Guest Lubk0 Odesláno 20. květen 2010 Odesláno 20. květen 2010 Mam rychlu otazku Kamaratka kupila auto, kupili sme ho s cerstvo prepadnutou STK + EK ... Pravdepodobne v pondelok sa bude robit prepis. Moja otazka znie, mozem urobit prepis vozdila s ineho okresu bez platnej STK a EK ? Pokial nie, mam druhu otazku ... Ked este pred prepisom spravim STK + EK, kde mi na karticky zapisu logicky stare evidencne cislo, a potom auto prehlasim, a dostanem nove znacky, mozem tak jazdit ? Alebo budem musiet ist na EK + STK kvoli zmene SPZ a znova platit nejaky poplatok ? Dakujem za odpovede ... Citovat
AnotherOne Odesláno 20. květen 2010 Odesláno 20. květen 2010 Rýchla odpoveď. Musí byť platná EK aj TK. Po prepise vykonáš tzv. administratívnu kontrolu kde ti len za nejaký poplatok vystavia katičky a nálepky na sklo. Samotná kontrola sa už ale nerobí. Edit: nezabudni mať pri prepise uzvretú aj zákonnú poistku. Tam to funguje tak, že si poznačí VIN a EČ nahlásiš dodatočne. [upravil dne 20.5.2010 AnotherOne] Citovat
marko306 Odesláno 20. květen 2010 Odesláno 20. květen 2010 keď som kúpil ešte favorita tak nemal platnú emisnú asi 3 mesiace a prepísali mi ho bez akého koľvek problému, ale bolo to asi tak 4 roky dozadu. Citovat
Guest Scratch Odesláno 20. květen 2010 Odesláno 20. květen 2010 to se uz trosku zmenilo, v cechach musis mit pojistku, stk a evidencku (se kterou jsem mel velky problem) uz kontroluji i kola, velikost, rozmer pneu apod. a pak se mues nechat jit prehlasit... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 20. květen 2010 Odesláno 20. květen 2010 No to ze musim mat poistku viem, ale tu STK a EK netusim , zajtra sa pojdem asi osobne spytat lebo v pondelok by mal byt prepis ... Ide len o to, aby som zbytocne 2 krat nechodil na EK a STK ... Ale ako tak pozeram, tak budem musiet, i ked si mi to zda ako riadna blbost ... Preco auto, ktore momentalne nie je sposobile na prevadzku po pozemnych komunikaciach (kvoli neplatnosti STK a EK) by nemohlo zmenit majitela ? Zmeni majitela, ten si auto \"opravi\" a STK a EK znova spravi ... Citovat
markus1974 Odesláno 20. květen 2010 Odesláno 20. květen 2010 za neplatnú emis+stk môže biť pokuta ale ak je platná a to je jedno či unás alebo hoci aj dovoz z krajín EU tak musia uznať a až nakoniec keď sa blíži termín tak ideš už kde chceš ti.tak hovorý nový zakon . Citovat
AnotherOne Odesláno 20. květen 2010 Odesláno 20. květen 2010 Původně zaslal: Lubk0 No to ze musim mat poistku viem, ale tu STK a EK netusim , zajtra sa pojdem asi osobne spytat lebo v pondelok by mal byt prepis ... Ide len o to, aby som zbytocne 2 krat nechodil na EK a STK ... Ale ako tak pozeram, tak budem musiet, i ked si mi to zda ako riadna blbost ... Preco auto, ktore momentalne nie je sposobile na prevadzku po pozemnych komunikaciach (kvoli neplatnosti STK a EK) by nemohlo zmenit majitela ? Zmeni majitela, ten si auto \"opravi\" a STK a EK znova spravi ... Chceš riskovať a prísť na obhliadku na aute s neplatnou EK a TK? Aby si ešte nakoniec neplatil aj pokutu... Citovat
Saber Odesláno 22. květen 2010 Odesláno 22. květen 2010 ja mam na skle nalepene este nalepky so starou SPZ...je to viazane aj na VIN a kamarat mi hovoril ze policajti mu zato nepovedali nic ked to tak mal aj on,ale asi zalezi na koho narazis...mna caka STK za pol roka -inac auto mam rok a policajti ma este nestopli,takze neviem ti povedat blizsie nic Citovat
NOWA307 Odesláno 22. květen 2010 Odesláno 22. květen 2010 Toto je výpis z min.vnútra, Ja som pri prepise nemusel mať žiaden doklad o STK,EK http://www.minv.sk/?prihlasenie-vozidla-z-ineho-okresu Držiteľ vozidla je povinný do 15 dní od dňa odhlásenia vozidla prihlásiť vozidlo a umožniť porovnanie údajov uvádzaných v dokladoch vozidla s údajmi priamo na vozidle. Dopravné inšpektoráty požadujú predložiť: * vyplnenú žiadosť o zapísanie vozidla do evidencie, * osvedčenie o evidencii so zápisom odhlásenia, alebo technický preukaz so zápisom odhlásenia a osvedčenie o evidencii vozidla, * pôvodné tabuľky s evidenčným číslom (TEČ), * potvrdenie o poistení zodpovednosti alebo predbežné poistenie zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla, * platný doklad totožnosti, * splnomocnenie, ak je držiteľ alebo vlastník vozidla zastupovaný, s úradne overeným podpisom splnomocniteľa, * ak vozidlo nebolo prihlásené do 15 dní, aj doklad, ktorý hodnoverne preukazuje, prečo tak držiteľ alebo vlastník vozidla nemohol urobiť, * ak vozidlo nebolo prihlásené do 30 dní, aj odborný posudok o kontrole originality vozidla nie starší ako 15 dní, s výsledkom \"spôsobilé\" alebo \"dočasne spôsobilé\" z dôvodu chybného zápisu údajov v osvedčení o evidencii alebo v evidencii vozidiel (v takom prípade nie je potrebné umožniť porovnanie údajov uvádzaných v dokladoch s údajmi priamo na vozidle), * kolok v hodnote 66 €, ak sa mení majiteľ [pri presťahovaní pôvodného majiteľa - kolok 37,50 €]. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 23. květen 2010 Odesláno 23. květen 2010 Another, ma to cca 500 metrov od domu, kde auto parkuje ... Po ceste tam v skorzch rannych hodinach nepredpokladam ze by len TAK nahodou zastavili C3 jku Po ceste na spet ju prinajhorsom odtiahnem na lane ... Alebo tam auto necha stat az dovecera a potom sa prevezie ... Ale diky za rady Bol som tam uz aj osobne, a STK + EK neni potrebna ... Citovat
AnotherOne Odesláno 23. květen 2010 Odesláno 23. květen 2010 Tak to sa medzitým muselo zmeniť. Teraz pokutuje za neplatné kontroly Obvodný úrad. Prezerajú databázu a posielajú domov šeky. Citovat
marko306 Odesláno 23. květen 2010 Odesláno 23. květen 2010 tiež si myslím, že neni potrebná, lebo keď chceš prepísať nabúrané auto tak automaticky nespĺňa stk, akurát ho nemôžeš používať na pozemných komunikáciách, čiže nemôže ísť na prepis po vlastnej osi. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 23. květen 2010 Odesláno 23. květen 2010 Původně zaslal: AnotherOne Tak to sa medzitým muselo zmeniť. Teraz pokutuje za neplatné kontroly Obvodný úrad. Prezerajú databázu a posielajú domov šeky. Preco by ma mal niekto pokutovat za neplatnu EK + STK pokial je auto odstavene na zahrade napr ? Alebo v garazi ? To je totalna kravina, pokial nemam STK + EK, nemam co robit na pozemnych komunikaciach, ale ked sa s tym budem vozit po zahrade, tak to moze byt kazdemu jedno ... Urcite za to nemozu davat pokuty, pokial ta nestretnu na ceste ... Citovat
pastorek Odesláno 23. květen 2010 Odesláno 23. květen 2010 Duivím sa že to nemusí byť. Minulý rok som prepisoval auto a pýtali platnú STK, EK a poistku. Po prepise som iba zašiel na STK a za mierny poplatok vymenili kartičky. [upravil dne 23/5/10 pastorek] Citovat
AnotherOne Odesláno 23. květen 2010 Odesláno 23. květen 2010 Původně zaslal: Lubk0 Původně zaslal: AnotherOne Tak to sa medzitým muselo zmeniť. Teraz pokutuje za neplatné kontroly Obvodný úrad. Prezerajú databázu a posielajú domov šeky. Preco by ma mal niekto pokutovat za neplatnu EK + STK pokial je auto odstavene na zahrade napr ? Alebo v garazi ? To je totalna kravina, pokial nemam STK + EK, nemam co robit na pozemnych komunikaciach, ale ked sa s tym budem vozit po zahrade, tak to moze byt kazdemu jedno ... Bolo to už aj xkrát v telke. Majú na to právo a aj to robia. Ak auto nechceš používať, máš ho dočasne odhlásiť. Akonáhle je prihlásené musí mať platné EK TK bez ohľadu na to kde to auto stojí. http://natankuj.sme.sk/c/5289727/obvodne-urady-dopravy-vam-daju-pokutu-bez-ohladu-na-okolnosti.html [upravil dne 23.5.2010 AnotherOne] Citovat
jozefsv Odesláno 23. květen 2010 Odesláno 23. květen 2010 Původně zaslal: Lubk0 Původně zaslal: AnotherOne Tak to sa medzitým muselo zmeniť. Teraz pokutuje za neplatné kontroly Obvodný úrad. Prezerajú databázu a posielajú domov šeky. Preco by ma mal niekto pokutovat za neplatnu EK + STK pokial je auto odstavene na zahrade napr ? Alebo v garazi ? To je totalna kravina, pokial nemam STK + EK, nemam co robit na pozemnych komunikaciach, ale ked sa s tym budem vozit po zahrade, tak to moze byt kazdemu jedno ... Urcite za to nemozu davat pokuty, pokial ta nestretnu na ceste ... to sa teda mylis Citovat
pastorek Odesláno 23. květen 2010 Odesláno 23. květen 2010 Ak takú pokutu dostanem tak to posuniem na ústavný súd. STK. EK a poistenie zodpovednosti sú podmienky prevádzky a nie vlastníctva. Citovat
jozefsv Odesláno 23. květen 2010 Odesláno 23. květen 2010 inac ma napadlo.ked som tahal auta z vonku tak mi ho neprepisali bez protokolov z stk a ek.z okresu do okresu ich to asi netrapi Citovat
jozefsv Odesláno 23. květen 2010 Odesláno 23. květen 2010 Původně zaslal: pastorek Ak takú pokutu dostanem tak to posuniem na ústavný súd. STK. EK a poistenie zodpovednosti sú podmienky prevádzky a nie vlastníctva. ty nevies ze dopravna policia ma uplne ine zakony?tam neplati nic co ma logiku;) Citovat
AnotherOne Odesláno 23. květen 2010 Odesláno 23. květen 2010 Původně zaslal: pastorek Ak takú pokutu dostanem tak to posuniem na ústavný súd. STK. EK a poistenie zodpovednosti sú podmienky prevádzky a nie vlastníctva. A neuspeješ. Ako vravíš nie je to len podmienkou prevádzky ale aj vlastníctva. V tom článku je to uvedené: \"Nejde len o jazdu ako takú, ale o samotné držanie vozidla.\" Ten zákon už platí šesť rokov. Doteraz to nepokutovali preto, lebo jednoducho nevedeli kto má platnú kontrolu. Posledný rok či dva už majú prepojené databázy tak to veselo využívajú. § 21, zákon č. 725/2004 Z.z.: (1) Prevádzkovateľ vozidla, ktoré je v premávke na pozemných komunikáciách, je povinný b) v ustanovených lehotách bez vyzvania a na vlastné náklady podrobiť 1. vozidlo technickej kontrole pravidelnej spôsobom a v rozsahu ustanovenom všeobecne záväzným právnym predpisom vydaným na vykonanie tohto zákona, 2. motorové vozidlo emisnej kontrole pravidelnej spôsobom a v rozsahu ustanovenom všeobecne záväzným právnym predpisom vydaným na vykonanie tohto zákona; § 107, zákon č. 725/2004 Z.z.: (2) Pokutu 165,96 eura uloží obvodný úrad dopravy c) prevádzkovateľovi vozidla za každé vozidlo, ktoré nepodrobil v ustanovenej lehote technickej kontrole pravidelnej podľa § 50 ods. 1, emisnej kontrole pravidelnej podľa § 68 ods. 1, (19) Pokuty podľa odsekov 1 až 15 možno uložiť do jedného roka odo dňa, keď sa orgán štátneho odborného dozoru o porušení povinnosti dozvedel, najneskôr však do troch rokov odo dňa, keď k porušeniu povinnosti došlo. [upravil dne 23.5.2010 AnotherOne] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.