Citovat
robo27 Odesláno 27. květen 2010 Odesláno 27. květen 2010 Pár detailov ktorým nerozumiem, prosím vysvetliť: Původně zaslal: abio při výměně jsem použil stahovák na pístek abych je mohl zatlačit zpět Tiež som menil predné brzdy - kotúče a platničky, nepoužil som žiaden sťahovák, normálne som rukou zatlačil piest dovnútra tak aby nové brzdy tam vošli.... po nasazení obložení jsem pro jistotu i přední brzdy odvzdušnil... Podľa mňa pokiaľ okruh nebol otvorený tak by sa nemal zavzdušniť. V mojom prípade som brzdovú kvapalinu musel odčerpať, petože pri nových brzdách som piestom vytlačil kvapalinu do nádobky až takmer vytiekla.... [upravil dne 27/5/10 robo27] Citovat
ozzy56 Odesláno 27. květen 2010 Odesláno 27. květen 2010 robo pístek se dá zatlačit násadou kladívka například,nebo stahovákem...(nebo čím chceš) před zatlačením pístku se obvykle začíná odčerpáním kapaliny z nádobky... Citovat
MilanF1 Odesláno 27. květen 2010 Odesláno 27. květen 2010 Zatlačit pístek? Já jsem dělal nedávno desky na zadku a tam jsem ho zašrouboval co šel (jinak bych tam ty desky nedostal. Na druhou stranu je fakt, že se sám musí vysouvat (nemůže se točit), takže i zatlačení by bylo na místě. Já však točil, šel vcelku z lehka. Citovat
MilanF1 Odesláno 27. květen 2010 Odesláno 27. květen 2010 OK, ty jsem venku neměl ... omlouvám se za Citovat
abio Odesláno 27. květen 2010 Autor Odesláno 27. květen 2010 tak jsem to dnes znovu odvzdušnil, a je to o kapku lepší jen brzdný učinek ještě není tak dobrý ale nejspis si to sedne časem, ještě jsem zkoušel zatlačit ten pístek kladívkem a šel vcelku z těžka zatlačit, tak přemýšlím jestli ještě nerozdělám pístky nevyčistím a nevyměním těsnění na pístku... když totiž jedu po městě cca 4km a pak zastavím tak se mi zdají kotouče celkem dost zahřáté, prst na nich neudržím tak mám strach aby se pístek vracel dobře.... co vy na to?? [upravil dne 27/5/10 abio] Citovat
EXI.60 Odesláno 27. květen 2010 Odesláno 27. květen 2010 Zvedni auto na hever a zkus,jestli jde lehko točit kolem Citovat
abio Odesláno 27. květen 2010 Autor Odesláno 27. květen 2010 Původně zaslal: EXI.60 Zvedni auto na hever a zkus,jestli jde lehko točit kolem tak uplně lehko nejde,musi se trosicku zabrat zitra to zkusim jeste na hever hodit a zatocit stema kolama,ale vidim to na to ze budu muset ty pistky rozebrat... Citovat
Radek 306 Odesláno 27. květen 2010 Odesláno 27. květen 2010 musí to jít lehce..jinak když zatlačuješ pístky,je dobrý si povolit víčko od nádobky,ale třeba je to samozřejmost,mě teďka jen napadlo že pak to jde úplně lehce oproti tomu když tam to víčko je (logicky)..a pístky je jedna věc a pak ještě aby šlo lehce to plovoucí uložení třemenu Citovat
abio Odesláno 27. květen 2010 Autor Odesláno 27. květen 2010 Původně zaslal: Radek 306 musí to jít lehce..jinak když zatlačuješ pístky,je dobrý si povolit víčko od nádobky,ale třeba je to samozřejmost,mě teďka jen napadlo že pak to jde úplně lehce oproti tomu když tam to víčko je (logicky)..a pístky je jedna věc a pak ještě aby šlo lehce to plovoucí uložení třemenu plovoucí ulozeni jsem promazal, tam problem neni bude to v tech pistkach, musel jsem fakt silou zatlacit aby zalezly zpet, zas budu muset vrazit penize do noveho tesneni... Coz se mi moc nechce... Citovat
abio Odesláno 28. květen 2010 Autor Odesláno 28. květen 2010 tak jsem to dnes prošel a je to v poho brzy si nejspíš už pomalu sedly, už se to tolik nezahřívá a kola se točí volně celkem, a brzdící učinek po dnešním dnu už je taky silnější, takže vypadáto že to bude v klidu , ještě to budu nějakou dobu pozorovat děkuji všem za rady... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.