JimBeem Odesláno 3. květen 2010 Odesláno 3. květen 2010 Zdravím všecky. Rozhodl sem se odpojit lambda sondu, abych zjistil jestli je vadná. Auto mě totiž při studeném motoru po nastartování nedrží volnoběh a většinou za studenějšího počasí i chcípne. A než se motor zahřeje tak pořádně netáhne, vždycky jakoby se přidusil a pak teprve zabere. Když je teplý tak jede vpohodě. Po odpojení lambdy auto jelo líp, takže lambda bude asi špatná. Ale zarazilo mě proč se nerozvítila kontrolka autodiagnostiky. Citovat
106sťák Odesláno 3. květen 2010 Odesláno 3. květen 2010 prý snad někdy řídící jednotka chybu nenajde...ale neim jestli to je i tvuj pripad Citovat
106sťák Odesláno 3. květen 2010 Odesláno 3. květen 2010 Původně zaslal: JimBeem Zdravím všecky. Rozhodl sem se odpojit lambda sondu, abych zjistil jestli je vadná. Auto mě totiž při studeném motoru po nastartování nedrží volnoběh a většinou za studenějšího počasí i chcípne. A než se motor zahřeje tak pořádně netáhne, vždycky jakoby se přidusil a pak teprve zabere. Když je teplý tak jede vpohodě. Po odpojení lambdy auto jelo líp, takže lambda bude asi špatná. Ale zarazilo mě proč se nerozvítila kontrolka autodiagnostiky. jinak mě to dělá taky ale koupil sem novej krokáč tak uvidím jestli to bude porád dělat.. Citovat
AnotherOne Odesláno 3. květen 2010 Odesláno 3. květen 2010 Možno je chyba v žiarovke - buď zhorela sama alebo ju pred predajom vybral pôvodný majiteľ. eda neviem ako dlho máš auto. Citovat
106sťák Odesláno 3. květen 2010 Odesláno 3. květen 2010 jinak jestli to bude dělat porád tak se teda taky zaměřuju na lambdu ale to by mi ani nejelo,ale to litalo jak drak,to bude určo krokáč Citovat
JimBeem Odesláno 3. květen 2010 Autor Odesláno 3. květen 2010 Původně zaslal: AnotherOne Možno je chyba v žiarovke - buď zhorela sama alebo ju pred predajom vybral pôvodný majiteľ. eda neviem ako dlho máš auto. Nene žárovka funguje normálka na druhé pozici klíčku svítí a po nastartování zhasne. Takže todle to nebude. Citovat
JimBeem Odesláno 19. květen 2010 Autor Odesláno 19. květen 2010 Tak sem dnes cvičně odpojil: čidlo klepání, lambda sondu a čidlo teploty. NIC - kontrolka po nastartování normálka zhasne. Toto už asi nebude normální, ne? Citovat
huno74 Odesláno 21. květen 2010 Odesláno 21. květen 2010 Aj mne totok iste robi a uz mam objednany krokovy motorcek teda celu tu srandu aj s tym spinacom volnobehu ten spinac sa zasekava a udajen ta cierna sranda kde je krokovy motorcek riadi aj vzduch Citovat
JimBeem Odesláno 23. květen 2010 Autor Odesláno 23. květen 2010 Původně zaslal: huno74 Aj mne totok iste robi a uz mam objednany krokovy motorcek teda celu tu srandu aj s tym spinacom volnobehu ten spinac sa zasekava a udajen ta cierna sranda kde je krokovy motorcek riadi aj vzduch jakože ti to za studena po startu chcípne, nebo má tendenci chípnout? Tak jak budeš mít vyřešeno tak dej vědět, čím to bylo. Citovat
huno74 Odesláno 24. květen 2010 Odesláno 24. květen 2010 no tak krokovy to neni este idem skusit katalizator odpojit lamnda sondu ked odpojim tak to ani ziadnu chybu nenapise ani sa nic nezmeni dufam ze uz na to pridem co to robi a nahodou ty nestriela do vyfuku? lebo mne sa zda ze mi trosku striela do vyfuku Citovat
huno74 Odesláno 24. květen 2010 Odesláno 24. květen 2010 no tak v mojom pripade to neni ani lamnda a ani katalizator este je daky ventil na vzduch dakde na karburatore zajtra by som ho mal mat tak skusim Citovat
JimBeem Odesláno 25. květen 2010 Autor Odesláno 25. květen 2010 Tak jak dojde lambda tak uvidím já jak na tom bude motor, ale pokaždé když jedu bez ní, tak motor hezky táhne hned za studena a nemá ani tendenci chcípat nebo že by klesali otáčky. Žádnej bastl na budíkách není který by po nastartování zhasl kontrolku diagnostiky. Už jenom napíchnout na diagnostiku - že bych si ji taky objednal? Hmm penízky potřebuju někam jinam Citovat
JimBeem Odesláno 25. květen 2010 Autor Odesláno 25. květen 2010 Původně zaslal: huno74 no tak krokovy to neni este idem skusit katalizator odpojit lamnda sondu ked odpojim tak to ani ziadnu chybu nenapise ani sa nic nezmeni dufam ze uz na to pridem co to robi a nahodou ty nestriela do vyfuku? lebo mne sa zda ze mi trosku striela do vyfuku Pokud se ti zdá, že ti to střílí do výfuku, tak by to mohl být špatný předstih - rozvody. Nebo může být na jednom válci špatný ventil. Ventil zjistíš tak, že necháš otlakovat válce. Citovat
huno74 Odesláno 25. květen 2010 Odesláno 25. květen 2010 ale striela to len ked mam ze mi otacky na volnobech idu okolo 500 dneska som bol v peugeote a chlapik mechanik povedal ze najskour to je lamnda ked striela do vyfuku Citovat
JimBeem Odesláno 2. červen 2010 Autor Odesláno 2. červen 2010 tak sem dal druhou lambdu, ráno to hezky naskočilo - žádné zváhání na volnoběh, ani na rozjezd neztrácel tah. Ale odpoledne zase všechno při starém. Stejně se choval motor i když sem jenom vytáhl baterku. Pak druhej den ráno bez problémů. Co stím sakryš Citovat
huno74 Odesláno 3. červen 2010 Odesláno 3. červen 2010 presne to iste som spravil ale mi to robilo po cca 500 km mi to prestalo robit a zase po dakych 400 km mi to zacalo dneska robit rano vsetko v pohode a poobede nastartujem a otacky po chvilku zacaly kolisat Citovat
JimBeem Odesláno 3. červen 2010 Autor Odesláno 3. červen 2010 Teplotní čidlo kapaliny to není, lambda taky ne, svíčky taky ne. Tak už jenom mě napadá nechat změřit tlaky za studena a nechat zkontrolovat ventili. Dávalo by to smyls - jeden z ventilů bude špatně dovírat a jak se zahřeje tak se to zlepší.... Citovat
_Lukaso_ Odesláno 7. červen 2010 Odesláno 7. červen 2010 Tenhle problém mám taky když ráno nastartuju tak musím lehce protůrovat a pak to je oka ... Citovat
Peu306 Odesláno 13. říjen 2022 Odesláno 13. říjen 2022 Pokud ti to po nastartování chcípne ,ale když budeš pridávat tak bude držet, tak je to snímač tlaku nasávaného vzduchu , nebo-li map senzor. Resil jsem u sebe Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.