Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ak chceš zistiť, že je tlak v pneu OK, tak krátko stlač tlačidlo nulovania km pod rýchlomerom. je tam taká malá ikonka vidlicového kľúča. Tým spustíš diagnostiku a na displeji ti zobrazí, že pneu sú OK. Na WIP Nav dispeji mi ukáže, čo všetko mám/nemám aktivované - automatické svetlá, stierače, ....

Vyzkoušeno,ale nic to neukazuje,čili deaktivováno.:grr

Odesláno

Ahoj lidi, všechny vás zdravím. Uvažujeme o 5008 (trochu ještě váháme i nad 508SW, ale jsme 4členná rodina a 5008 se zdá být praktičtější), tak bych vás chtěl poprosit o pár informací.

1/Jednak si chci rozehnat jednu svou obavu - v nějakém testu psali, že jízda po dálnici s 5008 není úplně příjemná, že prý člověk nad 130 km/h ztrácí jistotu a kdesi cosi. Bohužel jsem neměl možnost při zkušební jízdě vyzkoušet. Často se ale pohybuju v DE, kde se dá jezdit 160. Jakou s tím tedy máte zkušenost vy? Je to skutečně tak, že kdybych chtěl jet přes německo 160, budu muset mít přibaleno něco na sebe, protože se z toho celé orosím, nebo jen novináři neměli co jiného napsat? Kolik jste se svou 5008 jeli vy, aniž byste se necítili pohodlně a bezpečně?

2/ Jsem zimní strašpitel. Jednou jsem se na náledí v zimě vyklopil a od té doby mám prostě strach. Jak se chová 5008 (samozřejmě se zimním obutím) v zimních podmínkách, které teď v poslední době bývají docela náročné? Měli jste nějaký problém? Mimochodem uvažuju o dvoulitru s automatem (Premium pack), jestli má někdo třeba zkušenost konkrétně s tímto motorem...

3/ Co se týká výbavy, doporučili/nedoporučili byste kůži (vím, že to je trochu věc názoru - já bych jí upřímně bral jen proto, že jsem chtěl mít elektricky posouvané sedadlo a tam je kůže podmínka), nezávislé topení, JBL (nezabírá pak subwoofer někde místo v kufru???) atd.? Máte někdo xenony? Jsou na dálkové i tlumené světlomety? Jste spokojeni s tím jak to svítí?

4/ Dočetl jsem se v technických údajích, že verze s 2litrovým motorem mají zhoršený poloměr otáčení (12,3 metru). Zaznamenali jste s 5008 a dvoulitrem třeba problémy při parkování a otáčení? Vím, že papírově je 12,3 metru docela dost (třeba Passat kombi má průměr otáčení 11,4 metru, Hyundai Santa Fe 10,9 metru, velký Opel Insignia Combi 11,4...), ale jestli to může znamenat nějaké problém v praxi, to nevím... Musím občas do krytých garáží v obch. centrech, parkuju hodně po městě...

Omlouvám se za spoustu otázek, potěšíte, když alespoň na některé odpovíte. A třeba vám tady pak brzy napíšu o svém novém P-5008;)

[upravil dne 30/3/11 14:28 Patozzi]

Odesláno
Ahoj lidi, všechny vás zdravím. Uvažujeme o 5008 (trochu ještě váháme i nad 508SW, ale jsme 4členná rodina a 5008 se zdá být praktičtější), tak bych vás chtěl poprosit o pár informací.

1/Jednak si chci rozehnat jednu svou obavu - v nějakém testu psali, že jízda po dálnici s 5008 není úplně příjemná, že prý člověk nad 130 km/h ztrácí jistotu a kdesi cosi. Bohužel jsem neměl možnost při zkušební jízdě vyzkoušet. Často se ale pohybuju v DE, kde se dá jezdit 160. Jakou s tím tedy máte zkušenost vy? Je to skutečně tak, že kdybych chtěl jet přes německo 160, budu muset mít přibaleno něco na sebe, protože se z toho celé orosím, nebo jen novináři neměli co jiného napsat? Kolik jste se svou 5008 jeli vy, aniž byste se necítili pohodlně a bezpečně?

2/ Jsem zimní strašpitel. Jednou jsem se na náledí v zimě vyklopil a od té doby mám prostě strach. Jak se chová 5008 (samozřejmě se zimním obutím) v zimních podmínkách, které teď v poslední době bývají docela náročné? Měli jste nějaký problém? Mimochodem uvažuju o dvoulitru s automatem (Premium pack), jestli má někdo třeba zkušenost konkrétně s tímto motorem...

3/ Co se týká výbavy, doporučili/nedoporučili byste kůži (vím, že to je trochu věc názoru - já bych jí upřímně bral jen proto, že jsem chtěl mít elektricky posouvané sedadlo a tam je kůže podmínka), nezávislé topení, JBL (nezabírá pak subwoofer někde místo v kufru???) atd.? Máte někdo xenony? Jsou na dálkové i tlumené světlomety? Jste spokojeni s tím jak to svítí?

4/ Dočetl jsem se v technických údajích, že verze s 2litrovým motorem mají zhoršený poloměr otáčení (12,3 metru). Zaznamenali jste s 5008 a dvoulitrem třeba problémy při parkování a otáčení? Vím, že papírově je 12,3 metru docela dost (třeba Passat kombi má průměr otáčení 11,4 metru, Hyundai Santa Fe 10,9 metru, velký Opel Insignia Combi 11,4...), ale jestli to může znamenat nějaké problém v praxi, to nevím... Musím občas do krytých garáží v obch. centrech, parkuju hodně po městě...

Omlouvám se za spoustu otázek, potěšíte, když alespoň na některé odpovíte. A třeba vám tady pak brzy napíšu o svém novém P-5008;)

[upravil dne 30/3/11 14:28 Patozzi]

Co se tyká výbavy tak neporadím protože tam mám to co potřebuju mít ve služebním autě :) nicméně, něco jsem už pojezdil a přijde mi to v pohodě. Moje cestovní rychlost na dalnici je 160 a na okresce do 130 a zatim jsem nepoznal nejaky problem, ve srovnani s klasickym placatejsim autem. Jezdil sem oktavky, pezotky, passata apod. S parkovanim problem neni vubec. Parkuju denne v Praze na vsechny zpusoby a nejaky problem jsem nezaznamenal. K poznamce ze jsi se uz v zime vyklopil bych jen dodal to, ze fyzikalni zakony funguji bez ohledu na znacku auta :))

Odesláno

Ahoj, díky za odpověď, ale co se týká problémů s parkováním, ten velký rejd se týká vyloženě jen vozů 5008 s motory 2.0 HDI, ty píšeš, že máš 1,6 HDI. S motorem 1,6 má auto průměr otáčení 11,6 metrů, což je normální, ale s dvoulitrem má právě těch 12,3 metru (to vím jistě, mám to zjištěné a mám nějakou tabulku technických údajů, kde to je vyloženě napsané).

[upravil dne 30/3/11 14:47 Patozzi]

[upravil dne 30/3/11 14:48 Patozzi]

Odesláno

Patozzi, rejdu se neboj, mám zrovna 2,0hdi a je to jen o zvyku. S parkováním problémy nemám ani v podzemních garážích. Jinak na dálnici sedí skvěle i při rychlostech kolem dvěstě ( taky tak lítám:mad: ). Xenony ber určitě, kdyby v době kdy jsem si auto objednával byly v nabídce, tak bych je bral hned. Jinak 5008 je první auto, kdy jsem dojel na jadran a nebyl jsem polámane. A ten kufr, to je nenažraná díra. JBL je super a nezabírá v kufru nic a ten zvuk je super. Jinak dvoulitra v automatu má tady JJxing a je velmi spokojen.

[upravil dne 30/3/11 16:04 elton]

Odesláno

@patozzi

Môžem potvrdiť, jazdí to krásne...v Nemecku som išiel s tempomatom na 160 a veľmi pekne to šlo. Ako pri každom vyššom aute však počuť aerohluk a je to citlivé na bočný vietor. Všetko v bežnej miere.

Odesláno

Patozzi xenony mám a neměnil bych. Jsou super:super Určitě je ber. Jinak mě trochu zaráží, že chceš kůži jen kvůli sedadlům v el. Není to zbytečnost? Myslím obojí. Platit to budeš ty, ale jestli budeš řídit sám, tak na co el. sedáky. Jednou si to seřídím a pak už na to nesáhnu. Škoda peněz.

V loni jsem zašel do Volva a zkusil jsem si tam sednout. Bylo to v kůži a el. sedadla, ovšem seřiditelné snad ve všech možných směrech. Nejen dopředu, dozadu a nahoru a dolů, ale tvarovalo to krásně sedaky i opěradlo, že ani doma v obýváku se mi tak dobře nesedí.:P

Tak do toho bych za dobrých finančních podmínek možná šel. Ale posunout si sedák dopředu nebo sklopit opěradlo elektricky je z mého pohledu zbytečnost.:bojim:bojim:bojim Ale je to na tobě...

Odesláno

jen k tomu jbl, s nim nede 7mist a misto zabira ale az pod podlahou kufru. Tam kde jsou sklopeny sedatla v 3rade. A pro uplnou presnost, zabira polovinu tohoto prostoru. Kdo na jbl tak me kdyz tak opravte.

Odesláno
... Jinak mě trochu zaráží, že chceš kůži jen kvůli sedadlům v el. Není to zbytečnost? Myslím obojí. Platit to budeš ty, ale jestli budeš řídit sám, tak na co el. sedáky. Jednou si to seřídím a pak už na to nesáhnu. Škoda peněz.

My řídíme dva, občas jde za volant manželka, a já jsem takovej člověk velkej a nemotora :) Prostě než si najdu svou ideální polohu za volantem, tak to chvíli trvá. Obyčejně to na poprvé netrefím. A když jedu v autě, co má ovládání na elektřinu, tak mi vyloženě vyhovuje, že si můžu polohu za volantem doladit ještě za jízdy ... To víš, kdyby umožňovali připlatit jen 6T za tu elektřinu, tak kůži neřeším - 50T mi za ní v 5008 přijde fakt moc. Inu asi se spokojím s manuálním sedadlem, budu se víc ohýbat a alespoň zhubnu :mrk

Jinak VŠEM MOC DĚKUJU za odpovědi. Moc to pomůže.

Jsem rád, že novináři tak trochu přeháněli, když psali o tom horším chování ve vyšších rychlostech (psali to třeba na www.zavolantem.cz).

Teď jsem se byl zrovna v Peugeotu na krátké projížďce (bylo to tedy tak kousek kolem domu) s P-508 a je to taky super, krásně to sedí, ale i když je to kombi, prostě to nemá praktické výhody P-5008...

Jo, a mimochodem jsem se ptal na to JBL, kde to zavazí v kufru, a dealer nevěděl. To nechápu... :grr

Odesláno

2 Patozzi:

ad 1) pri mojej pravidelnej jazde 130-140 som nikdy nezaznamenal neštandardné správanie auta ani nadmerný hluk

ad 2) cez zimu som najazdil veľa km v rôznych podmienkach na slovensku, v čechách aj v rakúsku. kvalitné zimné obutie, bezpečná jazda a elektronika ma vždy dostali z každého prúseru. ako som písal vyššie, bol som si schopnosti auta preveriť na testovacej dráhe s imitáciou ľadu; aj napriek tomu, že som jazdil už na letných, bol som z výsledkom veľmi spokojný

ad 4) polomer otáčania je mierne väčší na aký som bol zvyknutý u oktávie, ale je to sila zvyku. denne parkujem v garážach obchodného centra a myslím si, že je to o schopnosti vodiča. využívam však intenzívne predné aj zadné parkovacie senzory

Odesláno

V kufru JBL nezavazí. Do sedmimístné verze se u nás nedává, ale na slovensku jsem ji viděl v sedmimístné i s JBL. Nevím prč to u nás nedávají:myslim

Odesláno
V kufru JBL nezavazí. Do sedmimístné verze se u nás nedává, ale na slovensku jsem ji viděl v sedmimístné i s JBL. Nevím prč to u nás nedávají:myslim

... my uvažujeme určitě o pětimístné ...

Z toho co píšeš, že to na Slovensku umí i pro 7místnou verzi, ale plyne, že subwoofer nemůže být místo jedné \"díry\", kde by normálně bylo jedno sedadlo. To by to pak v 7místné verzi fakt nešlo... Takže bude asi někde v kufru na boku, tipuju ...

Odesláno

Jinak v kufru jsou obě dvě díry místo sedadel. Tady máš fotku díry v pravo a druhá je v levo:D

[upravil dne 30/3/11 19:58 elton]

post-15015-14109616417713_thumb.jpg

Odesláno

2Patozzi: Jediny elektricky kozeny sedadla který se mi líbily byly v passatu cc a měly aktivní klimatizaci...tzv foukání do pr*** :)) Rejdu se neboj, to auto zaparkuje a zajede kamkoliv, 10 cm pred autem a 10cm za autem neni problem, rekl bych ze se s tim narozdil od jinych aut parkuje krasne, je z toho paradni vyhled.

Odesláno

Včera se i to podařilo celkem stabilně rozpohybovat na 200kh/m, ač to podle techničáku neumí :) a jelo to fakt v poho. Zadnej stres. Jak rikam 160 - 180 je uplně na pohodu. :) A protože tady jsou samý slušny lidi co jezdí do 130 :P tak bych to neřešil.

Odesláno

1,6hdi na 200? Super:super Jinak se jezdí 90 tam, 90 zpět = 180 a na dálnici je 130 tam a 130 zpět, což je 260 a to naše auta nedají, takže v poho:aut:aut:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...