Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P307 - Návod - demontáž páček pod volantem

Recommended Posts

• O 3 týdny později...
Odesláno

Zdravím,

včera jsem se marně pokoušel o výměnu páček na svém Peugeot 307 1.4 HDI rok 3/2002.

Po úplném rozebrání COM jednotky a ve snaze vyměnit páčky jsem přišel na to, že mám úplně jinou páčku, než co tam je :( ..

tuhle mám koupenou:

001.jpg

004.jpg

ale v autě je s trochu jiným mechanismem a obyčejnými dráty pro připojení, né plochým kabelem.

Následně tedy po zpětném složení mi neustále svítí kontrolka Airbagů :(

Nevíte někdo, čím by to mohlo být způsobeno? Vše jsem prováděl s maximální opatrností a po celou dobu manipulace byla odpojena baterka.

Odesláno

Koukni se na malé pružinky v tišťáku,cca 2mm průměr, já jsem je musel natáhnout o cca 2mm a bacha ať ti nevystřelí. Dají se v klidu vyndat,natáhnot a vrátit.Druhá je houkačka.:)

Odesláno

Nevím co přesně myslíš, ale když vytáhnu airbag, mám k němu dva dráty (zelený a modrý) + uzemnění.

Myslíš takové kolečko pod volantem, ve kterém je stočený bílý dvoumetrový plochý vodič?

• O 3 měsíce později...
  • O 4 týdny později...
Guest rozechonza
Odesláno

Ahoj.

Chci se pustit do opravy těch páček.

Ale mám jiný problém a potřeboval bych poradit( 307 SW 2,0HDI 79kw).

Popíšu to, nejdříve vybavení auta ve vztahu k páčkám: ESP, el. servo, Automatické rozsvícení světel vypínatelné tlačítkem na páčkách, ovládání rádia, dešťový senzor, zadní stěrač, palubní pc, airbagy.

Problém:

1) tužšší ovládání páčky směrovek... to opravím, problém je tu perfektně popsán :-).

2) to horší... nejde mi ovládat palubní PC :-( jaksi nefunguje to tlačítko... nepřepíná to display je na něm jen datum, čas, teplota, funkce rádia..

počítám že palubní pc to má, ten display je č/b grafický.

teď přijde ta moje otázka, ten microspínač co je v té páčce, přepokládám že odešel... protože stěrače včetně zadního fungují.. jak je zapojenej?

Na foto návodu jde vidět že je tam pidi konektor z páčky do desky s drátky, tak mne zajímá na jakých pinech, připadně barvách je zapojený ten microspínač.

Nové páčky stojí 19500.- :-( mám debilní typ ZL.

Můžete mi moc prosím poradit, chtěl bych si udělat ovládání palubního pc klidně jinde (vyvedl bych si dráty mimo lucasy) a dal bych tam microspínač, těch 19500.- se mi fakt dávat nechce.

VIN: VF33HRHSB82439717

[upravil dne 2/12/13 14:22 od rozechonza]

post-48553-14109634316131_thumb.jpg

post-48553-14109634316399_thumb.jpg

• O 2 týdny později...
Odesláno

Dobrý den tak dnes sem si opravil na mem 307 páčky do blinkru sem dal špičku ze stěračů a na stěrače použil opotrebenou z blinkru ale natavil sem konec plastu a přidal trochu materiálu a vytvaroval špičku takže i stěrače fungují jako nové.Děkuji za vlákno moc mi pomohlo. :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...