Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

406 2.0i zere olej , nepravidelny chod motoru

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj mam 406 2.0i 16v 100kW a dost mi to zere olej s kterym je asi zpusobena dalsi pricina a to : pokud je motor studeny a nastartuju tak cca 2minuty po tom zacne mit motor nepravidelny chod a bezi na 3 mozna i na 2 valce pak to vybleje hlasku bud antipollution fault nebo catalyc converter fault. Bylo mi vysvetleno ze pokud je motor nezahraty tak diky tomu oleji hazi lambda sondy spatne udaje a proto ten nepravidelny chod. Moje otazka zni cim vsim muze byt takhle velka ztrata oleje ? Musim dolivat cca kazdych 14dni :/ voda se neztraci... pokud je motor zahraty tak je vse OK. Staci auto vypnout a zapnout a bezi tak jak ma na 4 valce.

motor ma najeto cca 136 tis km

VIN: VF38BRFNA81569802

Diky za vsechny rady.

Odesláno

no kamos ma ten samej motor v C5, taky mu to zralo olej, daval taky 5W40, pri vymene jsem mu tam nalil 10W40 a od te doby se spotreba dost snizila.

Problem s Antipollution a divnym chodem za studena mel taky, v pameti RJ byla chyba rozliseni prvniho valce, studenej motor se prevaloval kolem 650-700 otacek, obcas jakoby na 3 valce.

Vymenil jsem mu cidlo vackoveho hridele a od te doby se to srovnalo a chyba uz se neobjevila, ted to drzi otacky vzorne na predepsanych 750

Odesláno

Ferry: no otacky (podle otackomeru) mi to za studena drzi neco nad 1000. Nicmene motor se cely klepe... Cidlo polohy vackove hridele - rika se mu jinak cidlo otacek ? Protoze to sem daval uplne nove kdyz sem menil spojku. Na diag mi to psalo neco jako zavada na tretim valci. Zkousel sem jinou zapalovaci rampu,vstriky,teplotni cidlo, map senzor.. beze zmeny

Odesláno

nene, cidlo otacek je neco jineho, to je na prevodovce, tohle cidlo je nahore na viku ventilu, hned vedle hadice odvzdusneni vika ventilu, kdyz sundas kryt zapalovaci rampy

Guest servisman
Odesláno

snímač otáček najdeš pod termostatem kdysy mel problém OK406 s motorem..je na skříni převodovky

Odesláno

sundat ten plastovej kryt na motoru, pod kterym je zapalovaci rampa a v prave zadni casti hlavy motoru (resp. vika ventilu) je cidlo pod c.11

cidlo otacek, o kterem tu mluvite je pod c.6 nad setrvacnikem a je namontovane do prevodovky, ne do vika ventilu na hlave motoru

Jo a taky mel problem s tesnenim vicka dolevani oleje, spatne tesnilo a zalily se mu svicky olejem, kdyz jsem sundal rampu, ty \"dudliky\" na ni byly cele od oleje a svicky byly potopene, to by taky mohlo delat bordel

[upravil dne 11/5/10 Ferry]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...