Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Odpojená Lambda - kontrolka diagnostiky nesvítí

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všecky.

Rozhodl sem se odpojit lambda sondu, abych zjistil jestli je vadná. Auto mě totiž při studeném motoru po nastartování nedrží volnoběh a většinou za studenějšího počasí i chcípne. A než se motor zahřeje tak pořádně netáhne, vždycky jakoby se přidusil a pak teprve zabere. Když je teplý tak jede vpohodě.

Po odpojení lambdy auto jelo líp, takže lambda bude asi špatná.

Ale zarazilo mě proč se nerozvítila kontrolka autodiagnostiky. :myslim

Odesláno
Původně zaslal: JimBeem

Zdravím všecky.

Rozhodl sem se odpojit lambda sondu, abych zjistil jestli je vadná. Auto mě totiž při studeném motoru po nastartování nedrží volnoběh a většinou za studenějšího počasí i chcípne. A než se motor zahřeje tak pořádně netáhne, vždycky jakoby se přidusil a pak teprve zabere. Když je teplý tak jede vpohodě.

Po odpojení lambdy auto jelo líp, takže lambda bude asi špatná.

Ale zarazilo mě proč se nerozvítila kontrolka autodiagnostiky. :myslim

jinak mě to dělá taky ale koupil sem novej krokáč tak uvidím jestli to bude porád dělat..
Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Možno je chyba v žiarovke - buď zhorela sama alebo ju pred predajom vybral pôvodný majiteľ. eda neviem ako dlho máš auto.:myslim

Nene žárovka funguje ;) normálka na druhé pozici klíčku svítí a po nastartování zhasne. Takže todle to nebude.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak sem dnes cvičně odpojil: čidlo klepání, lambda sondu a čidlo teploty. NIC - kontrolka po nastartování normálka zhasne. Toto už asi nebude normální, ne?

Odesláno

Aj mne totok iste robi a uz mam objednany krokovy motorcek teda celu tu srandu aj s tym spinacom volnobehu ten spinac sa zasekava a udajen ta cierna sranda kde je krokovy motorcek riadi aj vzduch

Odesláno
Původně zaslal: huno74

Aj mne totok iste robi a uz mam objednany krokovy motorcek teda celu tu srandu aj s tym spinacom volnobehu ten spinac sa zasekava a udajen ta cierna sranda kde je krokovy motorcek riadi aj vzduch

jakože ti to za studena po startu chcípne, nebo má tendenci chípnout?

Tak jak budeš mít vyřešeno tak dej vědět, čím to bylo. ;)

Odesláno

no tak krokovy to neni este idem skusit katalizator odpojit lamnda sondu ked odpojim tak to ani ziadnu chybu nenapise ani sa nic nezmeni

dufam ze uz na to pridem co to robi

a nahodou ty nestriela do vyfuku? lebo mne sa zda ze mi trosku striela do vyfuku

Odesláno

Tak jak dojde lambda tak uvidím já jak na tom bude motor, ale pokaždé když jedu bez ní, tak motor hezky táhne hned za studena a nemá ani tendenci chcípat nebo že by klesali otáčky.

Žádnej bastl na budíkách není který by po nastartování zhasl kontrolku diagnostiky. Už jenom napíchnout na diagnostiku - že bych si ji taky objednal?:mrk Hmm penízky potřebuju někam jinam :(

Odesláno
Původně zaslal: huno74

no tak krokovy to neni este idem skusit katalizator odpojit lamnda sondu ked odpojim tak to ani ziadnu chybu nenapise ani sa nic nezmeni

dufam ze uz na to pridem co to robi

a nahodou ty nestriela do vyfuku? lebo mne sa zda ze mi trosku striela do vyfuku

Pokud se ti zdá, že ti to střílí do výfuku, tak by to mohl být špatný předstih - rozvody. Nebo může být na jednom válci špatný ventil. Ventil zjistíš tak, že necháš otlakovat válce. :myslim

Odesláno

ale striela to len ked mam ze mi otacky na volnobech idu okolo 500 dneska som bol v peugeote a chlapik mechanik povedal ze najskour to je lamnda ked striela do vyfuku

• O 2 týdny později...
Odesláno

tak sem dal druhou lambdu, ráno to hezky naskočilo - žádné zváhání na volnoběh, ani na rozjezd neztrácel tah. Ale odpoledne zase všechno při starém. :grr Stejně se choval motor i když sem jenom vytáhl baterku. Pak druhej den ráno bez problémů. Co stím sakryš:myslim

Odesláno

presne to iste som spravil ale mi to robilo po cca 500 km mi to prestalo robit a zase po dakych 400 km mi to zacalo dneska robit rano vsetko v pohode a poobede nastartujem a otacky po chvilku zacaly kolisat

Odesláno

Teplotní čidlo kapaliny to není, lambda taky ne, svíčky taky ne. Tak už jenom mě napadá nechat změřit tlaky za studena a nechat zkontrolovat ventili. Dávalo by to smyls - jeden z ventilů bude špatně dovírat a jak se zahřeje tak se to zlepší....:blablabla

• O 12 let později...
Odesláno

Pokud ti to po nastartování chcípne ,ale když budeš pridávat tak bude držet, tak je to snímač tlaku nasávaného vzduchu , nebo-li map senzor. Resil jsem u sebe

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...