Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravim nedavno sem si koupil nove alu disky a nechal je prezout a vyvazit,po tydeni jizde kdy sem se dostal na dalnici sem pocitil pri vyssich rychlostech mi trosicku vybruje volan a taha na jednu stranu,tak sem nechal zkontrolovat a udelat geometrii,tam mi to napichly a zjistily ze je tam znacna sbohavost a kola mi vyrovnali vyjjeli mi protokol a ja odjel,,dneska sem se dostal opet na dalnici a zda se mi ze je to opet to same,volant mi opet taha na stranu,,je mozne ze geometrii mi udelali spatne nebo ze se nejak rozstelovala?nebo to muze byt treba trosku sjetejsim vzorkem co mi udelala pneumatika pred geometrii.?

[upravil dne 3/6/10 Ferry]

Odesláno

Když jsou kola nestejně sjetá, může to tahat na stranu. Např. L kolo více sjeté než P, anebo L kolo sjeté zvenku a P kolo sjeté zevnitř.

Vibrace - je potřeba vyvážit kola.

Může být ještě zatuhlé horní uložení - ložisko nad tlumičem. Záleží, jak staré auto máš.

[upravil dne 12.5.2010 P607Olda]

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Zkus zaměnit L a P kolo.

Zkus to pro zkoušku, jestli bude táhnout na druhou stranu, anebo nebude táhnout vůbec. Anebo pak zkus vyměnit přední a zadní, ale to není tak průkazné.

Odesláno

pred koupi alu mi to delalo taky´myslel sem ze ńejsou vyvazene tak sem to neresil a po zime koupil nove alu ktere sem prezul a nechal vyvazit.problem byl stejny tak sem nechal udelat geometrii a porad mi to dela proto sem nevedel jestli by se teda nerozstelovaala coz je asi blbost.vzorek pneu pred geometrii se zacal sjizdet z vnitrńich stran tak by to mohlo byt i ono co me porad taha volant na stranu

Odesláno

Tvuj prvni prispevek zni tak, jako ze ti to dela od koupi novych Alu. Prvni otazka, je o cem vlastne mluvime - vibrace, nebo tahnuti. Vibrace jsou zpusobeny uplne jinou pricinou, nez tahnutim do strany.

Skoda, ze se neumis lepe vyjadrit. Takhle se radit neda. Tvuj prvni prispevek vede k tomu, ze pricina je v Alu kolech, ale tvuj (zatim) posledni prispevek vede k tomu, ze pricin je v aute a ne v kolech.

Navic pises \"po zime koupil nove alu ktere sem prezul\". To jsi koupil nove Alu kola a hned jsi je vyzul?

Odesláno

Gumy sa pri zvýšenej zbiehavosti deru z vonkasej a pri rozbiehavosti z vnutornej strany, tak mi nejako nesedi co tu bolo doteraz napisane. Nevletel si v zime do nejalej diery alebo nechytil si obrubník?

Odesláno

tak to upresnim.auto sem koupil pred zimou na aute byli plechy s letnima gumama.s temito koly sem jezdil celou zimu po zime sem jel na dalnici a pri vyssi rychlostech mi to tahalo volant na stranu a pocitil sem i mensi vibrace..rekl sem si ze kola asi od koupi nejsou dobre vyvazene tak sem to neresil protoze sem chtel kupovat po zime ALu kola..jak sem koupil alu kola ty stejne gumy sem nazul na alu kola ktere mi v pneu servise vyvyzily a nahodily na auto..problem na zustal stejny porad mi to tahalo volant na stranu proto sem udelal geometrii kde mi zjistli ze je na aute sbihavost kterou mi seštelovali a vyjeli protokol ze uz je spravne udelana kde sou psane i ty hodnoty stupne a podobne..po cca 2 tydnech sem se znova dostal na dalnici kde problem opet taha volant na stranu..proto newim jestli teda geometriie se nahodou nemohla nejak rozstelovat coz se mi zda ze je blbost..proto si myslim jestli nahodou to nebude tim vzorkem ktery mi znikl uz ze spatne geometrie..pneu vic sjete na okraji..prtoo nevim jjestli mam opet zajit na geometrii jestli nahodou neco neni psatne dotahnute nebo mam problem hledat jinde

• O 2 týdny později...
Odesláno

tak sem prevazil kola vibrace trosku pominuly ale porad to jde citit.kola jsem taky promnenil a je to to same..mozna jeste zkusim znova geometrii a pak se uvidi ,napadla me jeste jedna vec ze kdyby bylo auto havarovane coz v mem pripade asi bude muze to delat napriklad ohnuta karoserie nebo neco podobnyho co spatne opravily a ja to nepoznam?

Odesláno

no jak tak tady čtu.... kolik jsi ujel km na těch letních když jsi je koupil,před geometrií ?? Ono totiž pokud ti to táhne na nějakou stranu,tak ti to táhne na každé silnici ne jen na dálnici,a pak,pokud jsi udělal geometrii tak je celkem možné,že pokud byla předtím nějak vychílená,a geometrií ti jí spravili,tak ten pocit může být takový, jaký je,protože ty kola jsou ted rovně ale ty gumy byly jeté jinak než rovně,z toho vyplívá že tedy než se sjedou na stejnou rovinu tak to bude chvíli trvat,počkal bych než najedeš víc km a pak to zhodnoť jestli ti to někam táhne,nebo ještě jiná varianta zkusil bych koupit jiné gumy.... nebo přeházet ty ze zadní nápravy na předek..... ( ale jen pneu ne celé kola ) ta zadní by měla být ok a pak uvidíš co to bude dělat....

[upravil dne 2/6/10 Burisek]

Odesláno

no ty penumatiky mam od te doby co mam auto takze sem na nich najel cca 2000km po teto zime sem koupil nove Alu a ty same pneu sem prehodil na ty nove kola..uz ten typek v tom pneuservise mi ty predni pneu prehodil na zadni protoze ty predni byly sjete vnitřkem.proto sem udelal geometrii a porad to je stejny..takze ted mam na zadni naprave pneu z předni napravy.jak sem ted meril pneu co mam ted na prednich tak sou stenomerne sjete akorat prave kolo je vic sjetejsi.taky si myslim ze to bude asi tim vzorkem.

Odesláno

no jestli jsou nestejně sjeté gumy tak by toto mohlo eventuelně dělat,nebo koupit v nějakém bazaru jiné gumy.... ono když je to sjeté víc než je zdrávo,tak aby ti policajti nedělali problémy...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...