Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tim jsem myslel bedynku na ty repráky, mdf je dřevotříska, asi ta laminovaná. Byl by to takový reprobox namontovaný v tý desce. Je to jenom takovej nápad co s tou zničenou deskou jak psal Šalda.

[upravil dne 23/5/10 Benžík]

Odesláno

MDF je pilinotřísková deska, má větší hustotu než DTD ( dřevotřísková deska) a tudíž se hodí ke stavbě ozvučnice mnohem lépe.

Jinak nad tím jsem právě přemýšlel, chtěl jsem pod to plato dát takový menší uzavřený bedínky, nakonec jsem pod to plato udělal jednu velkou bednu ale stejně to bylo naprd, nebyl jsem s kvalitou zvuku spokojenej tak jsem to odmontoval. To vyřezaný plato nemám, prodal jsem ho s tou bývalou 406, kde jsem tu hudbu měl.

Stanislav Valeš : Jinak mě v autě hraje origo repro cca od 35Hz - 45Hz a jsem spokojenej;)

Odesláno

peugeot09: Nechcu se s tebou hádat, ale do nových modelů dávali jiný repro než do starších, nevím s jakýma repro jsi měl tu čest se potkat osobně, ale je to opravdu znát, měl jsem v obou 406 jak origo repro tak i radia a v new mofelu to hraje líp, a jsou tam i jiný repra:)

Odesláno

Taky se hádat nechci, ale mám tu jejich změřené parametry, proto vím, co zahrát zvládnou a co nikoliv. Věřím, že pokud bys reproduktory upravil (silnější magnetický obvod, pevnější membrána...), dokázaly by frekvence okolo 45-50Hz přenést bez problémů, jenom by ses musel spokojit s nižší zatížitelností. Fyzikální zákony platí pro všechny a pro všechno stejně. :)

Odesláno

Myslíš ty AQčka s dvěma ARN226-03? Jestli ano, tak Tě zklamu. Měl jsem doma 70 litrovou bedýnku s těmihle dvěma měniči, ani se špičkovým zesilovačem pod 45Hz nešly, vzhledem k tomu, že máš v každé sloupovce po dvou kouscích, zvládnou reprobedýnky zahrát bajvoko 40Hz s poklesem o 3dB. 25 Hz možná zahrarou, ale s poklesem o 15-20dB, spíše víc, nevím přesně, musel bych si to nasimulovat. Takhle bys mohl tvrdit, že Ti zahrají i 10Hz (s poklesem třeba o 70dB). Ale vždyť je to vlastně jedno. :)

Odesláno

Peugeot09: Jedno to není:) Nemám v každým sloupu 2x, ale jen jednou, a bohatě to stačí, jinak jsem je měl napojený ještě na 2 jiných zesilovačích a na žádným neuměli podat takovej krásnej zvuk jako právě na tom Sonym co mám doma, je to prostě dokonalá souhra, jen mě štvou výšky, hrajou max. na 18 000Hz a to je někdy dost málo:(

A napiš si na vedení ať už Ti vymažou tu podmínku, takhle vypadáš jak nějakej trestanec:D

Odesláno

Mě je to jedno, ať si ve vedení dělaj, co chtěji. :D

18kHz je totiž prakticky maximum co dokáže běžné lidské ucho slyšet, takže si z toho nic nedělej, lepší už to nebude, spíš se to bude ještě s věkem zhoršovat. :(

Jinak, jak víš, že reprobedýnky dokážou zahrát přesně od téhle do téhle frekvence? Máš snad doma generátor s měřícím mikrofonem? :myslim

Sony hraje dobře, ale může hrát ještě mnohem lépe... ;)

[upravil dne 23/5/10 peugeot09]

Odesláno

Vím co slyším, mám měřič v uších;):P:D

Mám totiž geniání sluch, klidně se mě směj ale je to tak:cool:

Jinak v bývalé 406 jsem měl repro až do 28 000Hz a bylo to hodně poznat oproti tomu co mám doma:(

Odesláno

Tak to Ti upřímně závidím, sám slyším naplno maximálně frekvence okolo 18,5kHz, dál už v podstatě jak když utne. :)

Jak píšu, s těmi bedýnkami, co máš doma, se dá hodně udělat. Zvukově pak na tom budou perfektně a pokud se upraví i zesilovač, bude to zvuková lahůdka. :super

Odesláno
Původně zaslal: koblih69

Ty papíráky co jsem vyhodil 2. den z New Modelu hrály teda tragicky. Mimochodem ty výškáče v palubce s výhybkou ála vyschlej elektrolyt to je taky terno...

Kde ty výhybky najdu?

Odesláno

Hrát špatně nemusí, nicméně minimálně z principu není papír v tomhle prostředí dlouhodobě ideální. Každopádně si myslím, že tohle nehrálo slušně ani nový.

Výhybka tam není, ten kondenzátor na nabastlenej ze spodní strany v plastu toho repráku. Vyloupneš mřížku, pak ten plast s výškáčem a zespoda to uvidíš. Asi bych to mohl vyfotit, mám je někde pohozený v garáži...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...