Zemla703 Odesláno 12. prosinec 2013 Odesláno 12. prosinec 2013 Ahoj tak preci jeste jeden totaz mam doufam ze to tu nekdo jeste sleduje kdyz se otevre blok s packami a mi se divame na posny spoj je videt v dolnim levem rohu tri dotykove plosky na ktere dosedaji mala perka z krytu. Moje otazka puvodne jsou tam 3 PRUZINKY nebo 2 PRUZINKY ??? Protoze pri oprave pacek tam byly jen dve a mozna je to i duvod proc mi sviti airbag.Pri rozebirani bylo videt ze uz se tam nekdo vrtal (kde mel byt torx sroubek byl krizovy ... ) a mozna pri kompletaci mu jedna pruzinka vypadla ... Takze maj tam byt dve nebo tri perka ??? Predem dekuji za odpoved. Citovat
Zemla703 Odesláno 13. prosinec 2013 Odesláno 13. prosinec 2013 Ahoj. Chci se pustit do opravy těch páček. Ale mám jiný problém a potřeboval bych poradit( 307 SW 2,0HDI 79kw). Popíšu to, nejdříve vybavení auta ve vztahu k páčkám: ESP, el. servo, Automatické rozsvícení světel vypínatelné tlačítkem na páčkách, ovládání rádia, dešťový senzor, zadní stěrač, palubní pc, airbagy. Problém: 1) tužšší ovládání páčky směrovek... to opravím, problém je tu perfektně popsán :-). 2) to horší... nejde mi ovládat palubní PC :-( jaksi nefunguje to tlačítko... nepřepíná to display je na něm jen datum, čas, teplota, funkce rádia.. počítám že palubní pc to má, ten display je č/b grafický. teď přijde ta moje otázka, ten microspínač co je v té páčce, přepokládám že odešel... protože stěrače včetně zadního fungují.. jak je zapojenej? Na foto návodu jde vidět že je tam pidi konektor z páčky do desky s drátky, tak mne zajímá na jakých pinech, připadně barvách je zapojený ten microspínač. Nové páčky stojí 19500.- :-( mám debilní typ ZL. Můžete mi moc prosím poradit, chtěl bych si udělat ovládání palubního pc klidně jinde (vyvedl bych si dráty mimo lucasy) a dal bych tam microspínač, těch 19500.- se mi fakt dávat nechce. VIN: VF33HRHSB82439717 [upravil dne 2/12/13 14:22 od rozechonza] Kdybys hledal nasel bys ja to tu nekde videl ale nvm kde ... Opatrne vydloubni to tlacitko a uvidis co je v neporadku lidi tam pajely preruseny kontakt ... myslim jak to otevres tak uvidis co je spatne a nemusis davat zadny vypinac zvlast ... Citovat
skywolker Odesláno 9. leden 2014 Odesláno 9. leden 2014 zdar kluci, i když jsem podle tohoto návodu potřeboval opravit páčky svého Berlinga, tak mi toto téma moc pomohlo! Napřed mě už rok trápila svítící kontrolka airbagu, pak už i nefunkční klakson. Na jiných fórech byli rady typu \"to je špatný kontakt pod sedadlem\". Leda tak houby. Vždyť Berla r.v. 2006 má kabeláž od předpínače pásu v celku až po ŘJ pod palubkou. Žádný spoj tam není. Je fakt, že jednou mi taky svítil bag. Přišel jsem na to, že mi někdo ze spolujezdců vzadu nohou z předpínače uvolnil ten oranžový kabel. Po nasazení patice nazpět do pyro bylo zas vše OK. Zato dnes byl vině ten plochý vodič v airbag. kroužku - dacan jeden... Výhoda byla, že jsem měl dvoje páčky DAV a tak jsem jen ze dvou složil jedny a je po problému. Tak že hodně dalších KM bez problémů přeje Milan z Olomouce. Citovat
Pawllik Odesláno 21. leden 2014 Autor Odesláno 21. leden 2014 Ahoj, bylo mi řečeno, že několik fotek nebylo funkčních, tak jsem Vám to tu pěkně aktualizoval ať je to všechno v cajku. Časem obnovím i link na stažení fotek v plném velikosti. S pozdravem Pavel [upravil dne 21/1/14 16:24 od Pawllik] Citovat
kocour17 Odesláno 29. leden 2014 Odesláno 29. leden 2014 Ahoj chci se zeptat zda někdo zkoušel třeba vymodelovat ten díl v pc a následně vytisknout na 3D tiskárně ? Citovat
lavka3 Odesláno 6. únor 2014 Odesláno 6. únor 2014 Zdarec, neměl by někdo k prodeji páčku s PP? Popřípadě celou jednotku, která by pasovala na můj P307 1.4 HDI r.v. 3/2002. Díky i za jakékoliv nasměrování, kde sehnat. Citovat
Peugeot307-Denis Odesláno 9. únor 2014 Odesláno 9. únor 2014 Zdar V prvom rade by som sa chcel veľmi poďakovať používateľovi Pawllik za super návod. Fakt veľké DIKI! Problém so smerovkami ma trápil už hrozne dlho a podla tohoto návodu to ide takmer bez problémov, pretože menší problém som mal s rozobraním jednotky smeroviek kedy som nevedel ako mám vytiahnuť stredový krúžok s pružinou ale nakoniec sa to predsa len poddalo , ale to je len detail. Naviac sa mi podarilo zohnať samotného vyníka všetkých problémov (hnusný malý kolík) a ak by ste mali záujem si ho tiež kúpiť tak ----> http://auto.bazos.sk/inzerat/34265645/Nahradny-diel-pri-pokazenych-packach-smerovky-a-stieracov.php . Citovat
Pavel@ Odesláno 11. únor 2014 Odesláno 11. únor 2014 Ahoj, problém s páčkou blinkru mě už trápí také cca 2 roky. Po přečtení diskuzí jsem se, ale do toho trochu zamotal. Já mám problém jako řada ostatních, že při sepnutí blinkru přestane po určité době blinkr blikat (páčka zůstává ve správné poloze) - zároveň se vypne podsvícení přístrojové desky (popř. dálková světla) - stačí na páčku zatlačit a je zase vše OK. Zda-li jsem to dobře pochopil, tak plastový kolíček řeší vypadávání celé páčky, ale neřeší daný špatný kontakt. Je tomu tak? Citovat
ChouLu Odesláno 12. únor 2014 Odesláno 12. únor 2014 To co popisuješ je problém kontaktů.. rozebrat, očistit dráhy, očistit kontakty, přihnout a páčka zase nějakej rok bude fungovat Citovat
3Run Odesláno 12. únor 2014 Odesláno 12. únor 2014 Nooo ale my co sme to nikdy nerozebírali bychom brali foto co rozebrat, očistit, přihnout Citovat
hardhouse.trip Odesláno 27. duben 2014 Odesláno 27. duben 2014 Viděl jsem svoje kontakty, a ty byly úplně vydřený...ten jeden plíšek tam jakoby skoro nebyl, jen tak do půlky, a pak hrbol Nevím jak se tohle lepí (jestli se vůbec dá)...navíc mi bylo řečeno, jak vytáhl páčku blinkrů, že u těch kontaktů, kde se zapínají a vypínají světla je jakási \"fólie\", která se na nich prostě ošoupe, a žádným vodivým lakem to opravit nejde a světla se pak vypínají...tak nevím jestli tomu věřit, či co Citovat
Knightey- Odesláno 14. květen 2014 Odesláno 14. květen 2014 Co koukam, tak se okolo 200-300,- Kc da koupit uplne novy tenhle plastovy kolicek z ciziny. Premyslim ze ho objednam. Akorat tam nepisou, ze to pasuje do Peugeot Partner 2003 (facelift). Pritom problem mam naprosto stejny a ty packy jsou stejne s 306 co mam info. Citovat
hardhouse.trip Odesláno 11. červen 2014 Odesláno 11. červen 2014 Ve 306 není přece COM2000, ne? Citovat
OldaK. Odesláno 22. září 2014 Odesláno 22. září 2014 Tak jsem se do toho taky pustil a kolíček si opravil. Konec jsem uříznul a provrtal aby vznikla trubička do které jsem natlačil jakýsi kus plastu z garnýže. Pružinku jsem asi o 3 oka zastřihnul a nyní funguje perfektně. Jen drobnost při zpětné montáži bylo vše ok bohužel od té doby mám pokaždé hlášku AIRBAG FAULT. Netuší někdo co jsem mohl přehlédnout nebo zda se dá smáznout přes diag a bude to zase ok. Ani opětovné odpojení baterky nepomohlo. Ještě zkontroluji pojistku. Ale myslím, že vše šlo správně zpět jak mělo. Díky za komentáře Citovat
OldaK. Odesláno 23. září 2014 Odesláno 23. září 2014 (upraveno) Ahoj tak preci jeste jeden totaz mam doufam ze to tu nekdo jeste sleduje kdyz se otevre blok s packami a mi se divame na posny spoj je videt v dolnim levem rohu tri dotykove plosky na ktere dosedaji mala perka z krytu. Moje otazka puvodne jsou tam 3 PRUZINKY nebo 2 PRUZINKY ??? Protoze pri oprave pacek tam byly jen dve a mozna je to i duvod proc mi sviti airbag.Pri rozebirani bylo videt ze uz se tam nekdo vrtal (kde mel byt torx sroubek byl krizovy ... ) a mozna pri kompletaci mu jedna pruzinka vypadla ... Takze maj tam byt dve nebo tri perka ??? Predem dekuji za odpoved. Ahoj, tak to jsem právě taky zjistil, že tam mám pouze 2 pružinky a stejný problém AIRBAG FAULT. asi se zeptám v hodinářství zda takovou pružinku nejde u nich koupit. Popř. je tu někdo kdo ví zda tam jsou 2 nebo 3 ?? Upraveno 23. září 2014 uživatelem OldaK. Citovat
OldaK. Odesláno 23. září 2014 Odesláno 23. září 2014 Ahoj, tak to jsem právě taky zjistil, že tam mám pouze 2 pružinky a stejný problém AIRBAG FAULT. asi se zeptám v hodinářství zda takovou pružinku nejde u nich koupit. Popř. je tu někdo kdo ví zda tam jsou 2 nebo 3 ?? Tak si odpovím sám, pružinku jsme si obstaral z něčeho jiného a skutečně je zapotřebí. Nyní již AIRBAG FAULT nesvítí a ikona normálně zhasne. Citovat
Zemla703 Odesláno 24. září 2014 Odesláno 24. září 2014 (upraveno) Ahoj ted ctu a musim ti rict ze ti ta chyba zhasla kvuli necemu jinemu urco ne kvuli pruzince mam tam dve a dve sem tam nechal a chybu nemam.Chybu mi to psalo protoze sem mel spatny ten namotany plochy vodic a byl preruseny na konci ktery de ke stredu kousek je na takove plastove podpore a prave jak to prechazi na ten plast jakoby tam byl preruseny ... pajkou jsem obnovil linky a od te doby mam klid ... Takze odpovim maj tam byt dve PS:nepreju ti ale uvidis ze ti pocase zase vyskoci kontrolka Upraveno 24. září 2014 uživatelem Zemla703 Citovat
OldaK. Odesláno 24. září 2014 Odesláno 24. září 2014 Ahoj ted ctu a musim ti rict ze ti ta chyba zhasla kvuli necemu jinemu urco ne kvuli pruzince mam tam dve a dve sem tam nechal a chybu nemam.Chybu mi to psalo protoze sem mel spatny ten namotany plochy vodic a byl preruseny na konci ktery de ke stredu kousek je na takove plastove podpore a prave jak to prechazi na ten plast jakoby tam byl preruseny ... pajkou jsem obnovil linky a od te doby mam klid ... Takze odpovim maj tam byt dve PS:nepreju ti ale uvidis ze ti pocase zase vyskoci kontrolka OKI díky za informaci. Tak jako tak kontrolka začala svítit poté co jsem opravoval páčky blinkrů. Pro mě dobré, že nyní se chová již normálně. A hlavně už po asi 3 demontážích jsem v tom fakt odborník zvládám v rekordním čase. Citovat
Iggy Pop Odesláno 6. listopad 2014 Odesláno 6. listopad 2014 (upraveno) Ahoj,ja mam problem s tou páčkou ktorou sa ovladaju svetlá. Ked zapnem dialkové svetla tak sa mi prepnu späť na stretávacie same od seba,niekedy držia chvilku ale väčšinou sa prepnu späť na stretavacie. Všetko som rozobral podľa navodu akurat ten mechanizmus prepínania svetiel je iný ako pri smerovkách.Ak vie niekto poradit tak sem s tým.Páčka ovládania svetiel je trochu vyčvachtaná,neviem či v tom može byť problem.A ešte ma napadlo že takisto zadná hmlovka ktora sa zapína-vypína na tejto páčke sa vypína sama od seba. Upraveno 6. listopad 2014 uživatelem Iggy Pop Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.